Skip to main content

Landsholdet fokuserede på målsætninger og udvikling på årets første samling

| Nyheder 2021

2021 landshold 1

Landsholdet har brugt de seneste fire dage på årets første samling, der havde opstart, målsætninger og udvikling på programmet.

Af Iben Valery

De seneste fire dage har landsholdet været på samling i og omkring Gjern, hvor der har været fokus på en god opstart, nye målsætninger og udvikling af løbernes tekniske færdigheder.

På trods af covid-19 har det været muligt at afholde samlingen, da professionel idræt ikke er omfattet af de nye forsamlingsforbud.

Fokus på stafet

Landsholdet blev både præsenteret for målsætninger - og de udviklingsprojekter, der skal til for at nå målene.

Et af projekterne er stafet – både skov og sprint. Det har været en del af programmet på samlingen og kommer til at være i fokus i den kommende tid, fortæller landstræner Tue Lassen.

”Vi skal ned og starte stort set helt fra bunden og se, hvordan vi bliver endnu bedre til stafet, end vi er. Selvom det i sidste ende kun er få, der kommer til at løbe til mesterskabsstafetterne, så skal det være et projekt for hele holdet.”

Som et led i projektet er meget af tiden gået med at teste løbernes orienteringstekniske færdigheder. Det har man blandt andet gjort ved at isolere færdighederne i for eksempel ”vejvalg” eller ”korthusk”, som i sidste ende skal give udgangspunkt for, hvor der skal lægges fokus i træningen fremover og samtidig give et billede af, om løberne udvikler sig.

Nye tiltag, struktur og mennesker

Det er første gang, at løberne har prøvet kræfter med det nyudviklede koncept, og det har været en positiv oplevelse.

”Det var først og fremmest hårdt, men det er virkelig fedt at have et resultat for, hvor man står nu, så man kan se, hvor vores svagheder og styrker er og på den måde gøre træningen mere specifik,” siger landsholdsløber Caroline Gjøtterup.

Hun bliver suppleret af landsholdsløber Cecilie Klysner.

”Jeg tror også, det er en god ide at splitte de tekniske dele op, så man kan se, hvor der er udviklingspotentiale – men det er samtidig nogle lange og hårde træninger, så man skal være på i lang tid.”

Selvom samlingen har budt på hårde tests, har der ikke været mangel på gejst og gåpåmod, siger landstræner Tue Lassen. Der har været mange ting at forholde sig til i form af ny struktur, nye mennesker og covid-19, men det har ikke rørt ved den gode stemning.

”Det har været megafedt at være afsted. Det er jo et forholdsvist ungt landshold, og selvom de har skullet stå og vente i sne, kulde og blæst under testerne, så har de været positive og givet den gas. Det er fedt at være træner for en flok løbere, som gerne vil det,” siger han.

2021 landshold 3Landstræner Tue Lassen giver instruktion over megafon for at sikre, at der bliver holdt afstand.

Burgohondo eller Bornholm

Weekendens samling har på flere områder været præget af situationen med covid-19; Løberne har boet i hytter og kørt til træningerne med dem, de ser til daglig. Samtidig er de sædvanlige morgenmøder foregået over zoom, hvor løberne har kunnet følge med og stille spørgsmål fra de enkelte hytter.

2021 landshold 2Sportschef Anders Bachhausen holder møde over Zoom med løberne, der sidder fordelt i hytterne.

Opstartssamlingen har dog været vellykket på trods af restriktionerne, men for den kommende sydsamling i uge 7, ser det mere sort ud. Selvom hele træningssamlingen til Spanien er planlagt, giver de nuværende rejserestriktioner udsigt til, at det kan blive nødvendigt at afholde næste træningssamling i Danmark.

”Vi håber meget, at vi kan tage til Spanien, men hvis vi bliver i Danmark, må vi få det bedste ud af det. Lige nu kigger vi blandt andet på at tage til Bornholm, hvor vi kan finde sprint- og skovterræner, som har lidt mere præg af kontinentalterræn med sten og kupering,” siger Tue Lassen.

2021 landshold 4Laurits Bidstrup Møller og Malin Agervig Kristiansson på vej ud på fredagens skov-tekniktræning. Alle fotos: Iben Valery