Skip to main content

Udtagelse til World Games 2017

| Pressemeddelelse

World Games arrangeres i år for 10. gang, og på programmet er olympisk anerkendte sportsgrene der kæmper for at komme på det olympiske program. World Games arrangeres hvert fjerde år, og orientering har været på programmet siden 2001 i Akita, Japan. I alt deltager 3-4000 idrætsudøvere fra ca. 90 nationer, fordelt på 27 sportsgrene.

World Games løber af stablen d. 24-27/7 i Wrocław, Polen og distancerne er sprint- og mellemdistance, samt mix-sprint stafet. Det internationale orienteringsforbund IOF, har på baggrund af de seneste VM resultater tildelt de 13 bedste nationer 2+2 pladser, samt personlige pladser til individuelle verdensmestre. Danmark kan derfor stille med 3 damer og 2 herrer, hvoraf den ene plads er personlig til Maja Alm, OK HTF Haderslev.

Særlige krav til akkreditering gør at landsholdet skal udtages allerede inden sæsonen går igang. Landstræner Torbjørn Gasbjerg har derfor nu udtaget sit første landshold. Det bliver et stærkt hold med en målsætning om at tage medaljer på alle distancer. Særlig store forventninger hviler naturligvis på verdensmester i sprint Maja Alm, OK HTF Haderslev, samt sprintstafetholdet der ligeledes vandt guld ved VM i svenske Strömstad.

De udtagne løbere er: 
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering
Ida Bobach, OK Pan Aarhus
Maja Alm, OK HTF Haderslev
Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde
Søren Bobach, OK Pan Aarhus

Tue Lassen, Faaborg OK har i samråd med landstræneren valgt at takke nej til World Games.

Program for World Games:
Tirsdag d. 25/7 Sprintdistance, Wrocław – Stare Miasto
Onsdag d. 26/7 Mellemdistance, Trzebnica
Torsdag d. 27/7 Mix-sprintstafet, Wrocław – Pergola

Har du kommentarer eller spørgsmål i forbindelse med udtagelsen er du velkommen til at kontakte landstræner Torbjørn Gasbjerg på telefon 22 51 51 56

Mere information om World Games 2017, kan findes på IOFs Eventor: https://eventor.orienteering.org/Events/Show/5110