Skip to main content

Et stærkt nyt juniorlandstrænerteam

| Landshold

juniorlandsholdetWallpaper

Nuværende juniorlandstræner Jesper Stamp opsagde sit job pr. 30/11 og fratræder derfor pr. 31/12. Jesper har igennem flere år ydet en stor indsats for DOF på først U16 landsholdet og sidenhen juniorlandsholdet. Forbundet vil godt benytte lejligheden til endnu en gang at sige tak til Jesper for indsatsen, og vi håber også i fremtiden at få mulighed for at trække på hans kompetencer.

Siden starten af december har derfor pågået en proces med dannelsen af et nyt juniorlandstrænerteam. Et team der skal være med til at løfte dansk juniororientering og talentudvikling, både frem mod Junior-VM 2019 i Danmark, og måske endnu vigtigere være med til at sikre et fremtidigt generationsskifte på seniorlandsholdet.

Det nye juniorlandstrænerteam vil bestå af Jeppe Ruud, FIF Hillerød, som juniorlandstræner og hovedansvarlig. Jeppe Ruud vil få hjælp af et kompetent team, hvor Astrid Ank Jørgensen, Horsens OK, Camilla Bevensee, OK Pan, og Rasmus Folino, FIF Hillerød alle ansættes som juniortrænere. Der var flere kvalificerede ansøgere til jobbet som juniorlandstræner/-e i DOF, og det understreger at Juniorlandsholdet i høj grad er en attraktiv gruppe at være træner for.
I forhold til tidligere er teamet omkring Juniorlandsholdet udvidet, og det giver bedre muligheder for dialog og sparring til løberne på Juniorlandsholdet, ligesom teamet får en vigtig opgave i at være synlige ude i forbundets regionale talentcentre.

Jeppe Ruud behøver ikke nogen nærmere præsentation, og hans rolle bliver nu udvidet i forhold til tidligere. Jeppes ansættelse i DOF bliver opnormeret, således at han fremover er hovedansvarlig for juniorlandsholdet udover sit virke som træner for Elitecenter Orientering.

Astrid Ank Jørgensen er udover jobbet i DOF også ungdomstræner i Horsens OK, en rolle hun også vil fortsætte uforandret i. Astrid Ank Jørgensen har tidligere været på DOFs juniorlandshold og var i 2008 med til at vinde EM Guld til EYOC i Schweiz. Derudover har hun flere gange været udtaget til både Junior-VM og JEC, bl.a. med en 4. plads til følge i sprint til JEC 2010. Astrid Ank Jørgensen studerer idræt på Aarhus Universitet og kombinationen af egne erfaringer og teoretisk viden fra idrætsstudiet kan komme mange talenter tilgode.

Camilla Bevensee kommer fra en rolle som hovedtræner i TC Aarhus, en rolle hun også fremadrettet vil fortsætte i. Camilla Bevensee kommer ind som en del af juniortrænerteamet med stor passion for at hjælpe og udvikle løberne, netop passion for udvikling er centralt for DOF. Camillas ansættelse sker også i direkte forlængelse af talentudviklingsstrategien fra 2016, hvor der skal skabes en endnu tættere kobling mellem træning og træningsvejledning på juniorlandsholdet, og den ugentlige træning i TC’erne. Landsholdet er sikre på at vi med Camilla Bevensee får de optimale betingelser for at skabe en stor grad af sammenhæng.

Rasmus Folino har som de to kvindelige trænere også været på juniorlandsholdet, og selv været udtaget til både Junior-VM og JEC. Udover tiden på DOFs juniorlandshold, har Rasmus også været på landsholdet i både langrend og MTBO. Rasmus Folino studerer idræt på Aarhus Universitet, og er i gang med sin kandidatuddannelse. Dette kombineret med erfaring fra et scholarship i atletik/cross country på Hawaii Pacific University gør at Rasmus Folino har nogle særlige kompetencer på det fysiske område, som kombineret med hans egen erfaring, fremadrettet skal sættes i spil for at udvikle juniorlandsholdets løbere.

Det nye team starter officielt d. 1/1, men skal lige bruge de kommende uger på at komme ind i jobbet. Juniorlandsholdet kan se frem til at et stærkt motiveret team møder landsholdet for første gang på samlingen i Silkeborg d. 13-15/1.

Ved behov for uddybning kan sportschef Lars Lindstrøm kontaktes på mobil 41 96 93 73 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.