Skip to main content

justering i VM trupper og supplerende VM udtagelse

| Landshold

To af de danske VM-løbere Andreas Boesen, OK Roskilde, og Søren Schwartz, FIF Hillerød Orientering, har igennem nogle uger haft problemer med henholdsvis et knæ og en fod.

Andreas Boesen fik under World Cup i Finland d. 23-28/5 en irriteret plica, som holdt ham ude af deltagelse i FIF Pinseløb, samt dele af VM træningslejren. Han har i hele forløbet modtaget kyndig rådgivning og hjælp fra Team Danmarks SMT og er nu meldt 100% klar til VM. Landstræner Torbjørn Gasbjerg valgte dog i samråd med både Team Danmarks eksperter og Andreas Boesen at sparre ham på dagens sprint kvalifikation. Det var et svært, men rigtigt valg, som nu gør at Danmark stiller med en helt frisk og 100% klar Andreas Boesen i sprintstafetten på søndag.
Søren Schwartz har igennem længere tid haft problemer med en tå der har generet ham særlig ved løb i terræn. Derudover opstod yderligere et problem under VM træningslejren der krævede medicinsk behandling. Dette modtog han umiddelbart efter VM træningslejren, og er nu igen løbende. Landsholdet vurderer at det er realistisk at Søren Schwartz bliver klar til mellemdistancen på torsdag. Der er dog en lille risiko for at det ikke sker, og det er tvivlsomt om han pga. en lidt længere træningspause kan præstere på højt niveau flere dage i træk. Landstræner Torbjørn Gasbjerg har derfor suppleret VM holdet med Søren Bobach, OK Pan. Søren Bobach overtager stafetpladsen, og får kun denne start under VM. 
 
Landstræner Torbjørn Gasbjerg udtaler om justeringen: "Det er naturligvis en svær beslutning at ændre i VM holdet, men efter grundige overvejelser og en samlet vurdering, tror jeg at både VM holdet, samt Andreas Boesen og Søren Schwartz, på denne måde får bedre muligheder for at præstere på højeste niveau"
 
Søren Bobach og Søren Schwartz støder til resten af VM truppen mandag aften.
 
Yderligere information kan fås ved henvendelse til Sportschef Lars Lindstrøm på mobil +45 41 96 93 73