Skip to main content

MTBO

Fordi MTBO skaber bredere interesse for orientering ved at inddrage cyklen, og der er stor efterspørgsel på et supplement til eller en erstatning for fodorientering.

Udfordring
MTBO er en lille sportsgren i Danmark og har mange snitflader til både fod-orientering og mountainbike- cykling generelt. På denne måde er den nuværende betydelige belastning af vores skovområder fra generel MTB en trussel imod vores anvendelse af skovene til MTBO. Organisationen bag MTBO-mesterskaber og - stævner i Danmark er spinkel og skrøbelig.

Målsætninger
• MTBO skal i 2020 være en veletableret og anerkendt måde at dyrke orientering på. Der skal i 2015- 2020 opleves en stigning i antallet af MTBO-ryttere i de danske orienteringsklubber. Der skal samtidig opleves en stigning i konkurrenceaktive ryttere (terminslisteløb og DM’er).
• Der etableres en idépulje til rekruttering af nye MTBO-ryttere, og min. én ny idé hvert år skal omsættes til konkrete initiativer. Der samles hvert år op på erfaringerne fra initiativerne. Initiativer over for ungdomsryttere skal prioriteres højt i idépuljen.
• Flere klubber skal bidrage med løb til terminslisten hvert år.
• Vi skal hvert år afholde en efterårscamp for alle ungdoms-MTBO-ryttere mellem 11 og 16 år med et stigende antal deltagere frem mod 2020.
• Strukturen omkring landsholdene skal videreudvikles, og vi skal have en stærk elitegruppe, som kan være med til at kæmpe om medaljer ved de store internationale mesterskaber.
• Der skal være dansk deltagelse ved ungdoms-EM hvert år.
• Der skal være flere klubber, der tilbyder regelmæssig træning i MTBO.
• MTBO skal være integreret i DOF’s øvrige indsatsområder med en løbende dialog.

Strategi
MTBO skal som supplement og alternativ til fodorientering og som en oplagt mulighed for rekruttering af nye medlemmer være en integreret del af DOF. Det indebærer en høj grad af koordinering med DOF’s øvrige indsatsområder. Det indebærer også en idépulje, som er bundet op på udbredelse af MTBO til flere nuværende og nye medlemmer, og udvikling af stævner, hvor det er muligt både at løbe og cykle orientering.

På eliteplan skal ambitionsniveauet for de danske MTBO-ryttere fortsat være højt, og vi skal derfor fokusere på at have en optimal organisation omkring landsholdene og en stærk elitegruppe. Derudover skal vi motivere de yngre ryttere med en ungdomscamp, der både har fokus på det sociale og udfordringerne på cyklen.