Tilfredsstillende afslutning på junior - WM i Estland

| Administrator | Nyheder 2003

Efter stafetten i et kuperet men ganske dansker-venligt terræn nær stævnebyen Polva kunne lederne af det danske junior-landshold være tilfredse med den samlede indsats.

Dameholdet løb sig ind på en 12. plads kun 22 sekunder fra top 10. Særlig flot klaret, da holdets bedste løber, Signe Søes, ikke kunne løbe efter at have fået en knæskade på vej hjem fra fortræningen i går. Men Gry Johannsen lagde fornuftigt ud med 4 minutter til teten på en 15. plads. Derefter fulgte Karina Boen Knudsen, der løb holdet op på 12. pladsen - nu 6½ minut efter. Endelig sluttede Ane Linde i et tæt opløb med et par andre hold på den endelige 12. plads 10½ minut efter. En ganske stabil og tilfredsstillende holdpræstation.

Finlands 2. hold vandt overraskende 17 sekunder foran Sverige efterfulgt af Norge 3 sekunder bag.
Et tæt og spændende opløb, som blev fulgt af et talstærkt og begejstret publikum.

Drengene var rigtig godt med fra starten, og det fik det engagerede danske publikum op af stolene!
Flagene svajede og tilråbene var mange og tydelige, da Christian Christensen på publikumsposten halvvejs på banen var med helt i teten som nr. 4 kun et minut efter russeren Dimitri (vinder af klassisk distance), der var alene i front. Christian brugte sig fuldt ud og var med en gruppe hjem i et hårdt opløb kun 30 sekunder fra 2. pladsen, men med russeren 2 minutter foran (nr. 9). Rasmus Søes tog over, og gjorde det også rigtig godt, og kommer hjem som nr. 11 kun 3 minutter efter. Desværre kunne Mikkel Mørch ikke helt holde tempo, og holdet slutter på en fornuftig 14. plads 11 minutter efter russerne på 1. pladsen.
Rusland vandt på 116.37, Norge fulgte efter på 118.01 og Schweiz kom på 3. pladsen med tiden 118.30.

Stafetten afrundede et meget flot arrangement, hvor esterne har haft rigtig godt styr på tingene. Gode og krævende baner, fine kort, flotte stævnepladser, fornem og medrivende speakning, dejlig og hyggelig stævnecenter, fin servicering af den tilstedeværende presse - det eneste minus har været deres manglende styr på vejrguderne! Det har været meget vådt, og det har bestemt ikke været særlig opløftende at høre om det fine vejr i Danmark.

Flemming Johannsen - direkte fra de store estiske skove.