Søren og Maja danske mestre på lang

| Administrator | Nyheder 2015

Favoritsejre hos både herrer og damer - men hos herrerne blev det en tæt dyst.

Årets danske mesterskaber blev afviklet i Ålum. Det var en skov der bød på masser af fysiske udfordringer, og banerne var ganske krævende teknisk – ikke mindst fordi der var rigtig mange poster. På herrernes 14,7 km bane var der 40 poster, mens damerne skulle finde 28 poster på deres 9,7 km lange bane.

Suveræne Maja
I Ida Bobach og Emma Klingenbergs fravær, var der ingen der var tæt på at kunne true Maja Alm. Hun kom bedst fra start og udbyggede sit forspring jævnt over hele konkurrencen, således at hun vandt med en margin 7:38.

Kampen om sølv og bronze så længe ud til at skulle afgøres i en tæt dyst mellem Signe Klinting, Masha Semak og Mette Hjerrild. Men Mette Hjerrild mistede tempo på den sidste del af banen, så selvom Masha Semak fik lavet nogle fejl, kunne hun løbe bronzen hjem – tre minutter efter Signe Klinting, der løb et flot stabilt løb. Til sidste nærmede Nikoline Klysner sig i bronzestriden, men lidt småfejl til sidst gjorde, at hun aldrig kom helt op til Masha.

Søren igen
Søren Bobach løb endnu engang med guldmedaljen. Han har nu vundet alle danske mesterskaber han er stillet op i 2014 og 2015. Men det holdt hårdt denne gang. Længe lignede den et tvekamp mellem Søren og Rasmus Djurhuus.

Ved post 32 af 40 så det faktisk ud til, at Rasmus Djurhuus var ved at få et lille forspring – men så lavede han en stor fejl på post 33 og en endnu større på post 37 – og dermed var han helt ude af medaljestriden.

I stedet var det Thor Nørskov, der blev nærmeste konkurrent. Thor var startet først, og havde dermed sat barren – rigtig højt skulle det vise sig. På mellemtiderne var han efter Søren hele vejen, men med et stort set fejlfrit løb - og en rigtig flot afslutning kom han rigtig tæt på. I mål var det faktisk kun 37 sekunder, der skilte ham fra guldmedaljen. Bronzen gik til Andreas Boesen, der ligeledes løb et teknisk rigtig velgennemført løb og blot var 1:55 minutter efter Søren.

Stærke Søllerødløbere i herrejunior
I herre juniorklassen blev det til en suveræn dobbeltsejr til Søllerød. Simon Thrane Hansen der virkelig har fundet storformen frem, vandt med godt et minuts forspring til Magnus Maag. Emil Øbro fra Tisvilde Hegn OK var yderligere godt fire minutter efter på bronzepladsen. Med til historien hører, at Magnus Dewett valgte at løbe seniorklasse i dag – hvor han løb et fornuftigt løb og sluttede som nr. 7.

Kæmpe sejr til Miri
I dame juniorklassen løb Miri Thrane Ødum en meget sikker sejr i hus. Hun vandt med hele syv minutter foran Astrid Maag, der igen havde 48 sekunder ned til Caroline Gjøtterup på bronzepladsen.

Du kan læse alle resultater og finde link til tracking af herre og dame eliteklasserne på arrangørernes hjemmeside.