Podie Sprint Junior

 

I dag var Juniorerne i vælten på præmieredistancen ved årets EM. Og hvilken start på det hele! Thomas Steinthal dunkede igennem og satte det øvrige felt med klar margin til nummer to. Thomas beretter fra dagen at han var meget nervøs inden starten da tanken om at han for første gange skulle ud og forsvare et mesterskab lå dybt i baghovedet. Men som bekendt kan en fornuftig portion nervøsitet være meget godt og Thomas fik vendt det til noget positivt. Banen lokkede til højere fart end at man kunne nå at være på forkant med orienteringen, så håndbremsen skulle lige trækkes en gang i mellem for at hovedet skulle kunne følge med. Han fandt hurtigt et godt flow på en dag hvor flyd gennem posterne, accelerationer i sving og aggressiv kørsel på de meget smalle spor, hvor kortlæsning blev meget svært, var dagens nøgleord.  

Lige imponerende var det at ungdomsrytteren Mikkel Brunstedt Nørgaard fik vist at han kan holde fart med de skarpeste juniorer. Inden start gik tankerne på at en placering i top 20 ville være et godt resultat. Med et relativt tidligt startnummer kørte han ind til bedste tid på en sprint som han betegner som relativt enkel og hvor samtlige stier var gode at køre på. Mikkel holdt ganske uventet fast i føringen indtil de sidst startende kæmpede sig i mål og han slutter på en mere end godkendt 5 plads på debuten i juniorklassen.

Resultater:

  1.  Thomas Steinthal (DEN) 20:36
  2.  Jan Hasek (CZE) 22:17
  3.  Danil Buzovkin (RUS) 22:35
  1.  Mikkel Brunstedt Nørgaard (DEN) 23:28

Yderligere resultater og GPS tracking findes her.

Senior rytterne måtte i dag tage til takke med at køre en åben bane i sprint terrænet da deres mesterskaber først starter i morgen - fredag. Efter flere dage med træning, model-event og hjulen rundt i løbsterrænerne efter afvikling af de andre mesterskabsklasser er de opsat på at endelig komme på græs. Det er dog desværre fortsat meningen at den forsvarende mester Rasmus Søgaard springer morgendagens lange distance over for at spare knæet til de efterfølgende dage. Første danske rytter går i skoven 11:20.

Som tidligere nævnt, afvikles der samtidig med Junior og Senior EM også årets Veteran VM. Traditionen tro er det blevet til en række topplaceringer for de danske veteraner. Onsdag blev der kørt Massestart og det gav en masse medaljer:

Guld: Kirsten Brunstedt, OK ØST Birkerød (D70); Niels Duedahl, OK ØST Birkerød (H70); Ole Hoffmann, OK FROS (H75)

Sølv: Tove Sonne Andersen, OK ØST Birkerød (D60); Finn Johannsen, Ballerup OK (H60)

Bronze: Birgit Hausner, OK ØST Birkerød (D65); Jørgen Nilsen, Allerød OK (H65)

I dag - torsdag, kørte veteranerne ligesom juniorerne også Sprint, igen med flotte resultater:

Guld: Finn Johannsen, Ballerup OK (H60); Jørgen Nilsen, Allerød OK (H65); Kirsten Brunstedt, OK ØST Birkerød (D70)

Sølv: Tove Sonne Andersen, OK ØST Birkerød (D60); Niels Duedahl, OK ØST Birkerød (H70); Ole Hoffmann, OK FROS (H75)

Bronze: Jørn Svensen, Viborg OK (H50); Søs Munch Hansen, OK Sorø (D55); Birgit Hausner, OK ØST Birkerød (D65); Jes Steen, OK ØST Birkerød (H70)

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF