Ida Bobach VM 2015 Lang 2

 Ida bobach Verdensmester på langdistance 2015 - foto: Jan Kocbach, worldo.com

EM i Schweiz bød på en flot bronzemedalje i stafet til Ida Bobach, OK Pan Aarhus. Medaljen var endnu medalje i en i forvejen meget lang række af internationale mesterskabsmededaljer, og dette til trods for at Ida Bobach siden 2015 har slidt med flere og meget lange skadesforløb. Først skabte akillessenerne store udfordringer og sidenhen forhindrede et uheldigt brud i foden VM-deltagelse i 2017. Alle forløb er blevet håndteret konservativt og i tæt dialog med Team Danmarks sportsmedicinske team. Igennem det seneste genoptræningsforløb har man været ekstraordinært konservative, og er kun gået langsomt frem med progression i belastning.

Alt så derfor lyst ud indtil kort før EM, hvor en smerte pludseligt opstod omkring højre ankel. Dette blev som normalt håndteret i tæt dialog mellem udøver, sundshedsstab og trænerteam, og man valgte efter grundig undersøgelse at friholde Ida Bobach fra løbetræning i ca. 10 dage op til EM,. Hun bliver herefter vurderet klar til at løbe EM som planlagt..
Smerterne kom desværre tilbage umiddelbart efter EM, og nye undersøgelser har desværre påvist et brud i lægbenet. Dette betyder at Ida Bobach igen misser VM.

"Jeg elsker at løbe orientering, og særlig stafetterne har en speciel betydning for mig. Bronzemedaljen til EM er jeg enormt stolt over, og jeg havde virkelig set frem til igen at være en del af landsholdet. Nu er situationen en anden, og det berører mig meget. De sidste 3 år har budt på lange og mentalt hårde genoptræningsforløb, og lige nu ved jeg ikke hvad fremtiden bringer. Der venter nogle hårde måneder med afklaring af fremtidsudsigterne" udtaler en berørt Ida Bobach.

Ida Bobach vil i de kommende uger og måneder gennemgå en større udredning for at afdække fremtidsudsigterne. Udredningen koordineres i samarbejde med Team Danmarks Sportsmedicinske Team i Aarhus. Ligeledes vil der blive foretaget en grundig evaluering af genoptræningsforløbet.

"Vi er i trænerteamet berørte af Ida Bobach ulykkelige situation, og forsøger nu i samråd med Team Danmarks Sportsmedicinske Team at få stillet en klar diagnose for skaden, samt afklare fremtidsperspektiverne for en videre satsning. Landsholdet vil bestå med al mulig support i det videre udredningsforløb" siger landstræner Kenneth Buch.

Når en endelig lægefagligvurdering foreligger vil Ida Bobach og landstrænerteamet i fællesskab vurdere mulighederne for eliteorientering på højeste niveau.

Henvendelser bedes rettet til Sportschef Lars Lindstrøm på mobil 41 96 93 73

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF