Mens vi venter ....

Mens vi venter på nattens løb er her en reportage fra vore udsendte reportere i Australien:

Åbningsceremonien er netop overstået, og JWOC 2007 er officielt i gang.

Efter ceremonien havde vi en kort snak med mesterskabsdebutanterne, Jonas Munthe og Rico Heilskov.

For Rico er denne deltagelse resultatet af en målrettet indsat gennem det sidste år, hvor han endelig har været skadesfri i en længere periode. Denne målrettethed slår også igennem, da vi spørger ind til forventninger til egne resultater. Der er sat mål for succes.

Jonas har ikke på samme måde fokuseret på dette mesterskab igennem en længere periode. Han valgte selvfølgelig at stille op til udtagelsesløbene, og da resultatet på lørdagens mellemdistance var godt, fik han overskud til langdistancen – det var trods alt en tur til Australien, der lokkede forude. Jonas har ikke tidligere været iklædt landsholdsdragten og synes selv, det er svært at opstille succesmål.

Begge er dog enige om, at det vigtigste er at kunne være tilfreds med egne præstationer.
De glæder sig til de kommende konkurrencer, for foreløbig har de australske terræner budt på tekniske udfordringer, der har oversteget deres forventninger. De udtrykker samstemmende, at det har været meget interessant at være på den anden side af jordkloden

Formiddagen bød på prøveløb, hvor det var muligt at se start, vædskepost og postplaceringsmuligheder. Alle løbere og ledere var i skoven og kunne efterfølgende diskutere korttegning. Rico synes ikke, korttegningen var konsekvent, og håbede, at der var brugt mere tid på områderne til de kommende dages konkurrencer.

Vi forventer at alle konkurrencer (bortset fra sprinten) kommer til at foregå i ét stort sammenhængende skovområder, der er dækket af et meget stort orienteringskort. Prøveløbsterrænet var en lille del af dette kort, så det burde være repræsentativt for alle konkurrencerne.

Desværre bød prøveløbet også på en uheldig oplevelse, idet Søren vrikkede om på foden. Som I kan læse på løbernes egen blok, er han under behandling af schweizernes fysioterapeut.

I morgen formiddag afvikles sprinten i den lokale ZOO. Vi forventer, at den minder en del om Givskud Zoo, hvor der er mange åbne områder mellem dyreindhegningerne. Ved åbningsceremonien blev løberne opfordret til ikke at løbe ind i de forbudte områder, hvor de ellers vil komme ud for at møde lidt af hvert!

Erik Bobach og Dorthe Hansen

http://jwoc2007.orienteering.asn.au/Results/Live_Results_VOTF/

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF