Lasse Brun Pedersen tog idag den første internationale medalje til Danmark i MTB-O - og den var endda af guld....

Lasse Brun Pedersen vandt i dag sprinten ved MTB-O EC i Toscana.

Fra EM-landsholdet i Toscana har vi modtaget denne nyhed:"Lasse Brun Pedersen oversprintede alle og kom som eneste mand under 20 min på sprint distancen ved europamesterskaberne i MTB-O i Italien. Ifølge mesteren selv ..."ramte han helt rigtigt ind i alle poster og gav den fuld gas resten af vejen!"

Søren Strunge havde et knap så optimalt løb, og bommede små 3 min. Søren måtte tage til takke med en 22. plads. Torbjørn Gasbjerg fik defekt, da han ødelagde geardroppet ved et styrt.

Hos damerne kørte debutanten Henriette Jørgensen et super løb og kom ind på en flot 18 plads. i 27.20 Anne-Mette Nørregaard havde også et styrt nogenlunde samme sted som Torbjørn, men kom ind på en 24.plads i tiden 29.04.

Pernille Brunstedt bommede i det meget kuperede terræn og blev nr. 36 i tiden 32.57.

Terrænet var meget kuperet, stierne lerede så det var en teknisk svær sprint. Vejret var varmt men desværre regnede det en del, hvilket gjorde nedkørslerne meget krævende for danskerne.

Lasse ser fremad på de næste dages opgaver med optimisme og lover sammen med de øvrige på det danske landshold at give den gas på morgendagens mellemdistance."


Den endelige resultatliste er endnu ikke offentliggjort på arrangørernes noget mangelfulde hjemmeside, men vi kan allerede nu opstille dagens resultater efter telefonisk kontakt til holdleder Jesper Damgaard.

Herrer:
1. Lasse Brun Pedersen DEN - 19:53
2. Andreas Rief AUT - 20:10
3. Jaroslav Rygl CZE - 20:14
21. Søren Strunge DEN - 22.38
DNF Torbjørn Gasbjerg -

Damer
1. Ksenia Tchernykh RUS - 23:28
2. Anna Ustinova RUS - 23:55
3. Anna Füzy HUN - 24.32
18. Henriette Jørgensen DEN - 27:20
24. Anne-Mette Nørregaard DEN - 29:04
36. Pernille Brunstedt DEN - 32:57

http://www.ecmtbo2007.org/

Torsdagens EM mellemdistance i MTB-O blev jævn dansk trods masser af bakker i Toscana...

EM på mellemdistance blev kørt i går torsdag og hvor der var stillet store forventninger til det danske hold efter Lasse Brun Pedersens fornemme sejr på ondagens sprint. Det blev dog en dansk dag på det jævne.

Torbjørn Gasbjerg blev bedste dansker med en fin 12. plads, små 4 minutter efter 9-dobbelte verdensmester Mika Tervala, som nu også kan kalde sig europamester. Søren Strunge var yderligere 28 sekunder efter på en 17. plads, mens Lasse Brun Pedersen udgik ca. halvvejs. Ærgerligt da stræktiderne viser at han på det tidspunkt lå placeret som nr. 4.

Det blev til dobbelt finsk triumf da Paivi Tommola tog guldet hos damerne foran Christine Schaffner , Schweiz. Bedste dansker blev Anne-Mette Nørregaard som nr. 30 og Pernille Brunstedt lige efter som nr. 31. Henriette Jørgensen nr. 37.

Det danske hold ser nu frem mod de sidste 2 konkurrence dage hvor der fredag skal køres langdistance og søndag stafet.

Resultater:
Herrer:
1. Mika Tervala FIN - 50:47
2. Matti Keskinarkaus FIN - 51:08
3. Jan Svoboda CZE - 52:10
12. Torbjørn Gasbjerg DEN - 54:29
17. Søren Strunge DEN - 54:57
DNF Lasse Brun Pedersen

Damer:
1. Paivi Tommola FIN - 39:53
2. Christine Schaffner SU - 41:06
3. Ksenia Tchernykh RUS - 41:34
30. Anne-Mette Nørregaard DEN - 53:34
31. Pernille Brunstedt DEN - 53:39
37. Henriette Jørgensen DEN - 56:33

Det var ikke kun Lasse der kunne levere gode resultater onsdag. Samtidig med EM afholdes veteran-EM og her vandt Bente Madsen Johnsen, Tisvilde Hegn OK, ligeledes sprinten i D40-klassen.

Nogle resultater og mellemtider er at finde på dette alternative website:

http://www.o-id.it/ECmtbo2007.asp?lg=EN

Søren Strunge og Lasse Brun Pedersen viste vejen og sluttede begge i top 10. Strunge bedst 4 sekunder fra bronze og 20 fra sølv...

Dagens landistance ved MTB-O EC i Toscana bød på en rent gyserafgørelse. Danske Søren Strunge fra Søllerød OK viste storform og kom på podiet som nr. 4 i det stærkt besatte EM felt af 70 ryttere fra 19 lande.

Resultatet er endnu kun uofficielt, idet arrangørens hjemmeside er flot, men totalt ineffektiv.

Og det slutter ikke der. Lasse Brun Pedersen fra Ballerup OK ville også være med og sluttede i top ti på en 7. plads, mens Thorbjørn Gasbjerg måtte udgå.

Det tegner godt for morgendagens stafet, hvor vi meget gerne vil se de tre danske herre, der på skift har vist neveauet, slå til og tage endnu en medalje ved dette EM.

Følg med - Denne nyhed vil blive opdateret...

Kommer her med holdlederens beretning:Dagens program til EM i MTB-O bød på langdistance med udgangspunkt fra byen Montespertoli. Toscane bød på høj sol og ved 13-tiden rundede termometret de 30 grader. Kombineret med bakker – rigtig mange bakker – var der lagt op til en hård konkurrence. Terrænet bestod overvejende af vin- og oliventræsmarker adskilt af mindre stykker skov. Idealbanelængden på damebanen var 15,0 km med 460 meter stigning, mens herrerne fik tilbudt 27,8 km med 670 meter stigning.

De danske herrer havde generelt en rigtig god dag. Søren Strunge, der i går følte sig uden kræfter, havde genfundet styrken og kørte med et flot og veldisciplineret løb en 4. plads hjem – kun 4 sekunder fra bronzen. Søren var dog særdeles tilfreds med sit hidtil bedste resultat til internationale mesterskaber og udtalte efter løbet: ”Yihaaaa, det er fandme fedt det her. Det var fedt at få benene igen og jeg er utrolig glad for min 4. plads. Og så er terrænet bare for lækkert”.

Lasse Pedersen, der ifølge Søren Strunge og Torbjørn Gasbjerg ”har feltets bedste ben” … bommede 5-6 minutter på post 4 og blev kort efter indhentet af Mika Tervela. De to holdt sammen resten af banen rundt, med Lasse i front på stort samtlige stræk, inden han rykkede fra Tervela på den sidste bakke. Lasse præstation rakte til en 7. plads, mens han trak Tervala hjem til en sikker sejr. Lasse udtalte efter løbet: ”Pis, jeg følte mig så stærk i dag og teknisk går det perfekt, bortset fra det ene skide stræk. Jeg var klart stærkere end Tervala i dag”.

Torbjørn Gasbjerg fik en skidt start, prøvede at køre hårdt på, men halvvejs gennem løbet var der ikke mere at køre med. Han valgte derfor at udgå og spare de sidste kræfter til stafetten.

Hos damerne blev der rokeret lidt rundt på præmiepodiet i forhold til mellemdistancen. Finske Tommola vandt igen, mens russiske Ksenie Chernykh tog sølv foran schweiziske Christine Schaffner. De danske damer lå noget efter de hurtigste. Pernille Brunstedt og Henriette Jørgensen var begge tilfredse med o-teknisk gode løb, men måtte se sig slået af varmen og de hårde stigninger. Anne-Mette Nørgård kunne igen stort set køre op med de hurtigste, men havde igen et par store bom og var absolut ikke tilfreds med sit løb.

I morgen afsluttes EM med stafetten. Hos herrerne er Finland og Tjekkiet favoritter. De er dog stærkt fulgt af Danmark, Schweiz, Rusland og Frankrig. Danmark stiller op i en 1-1-1 formation med Lasse, Torbjørn og Søren. Hos damerne ligger favoritrollen hos finnerne og russerne. Her hedder det danske hold Anne-Mette, Pernille og Henriette.

W21
1. Paivi Tommola, Finland
2. Ksenia Jaskagidaskaja, Rusland
3. Christine Schaffner, Schweiz
35. Pernille Brunstedt
37. Henriette Jørgensen
39. Anne-Mette Nørregaard

M21
1. Mika Tervela, Finland
2. Jaroslav Rygl, Tjekkiet
3. Jerome Gillmann, Frankrig
4. Søren Strunge
7. Lasse Pedersen
Udgået: Torbjørn Gasbjerg


http://www.o-id.it/ECmtbo2007.asp?lg=EN

Årets EM i MTB-O sluttede idag med en podieplads til de danske herre. Det blev til en flot 4. plads i stafetten.

Med 20 sekunder op til bronze og 44 sekunder op til sølv viste de tre danske herre at de er helt fremme i verdenseliten for MTB-O.

Resultaterne er stadig uofficielle, men det ændre ikke ved at en utrolig flot uge i Toscana blev rundet af med endnu et resulatat, der lover godt for fremtiden og især det kommende VM i Tjekiet.

Europamesteren på sprint Lasse Brun Pedersen lagde stærkt ud, og kom i mål som den første efter 1. tur bare 10 sekunder før Rusland.

På 2. tur formåede Thorbjørn Gasbjerg at holde fast i førergruppen og kunne skifte som nr. 4 efter Rusland, Tjekiet og Schweitz lidt over 2 minutter efter de førende russere.

Jævnbyrdigheden var fortsat stor på 3. tur, hvor Søren Strunge holdt fast i 4. pladsen, og lagde de stærke russere bag sig, men måtte se det franske hold smutte forbi, mens både russere og finnerne blev slået.

Det er faktisk 3. gang det danske hold må se sig henvist til en 4. plads. Fantastik ærgerligt, men vi kommer stadig tættere på i det 26 hold store felt.

Damerne sluttede som nr. 14.

http://www.o-id.it/i_spl2.asp?q=4&a=8&cb=M21

Bestyrelsen i DOFs Venner har på sit seneste møde besluttet at donere penge til fem af fremtidens løbere.

I et brev til de fem løbere skriver formanden for venner skriver formanden for DOF’s Venner, Flemming Nørgaard:
- ”Da I alle har vist evner og vilje til at skabe gode resultater, vil vi gerne støtte jer i bestræbelserne på at forbedre jer bedst muligt.
Som en påskønnelse besluttede DOFs Venner på sit seneste møde at tildele jer hver et rejse-/uddannelses-/træningsstipendium på hver kr. 4000,-.
Beløbet er tænkt som en hjælp til at dække nogle af de omkostninger, du har ved at dyrke din idræt.
Vi forventer ikke noget egentlig regnskab, men ser gerne, at du ved årets slutning sender et par linier til undertegnede, for at fortælle hvad du har anvendt pengene til.
Endvidere vil vi opfordre dig til - hvor det er muligt - at gøre reklame for Vennerne, så vi får endnu flere medlemmer og dermed større mulighed for at støtte vore orienteringstalenter i deres bestræbelser på at blive endnu bedre”.

De fem unge løbere er:
Maja Alm, OK H.T.F.
Signe Klinting, FIF Hillerød
Christian Bobach, Silkeborg OK
Søren Bobach, Silkeborg OK
Rico Hejlskov Mogensen, St. Binderup OK

Opfordringen om at melde sig ind i DOF’s venner vil jeg gerne anbefale. Henvendelse kan ske til en af nedenstående i DOF’s Venners bestyrelse:
Flemming Nørgaard, Kærlodden 2, 8320 Mårslet, kasserer:Mogens Nielsen, Egebjergvej 131, 8220 Brabrand, sekretær Klavs Madsen, Sparretornvej 18, 5230 Odense M, Alice Bech, Søbyvej 7, 2650 Hvidovre eller Emil Olesen, Birkehaven 4, 3400 Hillerød.

http://venner.do-f.dk/

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF