Af: Casper Hollerup, Danmarks Idræts-Forbund

I den kommende tid kan DIF og en række specialforbund udpege op til 98 repræsentanter til hver af Friluftsrådets 23 kredse.
Udgangspunktet for kredsenes arbejde er at få flere mennesker ud i naturen og give dem gode oplevelser. Dette kan bl.a. opnås ved at sikre gode rammer for at kunne udøve friluftslivet, herunder idrætsaktiviteter.

Fra januar til maj 2008 holder de 23 kredsbestyrelser i Friluftsrådet ordinært repræsentantskabsmøde. DIF og en række specialforbund kan som medlemsorganisationer hver udpege en kredsrepræsentant for hver kommune, dvs. op til 98 repræsentanter fordelt på de 23 kredse. DIF har skrevet til sine nuværende kredsrepræsentanter, men der er plads til mange flere.

På dette ordinære repræsentantskabsmøde finder valget af kredsbestyrelsen sted. Kandidater til kredsbestyrelsen kan opstilles på selve kredsrepræsentantskabsmødet.

Repræsentantskabet inviteres yderligere til et årligt møde/arrangement. Friluftsrådet afholder de direkte omkostninger ved repræsentantskabets møder. DIF betaler de tilknyttede rejseomkostninger for DIF-repræsentanterne.

De fleste kredse arbejder p.t. med at udarbejde lokale friluftsoplæg og med at implementere disse i den kommunale planlægning. Derudover arbejdes der med at bringe friluftsrelaterede emner op i de mange grønne råd, lokale aktionsgrupper, skovbrugerråd og andre steder, som kredsene har sæde i.

Møderne
De første kredsrepræsentantskabsmøder afholdes den 14. januar i kreds 10 (trekantsområdet: Billund, Vejen, Vejle, Kolding, Fredericia) og den 30. januar i kreds 19 (nordsjælland: Gribskov, Helsingør, Frederiksborg, Hørsholm, Allerød, Hillerød, Frederikssund, Frederiksværk-Hundested) og 20 (Storkøbenhavn Nord: Egedal, Furesø, Rudersdal, Gentofte, Lyngby-Taabæk, Gladsaxe, Herlev, Ballerup).

Se hele listen over møder på www.friluftsraadet.dk under ”kredsene og kredsoversigt”.

Yderligere oplysninger fås hos konsulent Dorthe O. Andersen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , tlf. 43 26 20 34.

http://www.friluftsraadet.dk/1479

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF