På dagens kongedistance, langdistancen, ved MTBO-VM lykkedes endelig Erik Skovgaard Knudsen at få en VM-medalje.

Dagens strabadser i den stegende portugisiske hede rakte til en 3. plads til Erik Skovgaard Knudsen, og den var han godt tilfreds med: ”Det kunne jeg ikke have gjort meget bedre. Jeg har dyb respekt for dem, som har kørt hurtigere” udtalte han umiddelbart efter målgang. Og de to, som præsterede bedre, var den unge russer Anton Foliforov samt Adrian Jackson, Australien. Sidstnævnte har nu fået medalje på alle 3 individuelle discipliner ved VM.

Der var også topplacering til Lasse Brun Pedersen, som også var tilfreds med sin indsats og sin 5. plads. Også Bjarke Refslund var godt kørende, men 2 punkteringer blev kostbare for ham.

Hos damerne viste Rikke Kornvig igen sin styrke, som i dag gav den lidt utaknemmelige 4. plads. Rikke startede meget tidligt, og lå længe på førstepladsen. Hun havde haft ca. 5 minutters tidstab undervejs, så hun var ikke tilfreds med sit løb. ventetiden gik holdt Men som placeringen stadig, og håbet om medalje voksede. Men de sidst startende ville det anderledes. Vinder blev Christine Schaffner, Schweiz.

Om damebanen er det værd at bemærke, at den var markant længere end den skulle have været. Vindertiden var således over et kvarter høj, og det gik især ud over Line Brun Stallknecht, som ikke havde styrken og energien til den længde. Ann-Dorthe Lisbygd imponerede derimod med sin 17. plads.

Hos herrejuniorerne har Andreas Konring og Rasmus Søgaard tidligere på ugen været på podiet. Den ære tilfalder i dag Andreas Bergmann, som lige præcis klemte sig ind på en 6. plads. Godt kørt af Andreas, og et bevis på, at juniortruppen er fuld af talent.

Generelt var det en meget hård dag. Både terrænet, distancen og vejret tog hårdt på deltagerne. Første kommentar efter målgang var uden undtagelse: ”Det var hårdt”. Nu skal der slappes af i eftermiddag, så alle er klar til stafetten i morgen, hvor det realistisk kan håbes på danske medalje i hos både damer, herrer og juniorer.

http://mtbwoc2010.fpo.pt/

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF