Danmark stiller til start i H og D 15-16

Fredag starter Youth Orienteering Championships 2010 i Soria i den centrale del af det nordlige Spanien. Løbet er bedre kendt som Ungdoms-EM og er EM for 15-16 og 17-18-årige. Danmark stiller dog alene med hold i D og H 15-16, da de 17-20 årige jo skal i ilden ved Junior-VM, der jo starter med sprint på mandag i Aalborg.

EYOC indledes med løb på lang distance fredag, fortsætter med stafet i hver af klasserne H 15-16 og D 15-16 lørdag og slutter med sprint søndag før deltagerne atter rejser mod Danmark.

Det danske hold består af følgende:
D16:
Camilla Bevensee, OK HTF
Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød
Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød
Nicoline Friberg Klysner, FIF Hillerød

H16:
Joakim Sehested Sie, OK Øst Birkerød
Jonas Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Stefan Frands Petersen, Allerød OK
Thor Nørskov, OK Øst Birkerød

H18:
Mikkel Sørensen, OK Melfar
Mikkel er udtaget, da han er reserve til JWOC og derfor får lov at løbe EYOC i stedet for.

De største danske forventninger er knyttet til Thor Nørskov, men U -16-træner Michael Sørensen understreger, at det primære mål er at give de unge talenter en første erfaring i at løbe i rødt og hvidt ved et internationalt mesterskab.

Det ene foto viser det danske EYOC-hold ved fortræningen i Nordsjælland få dage før afrejsen til Spanien, dog undtaget Joakim Sehested Sie, der var til translokation og Mikkel Sørensen, der heller ikke var med ved fortræningen.

Det andet foto viser Miri Thrane Ødum i aktion under fortræningen til EYOC. Miri kan i dag (onsdag) fejre sin 15 års fødselsdag og skal i morgen (torsdag) som holdets yngste deltager bære fanen under åbningsceremonien.

Holdet har i øvrigt gennemført tre relevante træninger siden ankomste i mandags og er dermed godt forberedt til udfordringerne i et terræn med mange sandstensformationer, der minder en del om dem, som mange danske o-løbere kender fra Tjekkiet.


Resultaterne kan følges via linket nedenfor.

http://www.eyoc2010.com/

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF