Maja sluttede som en flot nr 4

Det blev en utroligt spændende afsluttende etape i Norge. Dette var mere ”normal orientering” i et detaljerigt, stenet og typisk norsk terræn, med svære baner og decideret udslagsgivende ”butterflies”, hvor løberne skulle tage posterne i forskellig rækkefølge, og via en imponerende gps-tracking kunne man følge hvordan løberne bommede og skiftedes til at føre; det var en virkeligt spændende afvikling som tyder på at nordmændene har styr på det hele før VM.

Damernes finale
Simone Niggli (Schweiz) startede ud i jagtstarten med 3 min forspring, og selv om hun faktisk bommede ret stort tidligt på banen, kom hendes sejr aldrig i fare og hun vandt med komfortable 5 minutter. Maja startede ud som nr 3, 4 min efter, men allerede ved post 3 fik hun overhalet svenske Lena Eliasson, og trods enkelte mindre tidstab, var hun stadig ca 4 min efter Simone før sidste sløjfe og et lille minut foran de jagende Annika Billstam (Sverige) og Marianne Andersen (Norge) og til dels Lena Eliasson. Men Maja havde tæret hårdt på kræfterne og efter et lille svaj på en post var hun indhentet, og hun måtte se sig overspurtet til sidst, men fik som nr 4 ikke desto mindre sin 3. top 5 placering i de seneste 3 World Cup løb.

Herrernes finale
Her på siden var der udtrykt stor tiltro til Daniel Hubmann, som havde 1½ min forspring –, men på gps-trackingen kunne man følge hvordan han løb forkert, og ved post 5 (efter 2,4 km) var han indhentet af Audun Weltzien (Norge) og Matthias Müller (Schweiz). På de næste 3 km hvor der var ”butterflies” skete der ting og sager, og man så mange bomme en hel del, men før den sidste sløjfe havde Audun Weltzien fået et lille hul til Daniel Hubmann, og Fabian Hertner (Schweiz) var såmænd ikke langt efter. Også på den sidste sløjfe skete der flere rokeringer, men den unge Audun viste skræmmende norsk styrke og bommede stort set ikke og kunne løbe sejren hjem med 16 sek forspring. Fabian Hertner satte over 2 minutter til på næstsidsteposten, så russiske Andrey Khramov i dagens hurtigste tid kunne løbe i mål som nr 3. For ligesom at vise den norske styrke på hjemmebane, løb ligeledes unge Olav Lundanes sig i dagens næsthurtigste tid op fra 12. pladsen til nr 5, og den norske selvtillid op til VM er utvivlsomt vokset ovenpå dagens løb.

De danske herrer gjorde ikke så meget væsen af sig, og alligevel må man tage hatten af for Mikkel Lund, der tog en enkelt placering og sluttede som en absolut godkendt nr 15. Tue Lassen havde en sort dag, og på gps-trackingen kunne man følge hvordan han efter en fornuftig start satte ca 2 minutter på post 5, som han ellers kom til sammen med Rasmus Søes. Rasmus sluttede som nr 29, Tue som nr 30 og Rune Olsen som nr 31, og Rune præsterede at løbe sig op fra nr 40. Martin Hoset sluttede som nr 48 og Emil Folino Nielsen som nr 52.
Afsluttende må man sige, at Nordic Orienteering Tour har været en stor succes, som der helt klart kan og skal arbejdes videre på. Der har været spændende nytænkning, særdeles flot mediedækning og rigtigt spændende og publikumsvenlige konkurrencer. Initiativtagere og arrangører har stor grund til at være stolte – og hvem ved om ikke der også kunne komme en afdeling i Danmark indenfor de nærmeste år.
Udvalgte resultater.
Damer:
1\tNiggli, Simone\t SUI\t47:42\t\t
2\tBillstam, Annika\tSWE\t52:35\t+
3\tAndersen, Marianne\tNOR\t52:43\t
4\tAlm, Maja\t DEN\t52:45\t
\t\t\t\t\t\t
34\tMogensen, Zenia H.\tDEN\t01:10:08\t

Herrer:
1\tWeltzien, Audun\tNOR\t48:36\t\t
2\tHubmann, Daniel\tSUI\t48:59\t
3\tKhramov, Andrey\tRUS\t50:37\t
\t\t\t\t\t\t
15\tLund, Mikkel\tDEN\t54:18\t
29\tSøes, Rasmus\tDEN\t57:11\t
30\tLassen, Tue\tDEN\t57:56\t
31\tOlsen, Rune\tDEN\t57:58\t
\t\t\t\t\t\t

Samtlige resultater og gps-tracking kan ses via nedenstående link

http://www.liveresultater.no/of26/livesenter/?lang=en_EN

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF