Utterslev Mose var i dag rammen om det første "Aktiv Rundt i Danmark" Naturløbs-arrangement

Knapt 300 elever fra 5-6-7 klasse på Bellahøj Skole, Brønshøj Skole og Tingbjerg Heldagsskole deltog i Naturløbet, der blev arrangeret af medlemmer fra Lyngby OK og OK 73, Gladsaxe.

Første del af Naturløbet var en tur rundt om Utterslev Mose Vest i den nordlige del af København, hvor klasserne skulle finde så mange poster som muligt. Der var i alt 20 poster, der måtte opsøges i valgfri rækkefølge.

Anden del var en Super Sprint på 500 meter med 7 poster og elektronisk tidtagning. Løbsformen animerer til højt tempo og mange rekordforsøg, idet eleverne måtte løbe banen så mange gange, de havde lyst - dog var det tiden for første gennemløb, der talte i konkurrencen. Der var elever, der løb banen 8-9 gange!

Mogens Hansen, OK Skærmen har nytegnet Utterslev Mose, og der blev løbet på kort i 1:4.000 og 1:2.000.

Til stede ved arrangementet var Anders Flaskager, UC Syd og Anja Søholm, Arla der står bag "Aktiv Rundt i Danmark"-kampagnen, og de var begge meget begejstrede over de mange glade børn, der kom "tættere på naturen".

Næste Naturløb arrangeres af Horsens OK i Bygholm Park onsdag d. 9. juni kl. 9-13.

Og mon ikke der bliver mange flere Naturløbs-arrangementer rundt om i landet de kommende år...

http://www.aktivrundti.dk/

I disse uger kan man se reklamer for kampagnen "Aktiv Rundt i Danmark" på Arlas mælkekartoner, bl.a. i form af en lille dialog mellem koen Karla og DOFs Udviklingskonsulent om brug af kort og kompas.

Dansk Orienterings-Forbund samarbejder med kampagnen om Naturløbet, der er et skole-orienteringskoncept, hvor eleverne træner orientering inden selve Naturløbs-arrangementet.

I den forbindelse har Merete Spangsberg udarbejdet et fint lille lærer-inspirations-hæfte med forslag til 5 lektioner, hvor man træner grundlæggende orientering i skolen.

Dette hæfte vil blive omdelt på klubledermøderne i juni og kan iøvrigt rekvireres fra DOFs kontor. Hæftet kan downloades via nedenstående link.

Til efteråret, når "Aktiv Rundt i Danmark" kampagnen for alvor skydes igang, udkommer yderligere tre lærer-inspirations-hæfter med en masse ideer til orientering i folkeskolen, dels som idræt, dels som tværfagligt redskab.

Materialet er udarbejdet af Merete Spangsberg, Mads Ingvardsen og Gert Nielsen.

Der deltog i 2009 over 110.000 skoleelever i "Aktiv Rundt i Danmark"-kampagnen, og der forventes flere deltagere i år.

http://www.aktivrundti.dk/om-kampagnen/naturloebet

Den 28.-29. august inviterer OK Pan Århus til Midgårdsormen i Marsellisborg/Fløjstrup skov med stævneplads ved Moesgaard Strand.

Konceptet for stævnet er ændret i forhold til de seneste års Midgårdsorm. Vi har valgt at ændre konceptet, ikke for forandringens skyld, men fordi vi har en ambition.

Vores ambition er at lave Danmarks største stafet for hold. Hvilket betyder så mange deltagere som muligt (500 deltagere som sidste år eller gerne flere). En sikring af den særlige stemning omkring stafet bibeholdes igennem hele stævnet, hvilket forstås som så mange løbere i skoven på samme tid samt så publikumsvenligt som muligt.

For at nå disse ambitioner har vi lavet følgende ændringer af konceptet og med følgende begrundelser:


  • En klasse, Thor. Alle konkurrerer mod alle og sikrer mange løbere i skoven på en gang.

  • To natture samt en skumring. Nattursløbere er en mangelvare i mange klubber.

  • Så få begrænsninger som muligt. Giver mange klubber mulighed for at deltage og med så mange hold som muligt.

  • Begrænsninger i forhold til antal af Herrer fra 17 til 40 årige. Dette for at tilgodese klubber med bredde fremfor elite.

  • Begrænsninger i forhold til ungdomsløbere, ældre løbere samt dameløbere. Sikrer at bredden også er repræsenteret og vil give flere klubber mulighed for at være med i konkurrencen.

  • Mulighed for at deltage med tre løbere på samme mellemsvære bane. Giver mulighed for at en løber, der mestrer en mellemsvær bane, kan deltage. Nye løbere kan deltage uden risiko for holdet. Dette giver igen klubber mulighed for at kunne deltage med så mange løbere som muligt.

  • Neutralisering af stafetten om natten. Få løbere har overskud til at kunne få ødelagt deres nattesøvn. Absolut ikke attraktiv for publikum at skulle stå op klokken to natten og se 8 Thor-hold starte. Neutraliseringen giver også mulighed for hold at være med i konkurrencen igen, selvom de er blevet løbet agter ud på de tre første ture.

  • Ungdomsklasse. Giver unge løbere mulighed for at prøve kræfter med stafetmetoden uden at skulle skade et helt klubhold.

  • Mixhold. Giver mulighed for at selv de mindste klubber i Danmark kan være med samt at større klubber ikke skal lade løbere blive hjemme fordi der ikke var plads på holdet.

  • Forholdsvis korte ture. Alle har mulighed for at komme igennem Midgårdsormen og sikrer bredden.


Første Midgårdsorm blev holdt i 1976 - også med OK Pan Århus som arrangør. Det foregik ligeledes i Marsellisborg skov med stævneplads ved Moesgaard Strand. Der var én klasse med 10 ture, og der stillede 73 hold til start. Det vil sige at der var 730 deltagere.
Se beskrivelse af arrangementet i O-posten fra dengang.

Spørgsmålet er om Midgårdsormen overhovedet skifter ham. Eller om vi bare er "back to basic".
Med håb om at I tager godt imod det forandrede koncept og får arrangeret en fantastisk klubtur til Østjylland i weekenden den 28. - 29. august med DM mellem og Midgårdsorm.


På vegne af OK Pan Århus
Stævnelederne
Per Dahl og Jeanette Finderup

http://www.soenniksen.dk/orm2010/

28 deltagere fra 12 klubber var mødt frem i Allerød OKs klubhus til det sidste af de 3 korttegningsseminarer i kredsene hvor ialt 78 deltog.

Hovedindholdet var fremstilling af grundkort og generalisering. Spørgelysten var stor og flere emner gav anledning til gode diskussioner.

Tak for fremmødet til alle de mange korttegnere i de tre seminarer. Korttegnere som gør det muligt at vi alle sikres en god tur i skoven på vores "idrætsanlæg".

Søndag den 30. maj indledes EM i Primorsko ved den bulgarske sortehavskyst

Søndag afvikles sprint som den første konkurrence ved Europamesterkaberne i orientering med kvalifikation om formiddagen og finaler sidst på eftermiddagen i den bulgarske badeby Primorsko.

Fra dansk side knyttes de største forventningerne til damerne med den danske sprintmester Maja Alm og sidste års VM-4-er Signe Søes i spidsen. Maja Alm har vist stor styrke og stabilitet i år - ikke mindst gennem 4. pladsen i World Ranking-sprinten i Norrköping i Sverige for en måned siden i konkurrence med store dele af verdenseliten. På en god dag vil Maja kunne blande sig i toppen af konkurrencen. Unge Zenia Heilskov Mogensen har som junior vist flotte resultater på sprint, men det vil være en stor overraskelse, hvis hun allerede nu kan levere et flot resultat.

Alle holdets 6 danske herrer stiller til start på sprinten. De største danske forhåbninger knytter sig her til Danmarks vel nok mest rutinerede sprintløber, Mikkel Lund, der er regerende dansk mester på distancen og erobrede en 12. plads ved World Ranking-sprinten i Norrköping. Ud over Mikkel består det danske hold af en række unge og talentfulde løbere: brødrene Søren og Christian Bobach, Christian Christensen, Rasmus Djurhuus og Tue Lassen.

EM sprinten afvikles i en kombination af strandskov, by og klitområder ned til kysten, hvilket stiller store krav til deltagernes evne til at omstille sig mellem forskellige teknikker og underlag. Vejret bliver ca. 22 grader og regn.

http://www.eoc2010.bgorienteering.com/

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF