Ny dobbeltsejr til Thor og Miri

På tredje og sidste dag af OK Østs velbesøgte og velarrangerede Danish Spring, viste de danske juniorløbere, at der godt kan være grund til at håbe på toppræstationer ved de internationale mesterskaber til sommer.

Thor Nørskov, der har været voldsomt plaget af skinnebensbetændelse, har nu kunnet træne hele 25 uger i træk. ”Det er skønt at kunne løbe igennem igen”, fortalte Thor efter løbet. ”Jeg har måske haft tidstab på 45 sekunder på banen i dag. Jeg er først og fremmest blevet bedre teknisk på det seneste og nu skal jeg bare holde den gode linje i træningen.” Thors kilometertider i dagens LØBEREN League afdeling viser, at han kan holde fart med seniorerne, men skal i år satse fuldt ud på at få mest muligt ud af det sidste juniorår. Thor ser frem til at være med på IFK Göteborgs hold ved såvel Tiomila som Jukola – helst på en af gryningsturene, hvis han får lov at vælge. Og så ellers være klar ved Junior VM i Bulgarien sidst i juli. Thors vindertid på den næsten 12 km lange og teknisk vanskelige bane var 59:55. Der var over 4 minutter ned til to af de yngre talenter, Thomas Knudsen og Simon Thrane Hansen, der lå med tre sekunder imellem sig i Thomas’ favør.

Miri Thrane Ødum var ikke så suveræn som Thor, men sikrede alligevel arrangørklubben den anden dobbeltsejr i træk i juniorklassen og dermed også hendes anden sejr i LØBEREN League. ”Jeg var ikke tilfreds med min start i går, så i dag lagde jeg vægt på at få en sikker start. Det var lidt samme type start som i går med korte stræk og lidt diffust. Og så havde vi nogle langstræk, hvor jeg virkeligt kunne trykke på, så det var meget afvekslende. Og jeg tror jeg valgte de sikre vejvalg. Ikke nødvendigvis de hurtigste, men det tror jeg var en god recept i dag” fortalte Miri. Cecilie F. Klysner var ikke helt med fremme lørdag, men løb sig i dag flot op og erobrede 2. pladsen 48 sekunder efter Miri. Førsteårsjunioren Josefine Lind, der vandt fredag og ikke var alt for tilfreds med sit løb lørdag, vandt en sikker tredjeplads, da hun var to minutter foran Nicoline F. Klysner og Amanda Falck Weber. Alt i alt ser det rigtigt godt ud med bredden i damejunior. Det bliver spændende at følge de super dygtige piger fremover i sæsonen.

Uddrag fra resultatlisten

Women Junior
1. Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød 59:41
2. Cecilie F. Klysner, FIF Hillerød 1:00:29
3. Josefine Lind, OK Gorm 1:00:46
4. Nicoline F. Klysner, FIF Hillerød 1:02:49
5. Amanda Falck Weber, Tisvilde Hegn OK 1:02:51
6. Nikoline Tillingsøe, Tisvilde Hegn OK 1:05:11

Men Junior
1. Thor Nørskov, OK Øst Birkerød 59:55
2. Thomas Knudsen, OK Melfar 1:04:09
3. Simon Thrane Hansen, Søllerød OK 1:04:12
4. Arto Talvinen, MS Parma - FIN 1:05:58
5. Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK 1:06:05
6. Magnus Maag, Søllerød OK 1:07:19

http://www.danishspring.dk/da/resultater/

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF