Landsholdssæsonen 2015 starter i morgen, fredag

Selvom der ikke er nogen idrætsbegivenhed, der på denne dag når samme interesse som skihop fra Garmisch-Partenkirchen, så vil der allerede de næste dage for os orienteringsentusiaster være en mere spændende idrætsbegivenhed at følge.

Den internationale orienteringssæson starter ligesom for to år siden i dejligt sommervejr, når verdenseliten løber tre World Cup afdelinger på øen Tamanien syd for Australiens hovedland.

Det danske hold er et mix af etablerede verdensstjerner og unge talenter. Alle har betalt rejsen selv og kombinerer løbet med kortere eller længere ophold Down Under. På grund af rejseomkostningerne er det primært de store nationer, der stiller hold. 43 kvinder og 53 mænd udgør feltet i første afdeling, der er sprint i Launceston med kvalifikation fredag og finale lørdag. Torsdag den 8. januar løbes World Cup på mellemdistance og lørdag den 10. januar afsluttes med langdistance.

De danske herrer
I herreklassen knyttes de danske forhåbninger helt naturligt til vores verdensmester på sprint, Søren Bobach, der også starter sidst i kvalifikationen. Søren havde et flot efterår på alle distancer og blev eksempelvis nr. 3 i World Cup finalen på mellemdistance i Schweiz. Søren har i oktober og november deltaget i et intervaltræningsprojekt, der er en del af Tue Lassens afgangsprojekt på Idræt og det bliver spændende at se, hvordan den utraditionelle efterårstræning har påvirket formen op til World Cup premieren.

Andreas Hougaard Boesen har ligeledes deltaget i intervaltræningsprojektet og med Andreas’ fine løb ved ranglistesprinten i Ballerup, hvor han ikke var langt efter Søren, er der også grund til at have forventninger til Andreas på sprinten. Søren Schwartz Sørensen er den tredje danske VM-løber i startfeltet. Søren satser ikke på sprint på mesterskaber, men kan vise sig som outsider.

Danmark har yderligere to spændende unge navne på stratstregen. Jakob Ekhard Edsen og Thor Nørskov har trænet i Australien i adskillige måneder. Begge er dygtige sprintløbere og særligt førsteårssenioren Thor har været helt suveræn som junior og skal altså nu for første gang prøve kræfter med seniorerne.

De danske kvinder
Selvom Ida Bobach ikke satser på sprint ved mesterskaber, er talentet i denne disciplin uomtvisteligt og Ida ventes endnu en gang at skulle kæmpe med sine to hårdeste konkurrenter, Tove Alexandersson fra Sverige og Judith Wyder fra Schweiz om topplaceringerne. Ida har også deltaget i intervaltræningsprojektet, hvilket man kan læse mere om på hendes blog, som der er adgang til her fra hjemmesiden. Udover Ida er der spændende seniordebut til netop oprykkede Cecilie Friberg Klysner. Cecilie har flere topplaceringer fra Junior VM bag sig og har også været en periode i Australien op til World Cup løbet.

Sprintkvalifikationen
Første start er fredag kl. 16:00 lokal tid, hvilket med 10 timers tidsforskel, hvilket betyder at det er fra kl. 06:00 fredag morgen, at vi skal sidde klar ved computeren for at følge livedækningen af sprintkvalifikationen.

Starttiderne er lokal tid:

W 21, 2,3 km, 95 m stigning, 21-22 poster
Cecilie Friberg Klysner 16:02
Ida Bobach 16:19

M 21, 2,6 km, 115 m stigning, 22-23 poster
Søren Schwartz Sørensen 16:31
Thor Nørskov 16:42
Jakob Ekhard Edsen 16:46
Andreas Hougaard Boesen 16:50
Søren Bobach 16:56

Løbsområdet er et kuperet turistområde med stejle skrænter ned til floden South Esk River. Live dækningen fra løbet kan følge via linket nedenfor. Ifølge arrangørernes informationer, er det de 20 bedste i hvert heat, der kvalificerer sig til A-finalen, hvilket betyder, at kvalifikationen primært har betydning for startrækkefølgen i finalen, da kun tre damer og 13 herrer sorteres fra.

http://oceania2015.com/world-cup-live/

På et hængende hår

Så er kvalifikationsløbet på sprint afviklet i Launceston i New Zealand. Alle danskere er kvalificeret til finalen i morgen, men det var ikke helt uden vanskeligheder. Verdensmester Søren Bobach fik en rigtigt skidt start, hvor han lå nummer 20 på første radio efter 5 minutter – næsten et minut efter Olav Lundanes fra Norge. Søren løb klart bedre på den sidste del og endte på 17. pladsen i heatet, hvor 20 gik videre til finalen. Vi sætter vores lid til, at Søren også i VM startede ret tidligt i finalen.

Ellers skal Primært Andreas Hougaard Boesen og unge Thor Nørskov roses for fine kvalifikationsløb, der ledte til henholdsvis 5. og 6. pladsen i heatet. Øvrige heatresultater ses nedenfor.

Ida Bobach og Cecilie Klysner kvalificerede sig fra hhv. en 9. og en 12. plads i deres heats.

Fra vores udsendte medarbejder, Kell Sønnichsen, har vi modtaget information om, at såvel Ida som Søren tog et dumt vejvalg og endte med at kravle op gennem krat og klippestykker for at komme op til hængebroen, hvor Ida måtte kravle over hegnet. Hun troede, at hun kunne løbe på klippefladen på kortet, men overså, at det ikke lige var vandret. For Cecilie var det en rigtigt god debut, men hun blev måske lidt påvirket af de mange tilskuere.

Søren Bobach er i øvrigt småskadet og løber kun på 90%, og sådan bliver det ifølge landstræner Lars Lindstrøm nok også de andre dage.

Alle resultater er foreløbige og bør først ses som endelige, når startlisten for finalen offentliggøres.

Se i øvrigt linket nendenfor med Tutzons fantastiske billeder fra den tasmanske sommer.

Finalen for damer starter søndag kl 09:00 lokal tid, hvilket vil sige kl. 23:00 fredag aften dansk tid, mens herrerne starter kl. 10:45, hvilket er 00:45 dansk tid.

Dameresultater i uddrag

Heat A
1.\tTove Alexandersson, SWE, 13:19
2.\tRache Friedrich, SUI, 13:21
3.\tElena Ross, SUI, 13:34
9. Ida Bobach, DEN, 14:27

Heat B
1.\tJudith Wyder, SUI, 13:21,
2.\tLena Eliasson, SWE, 13:37
3.\tJulia Gross, SUI, 13:38
12. Cecilie Friberg Klysner, DEN, 15:12


Herreresultater i uddrag

Heat A
1.\tMattias Kyburz SUI 12:13
2.\tDaniel Hubmann, SUI 12:40
3.\tFabian Hertner, SUI 12:50
6. Thor Nørskov, DEN 13:22
13. Søren Schwartz Sørensen 14:22

Heat B
1.\tOlav Lundanes, NOR, 11:47
2.\tGustav Bergman, SWE, 11:49
3.\tAndreas Ruedinger, SUI, 11:58
5.\tAndreas Hougaard Boesen, DEN 12:20
17. Jakob Ekhard Edsen, DEN 13:10
18. Søren Bobach, DEN 13:18

https://picasaweb.google.com/tutzon/WorldCupTasmanienSprintKval#

Og Andreas Hougaard Boesen erobrede en fornem 8. plads

Finalen i årets første World Cup afdeling blev afviklet på University of Tasmanias campus i Launceston. Efter en sprintkvalifikation på asfalterede stier i et kuperet turistområde, var vi nu tilbage i et mere traditionelt sprintområde: Fladt parkområde med lynhurtig navigering omkring bygningerne. På videotransmissionen kunne man også se en af de sidste poster placeret i første sals højde, og løberne så ud til at være blevet godt udfordret i den blæsende sommervarme.

Ida Bobach præsterede klart bedre end i kvalifikationen og erobrede 4. pladsen, men var hele 1:47 efter suveræne Tove Alexandersson. Tove havde et helt andet gear end de øvrige deltagere, da hun passerede målområdet sidst på banen og vandt en knusende sejr på mere end et minut foran den regerende verdensmester på sprint, Judith Wyder, Schweiz. Når Tove får det til at fungere, er der ingen over og ingen ved siden af hende.

Cecilie Friberg Klysner præsterede rigtigt flot i sin første World Cup A-finale. Hun indhentede Bettina Aebi fra Schweiz og rykkede optimistisk forbi. De to kom dog samlet til mål og Cecilie endte med at dele 14. pladsen med hele to andre løbere.

Hos herrerne tog Andreas Hougaard Boesen ikke så lidt af et internationalt gennembrud ved at erobre en flot delt 8. plads. Andreas måtte endda noteres for bare 25. bedste tid på første radio og kunne således have fået en endnu bedre placering med en lidt bedre start. Søren Bobachs 14. plads er også godkendt givet at han ikke kan løbe helt igennem. Thor Nørskov løb sig også i top 20, mens Søren Schwartz Sørensen og Jakob Ekhard Edsen sluttede lige uden for.

Kell Sønnichsen har talt med løberne og her er et udsnit af, hvordan det oplevede løbet: Ida var tilfreds med sit løb. Der var kun småting undervejs, men hun var lige ved at løbe i en af banelæggerens fælder. Cecilie havde som målsætning at løbe så godt som muligt, ikke mindst sikkert til første post. Det lykkedes.

Andreas havde et teknisk godt løb og blev generelt heller ikke fanget af de små fælder. Post 2 overraskede ham dog og han måtte bruge noget tid på at finde vej, så hans rytme blev hurtigt brudt. Søren Bobach havde ingen problemer rent teknisk, men løb som tidligere skrevet ikke på fuld kraft. Thor havde gode ben, men følte at det nogle gange var svært at læse kortet; det var ikke altid til at overskue strækkene. Det var mere udfordrende, end han havde regnet med. Generelt var Thor dog godt tilfreds, men han glæder sig til mellem- og langdistanceløbene.

Næste World Cup afdeling er mellemdistance på torsdag. Her ser vi frem til, at Ida fortsætter tvekampen med Tove Alexandersson på skovdistancerne.

Resultater, damer
1.\tTove Alexandersson, SWE 14:58
2.\tJudith Wyder, SUI 16:00
3.\tSara Luescher, SUI 16:13
4.\tIda Bobach, DEN 16:47
14. Cecilie Friberg Klysner 17:33

Resultater, herrer
1.\tMatthias Kyburz, SUI 15:06
2.\tDaniel Hubmann, SUI 15:39
3.\tGustav Bergman, SWE 15:45
8. Andreas Hougaard Boesen, DEN 16;19
14. Søren Bobach, DEN 16:36
19. Thor Nørskov, DEN 16:50
22. Søren Schwartz Sørensen, DEN 17:00
23. Jakob Ekhard Edsen, DEN 17:04

http://oceania2015.com/world-cup-live/

Følg med landsholdene i 2015

Som det fremgår af nyhederne nedenfor, har seniorlandsholdet allerede taget hul på sæsonen 2015, så det er på høje tid at offentliggøre elitens program for 2015.

Via linket nedenfor finder du dels et kort tilbageblik til jubelåret 2014, men ellers en gennemgang af, hvor landsholdenes vigtigste konkurrencer afholdes i 2015. Der er altid en del trofaste DOF-medlemmer, som rejser med og støtter løberne. Det er vi rigtigt glade for og samtidig får publikum som oftest mulighed for at løbe i de samme fine terræner som landsholdsløberne. Brug programmet til at planlægge dine o-rejser til landsholdenes konkurrencer i 2015.

De sidste sider er som traditionen byder en samlet kalender over alle landsholdenes aktiviteter. Lige til at printe og sætte op på opslagstavlen. Når I ser programmet, så send en venlig tanke til vores mange dygtige og engagerede ledere, trænere og dedikerede arrangører i ind- og udland. Uden alle jer, ville det ikke være muligt at skabe alle de mange oplevelser for vores dygtige løbere og deres trofaste tilskuerne.

http://landshold.do-f.dk/elite/Pdf/2015/Landsholdsprogram_2015.pdf

Flere nye løbere debuterer på U16-landsholdets første samling

Når U16-landsholdet holder årets første samling den 30 januar - 1 februar i Silkeborg bliver det med en række nye navne, der netop er rykket op i D/H 15-16.

Følgende løbere er udtaget til den første U16-samling:

Piger:
Agnes Nørgård Kracht, Tisvilde Hegn OK
Amanda Isaksen, OK Snab
Annika Simonsen, FIF Hillerød Orientering
Cecilie Eeg Højholt, Kolding OK
Ida Øbro, Tisvilde Hegn OK
Lise Termansen, OK HTF
Marie Erskov Krogh, OK Øst Birkerød
Nikoline Holm Splittorff, FIF Hillerød Orientering
Sara Lysemose Poulsen, Silkeborg OK

Drenge:
Anders Huus Pedersen, Søllerød OK
Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Århus
Lasse Falck Weber, Tisvilde Hegn OK
Lasse Fugmann Thamdrup, Allerød OK
Mads Møller Skaug, OK Pan Århus
Malthe Poulsen, FIF Hillerød Orientering
Rasmus Krogh Madsen, OK Roskilde

Spørgsmål omkring udtagelsen kan rettes til Jesper Stamp på tlf. 21857074 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF