19.plads til Edsen

Jakob Edsen blev i dag nr.19. på herrernes Mellemdistance til WUOC i Ungarn.

Jakob brugte 37.42 for de 5,6km og var 4.32 efter vinderen Oskar Sjöberg, der brugte 34.11.

Top-6 var alle fra Sverige og Tjekkiet hos herrerne.

Mikkel Sørensen løb de 5,6km på 41.04 og blev nr.46., men nok så interessant så slog han lige netop den britiske sprintstjerne Kristoøian Jones med 18 sekunder.

Magnus Dewett stod over på Mellemdistancen.

Caroline Gjøtterup blev nr.37. og var 9.44 efter Lillian Forsgreen, SWE, der sikrede den anden svenske sejr på Mellemdistance.

Jakob udtaler om sit løb: "Jeg løber sikkert og stabilt hele vejen rundt og tager mig tiden til at læse strækket helt ind i posten. Taber lidt tid på ikke at være offensiv nok igennem tætheder og andet.

Dummer mig til post 22, fordi jeg blot tænker at nu skal jeg bare hjem og glemmer at kigge ordentligt på kortet. Drøner ind i indhegningen og løber øst langs med hegnet. Stopper op og vender rundt og løber ud af indhegningen igen for så at løbe den lange vej helt højre om indhegningen. En dum fejl fordi jeg ikke holder 100% fokus hele vejen til målstregen.

Bortset fra fejlen til post 22. er jeg rigtig godt tilfreds med den tekniske udførsel og løbet som helhed. Må erkende at hvis jeg skal højere op så skal jeg være mere offensiv igennem terrænet."

Det er endnu ikke lykkedes mig at få yderligere kommentarer om dagens løb.

I morgen løbes sidste konkurrence, som er stafet. Rasmus Folino oplyser, at det danske herrehold løber i følgende rækkefølge: Jakob, Magnus og Mikkel.

Caroline løber førstetur på et mixhold med en tysker og en ukrainer.

Til denne 'historie' har jeg nu den sidste halve time prøvet at uploade to fotos ....!!!

http://WUOC2016.hu

Herrerne nr.16.

Jakob Edsen var betroet førsteturen og han kom 'med ind' med en tid på 33.59 - som nr.10. blot 0.44 efter det førende hold fra Spanien - http://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=11761&lang=en#Men-1

På andenturen løb Magnus Dewett på 36.20 nu 4.54 efter det førende hold fra Sverige, der havde Oskar Sjöberg på denne tur - http://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=11761&lang=en#Men-2

På tredjeturen startede Mikkel Sørensen ud med at hente et ar placeringer, men trackingen afslørede et par bom og i mål var han 12.11 efter på en 16.plads - dog med et par ikke-tællende andethold foran. Mikkel brugte 41.18 på sin tur - http://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=11761&lang=en#Men-3

Svenskerne vandt efter at Johan Runesson øgede forspringet med et par minutter på sidsteturen.

Hos damerne blev det også til svensk sejr - http://liveresultat.orientering.se/followfull.php?comp=11761&lang=en#Women-3

Caroline kom ind som nr.22. på førsteturen 7.30 efter det førende svenske andethold.

Et godt stævne er nu slut, og fremtidens løbere har testet et seniormesterskab og fået værdifuld erfaring.

http://wuoc2016.hu

Flot dansk dag på kvalifikationen til sprint ved Veteran VM

Danmark viste traditionen tro rigtig flotte takter til sprintkvalifikationen til Veteran-VM i Estland. Det blev til fire flotte heat sejre – og ikke færre end 42 af de 83 startende danskere klarede sig videre til a-finalen.

Dagens kvalifikation blev afviklet i Kadriorg park i nordenden af Tallinn. Banerne var forholdsvis enkle uden de store vejvalgsproblematikker, og med forholdsvis få lange komplekse stræk. Det er tydeligvis noget vi danskere mestrer.

Finalen løbes i Tallinns gamle bymidte mandag. Her venter der en helt anden type orientering, hvor deltagerne skal finde den hurtigste vej rundt i små kringelkrogede brostensbelagte gader. Da vejrudsigten har lovet, at der nok kommer en smule regn, kan det blive en udfordring i sig selv at holde tempo i det glatte gader.

De største danske forhåbninger om medaljer knytter sig til de fire heatvinder fra i dag, Keld Johnsen, Rolf Lund, Inge Jørgensen og Bente Madsen. Selvom man ikke helt kan sammenligne de forskellige heats, så er det værd at bemærke, at Keld, Rolf og Bente alle havde den bedste vindertid i de forskellige heats i deres klasse. Så kan de leve op til dagens præstationer, ser det meget lovende ud.

Resultater fra dagen konkurrence finder du i nedenstående link, hvor du også kan følge konkurrencen via deres liveresultatservice fra kl. 10:00 mandag.

http://wmoc2016.ee/

Det blev til en dansk guld- og to danske sølvmedaljer på sprintfinalen til WMOC.

På dagens sprint sikrede denne artikels skribent, Thomas Greve Jensen, en guldmedalje til Danmark i H45. Det er hermed 8. år i træk, at en Tisvilde Hegn OK løber kommer hjem fra WMOC med en guldmedalje.

Det var en spændende bane med mange korte stræk og retningsskift, krydret med et par fine langstræk. Der var et ekstra orienteringsmoment lagt ind i konkurrencen, da man skulle manøvrere sig gennem en lang række turistgrupper, der var rundt for at se på byen. Det betød, at man skulle balancere sin koncentration mellem at finde den hurtigste vej igennem turisterne, og med at orientere præcist i de krogede brostensgader, med mange små passager og baggårde. Der var mange, der lod sig forvirre af de mange turister. Blandt andet Bente Madsen, der løb sig ud af medaljekampen, da hun kom forkert ud af et torv, der havde været proppet med turister. Også Inge Jørgensen havde en off dag og sluttede langt nede i rækkerne.

To af de største danske favoritter var begge lige ved og næsten. Keld Johnsen løb en sølvmedalje hjem i H 65, 11 sekunder fra sejren.

Rolf Lund kom i mål i bedste tid i H 60, med en margin på 8 sekunder ned til nr. 2. Men han var desværre løbet lige forbi en post, så i stedet for en tæt kamp om guld eller sølv, blev det til en ærgerlig diskning.

I H 85 lykkedes det kun med nød og næppe for altid unge Peter Larsen, at snige sig med i finalen på den sidste plads. Men et er kvalifikation og et andet finalen – og på finalen løb Peter et super flot løb, og sikrede Danmark yderligere en sølvmedalje.

Ud over medaljerne var der mange andre fine danske resultater. Iben Maag løb fx en flot 6. plads i hus i D50, Janne Brunstedt blev nr. 9 i H60, og Kirsten Truelsen, Tim Falck Weber, Søren Maarup og Gunnar Grue-Sørensen blev alle nr. 11 i deres respektive klasser.

De samlede resultater kan du se på arrangørernes hjemmeside, hvor du også kan følge med i kvalifikation og finale på den lange distance. Kvalifikationsløbene afvikles onsdag og torsdag – mens finalen afgøres på lørdag.

http://www.wmoc2016.ee

To danske heatvindere til WMOC lang kvalifikation

Som forventet har danskerne ikke blandet sig helt så meget i toppen af kvalifikationen på den lange distance til WMOC. Men der er stadig en række løbere, der har vist rigtig gode takter, og som derfor har meldt sig ind i kampen om medaljer, når finalen afgøres på lørdag.

Efter de to kvalifikationsløb har vi to danskere, der har vundet deres heat samler. Det er de to sølvmedaljører fra sprinten Peter Larsen i H85 og Keld Johnsen i H65. Peter Larsens præstation er bemærkelsesværdig set i det lys, at der kun er ét heat, og han har været fire minutter hurtigere end den nærmeste konkurrent. Keld Johnsen har løbet to stabile løb, hvor han er blevet henholdsvis nr. 1 og 3. Det giver en samlet førsteplads – og dermed en fordelagtig starttid helt sidst i feltet.

Af andre bemærkelsesværdige resultater i kvalifikationsløbene kan vi nævne, at Rolf Lund ligger rigtig flot til med en samlet andenplads i sit heat. Rolf er helt sikkert sulten efter et godt resultat, efter han smed en sikker medalje væk ved at glemme en post på sprinten. Også Inge Jørgensen har vist flotte takter med en samlet fjerdeplads i sit heat. Endelig vil jeg nævne Tim Falck Weber, der vandt det første kvalifikationsløb – og som efter en fornuftig anden dag sluttede som nr. 5. Han starter dermed også sent, og kan drage fordel af de spor, der når at blive lavet i skoven.

Finalen afgøres som nævnt på lørdag. Du kan følge med i live resultaterne på arrangørernes hjemmeside. Husk at Estland er en time foran, så løberne starter en time tidligere dansk tid end det fremgår af startlisterne.

http://www.wmoc2016.ee

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF