Morten Ørnhagen Jørgensen løb en flot 4.plads i hus i H18.

En glad Siri Simonsen efter hendes imponerende 6. plads på dagen langdistance

Det har været en fantastisk dag for danskerne til EYOC. Det blev præsteret super godt over hele linjen - og så var der to løbere, der fik vist decideret verdensklasse.

Efter en meget lang skadespause - og en langsom opbygning af formen viste Morten Ørnhagen i dag, at han er tilbage på toppen. Han løb en flot 4. plads i mål i det stærkt besatte felt i H18. I D16 løb Siri Simonsen en imponerende 6. plads i hus. Virkelig imponerende resultat at Siri, der stadig har et år tilbage i D16.

Men der var rigtig meget at glæde sig over - over hele linjen. Astrid Ank Jørgensen rapporterer fra Bulgarien:

Overordnet var det en bedre dag at være dansker på, med mere tilfredse løbere som havde nemmere ved at holde sammen på teknikken på dagens skovdistance.

Rigtig imponerende præstationer af Morten Örnhagen Jørgensen der placerer sig som nummer 4 i M18 i et stærkt felt af herreløbere, samt af Siri Simonsen der bliver nummer 6 i W16 som første års 15-16.

Udover Siri viser resten af både herre og dame 15-16 løberne et flot internationalt niveau, hvor særligt Jonas Gabs og Oscar Broman præsterer med henholdsvis en 17. og en 24. plads.

De resterende tre piger i D16 Eva Örnhagen Jørgensen, Camille Juhl og Elanor Henriksen ligger sig også pænt i den bedste tredjedel med pladserne: 29, 32 og 35. Et højt niveau af de unge piger, der stadig har endnu et år tilbage i klassen.

Generelt gode følelser med udførsel af orienteringen i store dele af banen, hvilket giver løberne god erfaring og udvikling til fremtiden. 

I M16 bliver Theis Munktved nummer 48 og Lukas Kjær Hemmingsen bliver  nummer 61. Mathilde Smedegaard leverer en 63. plads i W18 og i M18 bliver Lasse Falck Weber nummer 49, efterfulgt af Johan Dupont på en 69. plads og Jacob Steinthal ender som nummer 94.

Der er god stemning i den danske lejr i dag, og vi er klar til at give den gas igen på stafetten i morgen, hvor der er stor chance for at de danske hold kan være med i toppen.


Det danske hold til EYOC præsterede rigtig flot over hele linjen

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF