O-Service har gennem en længere periode været under opdatering, disse opdateringer er primært alt det der ligger i 'maskinrummet' på O-Service og i første omgang ikke noget der er synligt for brugerne.

Men opdateringen er nødvendig, således at vi sikre at O-Service kører på en sikker og stabil platform, og at udviklingen sker udfra opdaterede teknikker således at vi kan sikre optimal vedligeholdelse og udvikling fremover.

Da CMS Teknik udfører dette store arbejde som en del af den aftale der er med DO-F (altså uden ekstra betaling), vil forløbet også strække sig over en længere periode og dermed også ind i januar/februar (som jo i teorien er rimelige stille måneder fsv. angår brugen af O-Service).

Vi har hidtil kunnet beskytte jer (brugerne) for de konsekvenser som omlægningen har, men efter de meldinger som vi modtager er dette ikke tilfældet længere.

Indtil alt er omlagt til ny kode, vil i derfor kunne have behov for at kende et par 'workarounds', hvis i ikke lige kan få O-Service til at opføre sig ordentlig.

Workaround #1 - Slet al historik i din browser

  • Sørg for at alle browser vinduer er lukket, genstart evt. maskinen
  • Åben et nyt browser vindue og slet al historik (dette gøres forskelligt fra browser til browser - Chrome, Safari, iOS, Internet Explorer
  • Luk dette browser vindue igen, genstart evt. maskinen

Herefter skulle du være sikker på at al historik i din browser er  slettet.

Workaround #2 - Skift browser

Det virker som om at nogle browsere er mere følsomme for vore ændringer end andre, generelt opleves færrest problemer med Google Chrome. Så er du kørt helt fast og har du mod på en ny browser kan du gratis downloade Google Chrome.


Google Chrome er iøvrigt den mest udbredte browser i Danmark (og i resten af verden)

Jeg har nu forsøgt med mange forskellige indstillinger m.v. for at få O-Service vist på et ældre iDevice med iOS 10_3_3.

Udfordringen er kendt andre steder og det indikerer at den rigtige løsning er et fix fra Apple, men det kommer helt sikkert ikke til en version af iOS der understøtter devices der er EOL (End Of Life).

Du kan læse mere om andre muligheder for at få det til at virke på http://mobileinternist.com/safari-cookies-delete-iphone-6

Jeg har også konstateret at skift fra Safari til Chrome eller Firefox heller ikke kan få det til at virke, derimod testede jeg lige Opera browseren som virker.

Så har du en ældre iPhone eller iPad der ikke kan opdateres til mere end iOS 10_3_3, kan du via App Store hente browseren Opera, og herefter kan du igen komme på O-Service.

Har du et nyere iDevice, så starte med at opdatere alt hvis du oplever problemer med O-Service eller andre sider.

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF