Nyheder-alle

natur

Dansk Orienterings-Forbund får nu endnu bedre mulighed for at gøre opmærksom på forbundets interesser i forbindelse med oprettelsen af de nye naturnationalparker. 

Miljøminister Lea Wermelin har udvidet den arbejdsgruppe for interessenter, der er nedsat på området, så den også inkluderer en repræsentant fra DOF. 

Gruppen tæller i forvejen repræsentanter for omkring 20 organisationer med interesse i de nye parker. 

DOF har i det seneste år arbejdet tæt sammen med Danmarks Idrætsforbund for at sikre, at idrættens stemme bliver hørt mens parkerne bliver til. 

For knap et år siden skrev forbundet et brev til miljøministeren for at udtrykke bekymring over planerne for parkerne, der blandt andet involverer indhegninger og udsættelse af større, græssende dyr. 

Læs det ved at klikke her.

Anders Bachhausen1


Forbundets sportschef Anders Hav Bachhausen er på barsel fra i dag og indtil ultimo januar 2022.

I de kommende måneder varetages Anders’ arbejdsopgaver af DOF’s øvrige ansatte.

Henvendelser til sportschefen bedes i barselsperioden rettes til direktør Bo Simonsen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 2220 7385.

2021 MTBOEM Hold

Der var flere gode danske præstationer på dagens stafetter ved EM i Portugal, men de danske hold sluttede et stykke nede på resultatlisterne på mesterskabernes sidste dag.

I seniorklassen, der kørtes som en mix-stafet, sluttede Danmark 1 med Camilla Søgaard, Thomas Steinthal og Oliver Friis som 10. bedste nation efter en spændende afgørelse.

Den nyslåede europamester fra gårsdagens langdistance, Camilla Søgaard, kom med forfølgerne ind til skiftet på fjerdepladsen – knap fire minutter efter de førende portugisere.

På andenturen fyrede Thomas Steinthal imponerende godt op under kedlerne og kørte det danske førstehold helt frem til førstepladsen ved skiftet med det tjekkiske hold på hjul. På sidsteturen blev der rystet godt rundt på placeringerne, og Oliver Friis havde svært ved at følge med teten og kørte danskerne ind som 10. bedste nation.

Danmark 2 med Cæcilie Christoffersen, Nikoline Splittorff og kørende landstræner Allan Jensen sluttede fire placeringer længere nede – og fire minutter efter landsholdskammeraterne.

Guld, sølv og bronze gik til hhv. Tjekkiet, Rusland og Litauen.

Juniorherrerne, der vandt VM-guld i samme konstellation i Finland, så ud til at følge samme opskrift som i junis måneds triumf.

Noah Tristan Hoffmann undgik større fejl og kørte ind til første skifte som nummer fire – 1.20 minutter efter de førende svenskere. På andenturen kørte Mikkel Brunstedt Nørgaard ikke alene op til de førende hold, men også forbi og slog et hul på knap to minutter til forfølgerne.

Så var det Morten Örnhagen Jørgensens tur til at overtage stafetten, og han kom til at satse for meget på sidsteturen – tabte tid og kørte de danske juniorherrer ind på sjettepladsen.

Schweiz kørte med guldet foran Rusland og Finland.

I ungdomsklassen manglede mellemdistance-europamesteren Gertrud Riis Madsen og mesterskabsdebutanten Miri Brunstedt Nørgaard en holdkammerat for at udgøre et fuldt hold.

Begge kørte dog flotte ture og lå i tredje position efter Miris andentur. Rusland endte med at vinde foran Tjekkiet og Frankrig.

Find resultater, GPS-tracking af seniorklasserne her på stævnets hjemmeside

Landsholdet kan trods en dag uden medajer se tilbage på et flot EM med hele ni medaljer - heraf seks af guld.

2021 MTBOEM medaljer alle

Camilla Søgaard blev lørdag eftermiddag europamester på langdistancen ved EM i Portugal. Og hun var ikke den eneste dansker, der skulle have medalje. Også gårsdagens europamester fra mellemdistancen, Nikoline Splittorff, var godt kørende og vandt bronze.

Efter knap 30 kilometer i den portugisiske skov kørte Camilla Søgaard i mål i tiden 91.02 min. – to minutter hurtigere end dagens sølvvinder, Veronika Kubinova fra Tjekkiet, mens Nikoline Splittorff var yderligere godt et minut efter.

- Jeg kørte godt i dag. Jeg har ikke lavet nogen fejl og så i hvert fald næsten alle de gode vejvalg. Jeg tabte lidt tid mod slutningen, men det var for at tage den ro og være sikker på ikke at tabe tid, sagde Camilla Søgaard efter sit mesterskabsløb.

Camilla Søgaard kan nu kalde sig både verdens- og europamester på den barskeste MTBO-distance efter hun også vandt VM-guld i Finland i juni.

Cæcilie Christoffersen sluttede lige uden for podiet på en syvendeplads, mens Birka Øhlenschlæger Nielsen udgik med fejlklip.

Dagens langdistance var også sidste afdeling af MTBO-World Cuppen og med sejren kørte Camilla Søgaard sig op på den samlede andenplads, mens Nikoline Splittorff flotte EM betyder, at hun slutter på fjerdepladsen. Cæcilie Christoffersen blev nummer 12.

Dyk ned i World Cup-resultaterne her.

I de yngre klasser fortsatte medaljeregnen også – og den var særdeles gylden i dag.

I herrejuniorklassen fik Mikkel Brunstedt Nørgaard revanche fra i går og slog fredagens vinder, polske Bartosz Niebielski med knap et halvt minut. Bronzen gik til svenske Felix Silver.

2021 MTBOEM Mikkel

- Det gik godt. Jeg holdt fokus hele vejen og lavede ikke nogen fejl. Jeg tog det lidt sikkert til sidst, hvor jeg tabte et minut på de sidste poster, fordi det var meget teknisk. Men det holdt jo stadig til førstepladsen. Jeg synes jeg fandt vejvalgene forholdsvis hurtigt og jeg tror, at jeg tog mange af de rigtige vejvalg, siger Mikkel Brunstedt Nørgaard, der nu kan blære sig med to guld og en bronzemedalje efter de første tre dage.

Noah Tristan Hoffmann blev nummer 14 i samme klasse.

Også i ungdomsklassen var der dansk triumf, da Gertrud Riis Madsen blev europamester med halvandet minuts forspring til russeren Daria Toporova, og med italienske Iris Aurora Pecorari på tredjepladsen.

- Det var svært, men også sjovt, sagde hun efter lidt mere end 50 minutter i sadlen.

2021 MTBOEM Gertrud

Miri Brunstedt Nørgaard blev nummer 13 i samme klasse.

I herreklassen var Morten Örnhagen Jørgensen igen hurtigste dansker på en 15. plads – præcis seks minutter efter dagens svenske vinder, Marcus Jansson.

Thomas Steinthal og Oliver Friis endte begge i den pæne halvdel af 30’erne.

Find resultater mm. på stævnets hjemmeside: https://mtbo2021.fpo.pt/follow-the-race/

EM i Portugal afsluttes i morgen med stafetterne.

Foto: Nina Hoffmann og Katja Brunstedt

2021 MTBOEM Mellemmedaljer

Nikoline Splittorff vandt sit første individuelle, internationale mesterskabsløb på mellemdistancen ved EM i Portugal på en stor dansk dag, hvor det blev til i alt fire medaljer.

Camilla Søgaard vandt bronze hos damerne, Mikkel Brunstedt Nørgaard kørte samme kulør hjem hos juniorherrerne, mens Gertrud Riis Madsen vandt en storsejr i ungdomsklassen og tog en flot revanche fra gårsdagens fjerdeplads på sprinten.

Nikoline Splittorff kom rundt på knap 45 minutter efter lidt mere end 16 kilometer i den portugisiske fyrretræsskov. Og det var nok til køre sejren hjem med 16 sekunders forspring til Gabriele Andrasiuniene fra Litauen.

- Jeg er meget glad. Det er stort og et af mine mål for sæsonen, så det er fantastisk, at det rent faktisk lykkedes. Kortet var udfordrende og banen havde nogle poster, der var svære – men det gik okay, når man læste kortet tæt, sagde Nikoline efter sejren.

Langdistanceverdensmester Camilla Søgaard kørte EM-bronzen hjem og fortalte bagefter, at hun kun kørte 10 meter forkert undervejs, men ikke havde så meget fart i benene i dag.

Hos juniorherrerne tabte gårsdagens vinder, Mikkel Brunstedt Nørgaard, mere end to minutter på fejl, men lykkedes alligevel med at vinde bronze efter Polens Bartosz Niebilski og Matej Tuma fra Tjekkiet, der var henholdsvis 37 og 12 sekunder foran.

Noah Tristan Hoffmann lykkedes også med et godt løb efter det ærgerlige fejlklip på sprinten og blev nummer syv i dag – godt to minutter efter Mikkel.

I ungdomsklassen var Gertrud Riis Madsen helt suveræn og kom igennem på 24,42 minutter - hendes helt store internationale gennembrud. Det er mere end tre minutter hurtigere end sølvvinderen, italienske Iris Aurora Pecorari, mens bronzen endte om halsen på russiske Maria Kuprianova.

Gertrud var glad efter løbet og lykkedes med taktikken om at køre sikkert og fokusere på teknikken.

I herreklassen blev Morten Örnhagen Jørgensen, der egentlig stadig er juniorrytter, bedst placerede dansker på en 11. plads, med lidt over fire minutter op til schweizeren Simon Braendli, der vandt klart foran Grigory Medvedev, Rusland og tjekken Vojtech Stransky. Oliver Friis og Thomas Steinthal blev hhv. 34 og 36.

Se mere på stævnets hjemmeside: https://mtbo2021.fpo.pt/

I morgen skal kæden holdes stram i længere tid, når der er langdistance på programmet.

Foto: Nina Hoffmann

Underkategorier

Husk at referater fra forskellige møder (Kredsudvalg, Klubledermøder, Børn og Unge) ligger på hjemmesiden.

De ligger under Nordkredsens dokumenter. Her ligger også andre gode informationer.

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF