Nyheder-alle

 

Om 5 dage går det løs til VM i Trekantområdet, og der er rig mulighed for at følge med, både på arenaen ude i virkeligheden, og hjemme foran skærmen. 

Det er selvfølgelig fedest at følge med på sidelinjen langs opløbet, på stævnepladserne i Kolding, Fredericia og Vejle, og her følger derfor først en lille oversigt, over hvornår der sker hvad:

 

Følg med på stævnepladsen

Søndag 26. juni - Sprintstafet
Arena: Koldinghus

16.30 Åbningsceremoni Koldinghus
17.30-18.30 Sprintstafet Koldinghus

ARENA KOLDINGHUS ADRESSE: Koldinghus, 6000 Kolding, Denmark 
ARENA KOLDINGHUS TRANSPORT: Tag toget til Kolding station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 400m

Tirsdag 28. juni - Knock-Out sprint kvalifikation og finaler
Arena: Østerstrand

9.30-11.00 Knock-Out sprint kvalifikation, Arena Østerstrand

Arena: Ryes Plads

16.00-16.40 Knock-Out sprint kvartfinaler herrer, Arena Ryes Plads

16.36-17.15 Knock-Out sprint kvartfinaler damer, Arena Ryes Plads

17.45-18.20 Knock-Out sprint semifinaler herrer, Arena Ryes Plads

18.21-18.55 Knock-Out sprint semifinaler damer, Arena Ryes Plads

19.02 Knock-Out sprint finale herrer, Arena Ryes Plads

19.22 Knock-Out sprint finale damer, Arena Ryes Plads

ARENA ØSTERSTRAND ADRESSE: Øster Voldgade 9, 7000 Fredericia, Denmark 
ARENA ØSTERSTRAND TRANSPORT: Tag toget til Fredericia station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 2000m

ARENA RYES PLADS ADRESSE: Sjællandsgade 31-33, 7000 Fredericia, Denmark
ARENA RYES PLADS TRANSPORT: Tag toget til Fredericia station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 1300m

 

Torsdag 30. juni - Sprint kvalifikation og finale
Arena: Vestre Stadion 

9.30-11.00 Sprint kvalifikation, Arena Vestre Stadion 

Arena: Byparken

17.51-18.50 Sprint finale herrer, Arena Byparken

18.51-19.50 Sprint finale damer, Arena Byparken

ARENA VESTRE STADION ADRESSE: Vestre Stadion, Vestbanevej 1A, 7100 Vejle, Denmark
ARENA VESTRE STADION TRANSPORT: Tag toget til Vejle station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 1700m

ARENA BYPARKEN ADRESSE: Byparken, 7100 Vejle, Denmark
ARENA BYPARKEN TRANSPORT: Tag toget til Vejle station og undgå mas med at finde parkering. Gåafstand mellem stationen og arenaen: 800m

En fuldstændig detaljeret plan for konkurrencerne kan ses i Bulletin 4 her (side 6): https://www.woc2022.dk/wp-content/uploads/2022/06/WOC-2022-Bulletin-4.pdf 

Information om parkering under WOC 2022 kommer på arrangørernes hjemmeside: https://www.woc2022.dk/

 

TV2-sending og IOF Live + WebTV

Der produceres live tv-sendng fra sprintstafetten og finalerne på de individuelle distancer. TV2 sender live på kanalen TV2 Sport X, der kan tilgås via TV2 Play, og der kan købes adgang til IOF's Live TV via deres side: https://orienteering.sport/event/world-orienteering-championships-2/welcome/. IOF har desuden live dækning af konkurrencerne i form af live results og GPS-tracking, som også findes på deres IOF Live siden.

TV2 sendetider: 

Søndag 26. juni - 17.15-18.45
Tirsdag 28. juni - 17.25-19.40
Torsdag 30. juni - 17.35-20.00

IOF Web TV sendetider: 

Søndag 26. juni - 17.15-18.45
Tirsdag 28. juni - 17.30-19.40
Torsdag 30. juni - 17.40-20.00

 

 

Live opdateringer på Sociale Medier

Twitter opdaterer IOF via kanalen @orienteeringWOC, under alle konkurrencerne, og det er her man skal følge med, hvis man vil opdateres om hvem der fører, løber godt og resultater til sidst. 

Hvis man vil have den danske vinkel, skal man sørge for at følge @danskorientering på Instagram, hvor der opdateres live i 'stories' og de endelige resultater bliver lagt ud som et opslag. Det samme gælder på Facebook, hvor man skal synes godt om og følge siden Dansk Orienterings-Forbund

Følg også med hos WOC 2022 arrangørerne på Instagram: @woc2022 og @wocorienteering, og på Facebook: siden World Orienteering Championships 2022 Denmark (dansk) og siden World Orienteering Championships (engelsk). 

 

DOF Web TV 

På forbundets YouTube kanal, DOFwebtv, kommer der hver dag interviews med løberne efter målgang op, og her finder du også portrætter af alle de danske VM-løbere, og andet video-indhold, der har med WOC 2022 at gøre. Abonnér evt. på denne playliste: WOC 2022, hvis du vil være sikker på at finde alt WOC 2022-relateret indhold.

 

Nyheder og nyhedsbrev

Der kommer som altid en nyhed ud her på hjemmesiden efter løbene, hvor de danske præstationer og resultater gennemgås, og der linkes til alle resultater. Samme nyhed kan man få direkte i sin mail-indbakke, i form af et kort nyhedsbrev, hvis man har tilmeldt sig kategorien 'Landshold' under 'nyhedsformidling' i O-service. Du kan læse mere om hvordan du tilmelder dig nyhedsbreve her: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/nyhed/8521-fa-nyheder-og-vigtig-info-fra-forbundet-i-indbakken 

 

 

Ligesom på 10mila, var landsholdsløber Rasmus Møller Jess, bedst placerede dansker i stafetten, da verdens største af slagsen blev afgjort til Jukola, tidligt søndag morgen. 

Mange havde nok spurgt sig selv, om klubben fra Borlänge kunne tage en 'dubbel' og vinde begge store stafetter samme år. Et oplagt Stora Tuna IK hold, med fire Svensk-brødre på startkortet, var ikke i tvivl, og da de havde løbet sig fra en 10. plads på førsteturen, til føring på den lange tredjetur, så de sig ikke tilbage. Næstældste Emil Svensk, sendte næstyngste Viktor Svensk ud med en føring på næsten 4,5 minut ned til norske NTNUI og næsten 6 minutter ned til IFK Göteborg i tredjeposition. 

Emil Svensk lod sig ikke mærke med jagten, og undervejs på den 17 km lange sidstur, fik han først udbygget hullet ned til de næste hold og kom siden i mål som vinder, med stadig 3,5 minut ned til andenpladsen, der efter en spændende tur, endte med at blive OK Ravinen, med rutinerede Gustav Bergman som anker. 

OK Linné lå længe sammen med NTNUI og kæmpede om tredjepladsen, men svenske Albin Ridefelt tabte spurten til norske Elias Jonsson, der kunne løbe studenterne fra NTNUI ind til klubbens anden tredjeplads til Jukola. 

Landsholdsløber Rasmus Møller Jess løb en fin 5. tur for 10mila-vinderne, og selvom han tabte lidt tid og placeringer, havde han 20. bedste tid på turen. For finske Turun Suunnistajat, løb landsholdskammerat til Rasmus, Laurits Bidstrup Møller, andenturen, og endte med at blive nummer 20 sammen med sit finske hold. Yderligere to danske landsholdsløbere var at finde i toppen af konkurrencen, hvor Linus Agervig Kristiansson og Malte Kjær Hemmingsen løb henholdsvis 3. og 5. tur for IFK Göteborg 2, der blev nummer 24. 

Det bedste danske hold blev, nok til manges overraskelse, debutholdet fra Lyngby OK, der stillede med mange relativt uprøvede kræfter, og endte på en 484. plads. 

Holdene fra OK Pan Aarhus og Farum-Tisvilde OK måtte udgå af konkurrencen på grund af henholdsvis en død Emitbrik og en løber, der måtte udgå. 

Aarhusianerne i Pan var ellers godt med i starten, hvor Andreas Bock Bjørnsen viste de store profiler hvor skabet skulle stå, og var med helt fremme igennem næsten hele førsteturen. Til stor dansk jubel var han først på to at tv-posterne og skiftede kun 32 sekunder efter de første som nummer 21. Mads Møller Skaug var godt med på andenturen for Pan, og kunne sende Rasmus Djurhuus ud på den lange tredjetur som nummer 39. Den rutinerede Pan-løber blev dog mødt af en melding om at han manglede alle stemplinger i mål, og der sluttede Jukola festen for de bordeauxrøde. 

Farum-Tisvildes førstetur, Jeppe Edvardsen, havde løbet holdet ind til skifte i top 100, efter en lidt dårlig start på stafetten. Andenturen, den unge Mads Christian Maarup, måtte desværre udgå, og dermed udgik også holdet af konkurrencen. 

Alle resultater fra Jukola kan findes her: https://online.jukola.com/tulokset-new/en/j2022_ju/ 

Ledsaget af mørke skyer og regn, løb førsteturen på OK Pan Aarhus' damehold, landsholdsløber Cecilie Friberg Klysner, ud på førsteturen for Aarhus-klubben tidligere i dag. Ved første TV-post, havde hun taget føringen, som hun holdt mere end 3 km inde i løbet. Hun bliver løbet ind af en større gruppe, som hun løber med et stykke tid, inden en fejl sender hende ned på en 9. plads og 1:12 efter, efter 6,7 kilometers løb. Cecilie Friberg Klysner formår at løbe lidt af tiden ind igen, og sender Lotte Markussen ud som nummer 12, 57 sekunder efter de førende fra NTNUI. 

På damestafettens andet danske hold Farum-Tisvilde OK, løb en anden landsholdsløber også førstetur. Her var det Amanda Falck Weber, der var ude og slås i det krævende terræn, og med en placering ud af starten, en del mindre gunstig end OK Pan's, tog det lidt tid for Amanda, at løbe sig op. Hun runder dog første TV-post under et minut efter Cecilie Friberg Klysner, og efter at have tabt lidt til næste radiopost, holder hun en stabil afstand til de førende. Til sidst på banen taber nordsjællænderen yderligere lidt, og kan skifte til Amalie Ertmaan som nummer 52, 4:30 efter teten. 

På andenturen har Pan's Lotte Markussen ikke sin bedste dag i skoven, og hun sætter næsten 8 minutter til, i forhold til de hurtigste, og skifter som nummer 32. Amalie Ertmann starter med at hente 7 placeringer til første radiopost, men taber så til de førende, og skifter som nummer 66, 14:32 efter de førende fra IFK Göteborg. 

Den korte tredjetur tager Camilla Bevensee sig af for aarhusianerne, og efter at have tabt et par placeringer til første og anden radiopost, ligger hun stabilt, inden hun taber noget til sidst, og ender med at skifte som nummer 47, og sender sidstetur Linnea Myrskog ud 19:24 efter teten. Farum-Tisvilde OK, sender unge Augusta Thorsen ud på tredjeturen, og efter at have tabt lidt placeringer og hentet nogle igen, skifter den unge nordsjællænding på en 76. plads, yderligere 12 minutter efter de førende. 

Finske Linnea Myrsog, løber en fin tur for OK Pan Aarhus, og sætter mindre en ti placeringer til, så Pan ender som nummer 54, 34:22 efter vinderne fra IFK Göteborg. Erin Nielsen løber sidsteturen for Farum-Tisvilde OK, og kan efter en stabil præstation, tage holdet ind til en 83. plads, 42:49 efter de hurtigste. 

For svenske IK Hakarpspojkarna løb den danske landsholdsløber Annika Simonsen en stærk sidstetur, og løb de blå-gule ind til en flot 12. plads.

Landsholdskammerat Ida Øbro løb også en andenturen for et svensk hold, nemlig OK Linné, der endte som nummer 22 i damestafetten.

Lige efter, på en 23. plads, løb Västerviks OK, der har endnu en dansk landsholdsløber på holdet, sig ind. Agnes Kracht Nørgaard løb også andenturen, og hentede flotte 13 placeringer ind.

Udvalgte resultater

Alle resultater fra Venla- og Jukola-stafetten, kan findes her: https://online.jukola.com/tulokset-new/en/j2022_ve/

 

Holdet til MTBO VM 2022 

Årets MTBO VM afholdes i Falun i Sverige 15-20 juli. Efter sidste weekend’s DM’er har MTBO landstræneren udtaget et smalt men skarpt og yderst giftigt hold bestående af 3 damer og 3 herrer. Hvis rytterne har gode ben på dagen og alt klapper, er der gode muligheder for danske medaljer hos både herrer og damer!

MTBO VM byder på et hårdt program med hele 5 konkurrencer på 6 dage: Mellem, Stafet, Lang, Sprint og Masse-start.

De udtagne ryttere (som alle kører alle distancer) er:

Damer:

  • Cæcilie Christoffersen, OK ØST Birkerød
  • Camilla Søgaard, Horsens OK
  • Nikoline Holm Splittorff, FIF Hillerød

Herrer:

  • Morten Örnhagen Jørgensen, OK Snab
  • Oliver Friis, Horsens OK
  • Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK Øst Birkerød

Derudover kører landstræner Allan Jensen også Sprint og evt. stafet.

Samtidig med VM afvikles også Junior MTBO VM. De senere år har Danmark taget mange medaljer hos juniorerne, men desværre stiller Danmark ikke med nogen juniorryttere i år. Noah Tristan Hoffmann (Mariager Fjord OK) som de seneste år har kæmpet sig fremad i klassen og ellers havde set frem til at give den gas ved hans sidste år som junior, er desværre skadet og deltager derfor ikke.

MTBO VM kan følges her: https://wmtboc2022.se/

og live her: https://orienteering.sport/event/world-mtb-orienteering-championships/middle/

 

Verdens største orienteringsstafet, Lukkari-Jukola, løber af stabelen i weekenden i Mynämäessa ved Turku, vest for Helsinki i Finland. Der er i alt 3.006 hold, der stiller til start i de to stafetter, Venla stafetten (kvindernes) og Jukola stafetten (mændenes), og mere end 16.700 løbere skal i alt ud i det klippefyldte terræn undervejs. 

Kvindernes 4-ture lange Venla stafet starter lørdag kl. 13.00 (dansk tid), og her er der i år kun to danske hold blandt de 1.426 tilmeldte, nemlig Farum-Tisvilde OK og OK Pan Aarhus. Sidstnævnte starter i første række på førsteturen, da holdet har nummer 8 på maven. Farum-Tisvilde OK kvindernes holdnummer er 64. 

I mændenes Jukola stafet, stiller 1.580 hold til start lørdag aften kl. 22.00 (dansk tid), og heriblandt 3 danske hold. Igen har OK Pan Aarhus og Farum-Tisvilde OK et hold med hver, men Lyngby OK stiller også med et hold i den 7-ture lange natstafet. OK Pan Aarhus og Farum Tisvilde OK kan følges på henholdsvis holdnummer 66 og 67, mens Lyngby OK løber med nummer 1216 på maven. 

Holdene kan følges live online her: https://online.jukola.com/tulokset/en/  

Underkategorier

Husk at referater fra forskellige møder (Kredsudvalg, Klubledermøder, Børn og Unge) ligger på hjemmesiden.

De ligger under Nordkredsens dokumenter. Her ligger også andre gode informationer.

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD