Og sølv til Michael Sørensen og Lene Jensen.

MS og PS low res

Michael Sørensen og Pernille Sommer på podiet

Den afsluttende langdistance ved WMOC blev præcis så udslagsgivende, som man kunne vente, når man studerede det gamle kort med krævende kupering, masser af diffuse områder, hvor det var afgørende at holde en præcis retning og så lige de sædvanlige 30-33 grader i den brændende sol. Der var da også store marginaler i mange klasser, hvilket gør det så meget mere imponerende, at en hel række danskere præsterede flot. Denne gang var det en fin blanding af de yngre og de mere rutinerede danskere på præmieskamlen.

Pernille

Guldmedaljen blev WMOC-ugens tredje medalje til Pernille Sommer

I D 40 var OK Østs Pernille Sommers sejrsmarginal 2:37 og at bronzevinderen var næsten 10 minutter efter vidner om en udslagsgiende bane. "Jeg mødte de to formodet nærmeste konkurrenter i skoven", fortalte Pernille. "Og de så ud til at være på vej i en helt forkert retning og så var det blot at se og finde min post og så holde sammen på det hele vejen hjem. Det gik heldigvis fint", sluttede ugens tredobbelte danske medaljevinder.

Keld

I H 70 blev det til den helt store triumf for Keld Johnsen fra Tisvilde Hegn OK. Sejrsmarginalen til Freddy Silien fra Belgien var 9 sekunder, mens bronzevinderen var over 5 minutter efter. Dermed fejrede Keld tiårs jubilæet for hans seneste sejr på langdistancen på fornemste vis. I 2011 blev guldmedaljen også erobret i Ungarn. Derudover har Keld tre guldmedaljer i sprint, den seneste fra 2017.

Inge

I D 75 var Inge Jørgensen fra OK Roskilde tilbage på sejrskurs, da hun erobrede endnu en fornem guldmedalje ud over de to, som blev erobret i henholdsvis 2014 og 2015. Denne gang med et minuts margin ned til amerikanske Sharon Crawford.

Lene

I D 65 var Lene Jensen over 4 minutter ca. halvvejs på banen efter den senere bronzevinder Kjellrun Sporild, men i mål var marginalen 12 sekunder i Lenes favør. Der var dog fortsat 1:24 op til guldvinderen, Lotta Linsefors, der således bidrog til at sikre reprise på både guld- og sølvpladsen i forhold til onsdagens mellemdistance.

I H 55 var Tim Falck Weber på 5. pladsen blot 34 sekunder fra bronzen. Et bom på den diffuse femte post kostede de dyrebare sekunder. I H 65 blev det til en ny 4. plads til Rolf Lund, HSOK, lidt over 7 minutter fra sejren og et par minutter fra bronzen. H 80 blev Jørgen Jensen, HSOK, i dag nr 5 et godt minut efter bronzemedaljen.

Dermed er et fornemt World Masters Orienttering Championships (WMOC) afsluttet. De ungarske arrangører kunne ikke ændre på vejret med 33-34 graders varme, men de gjorde en kæmpe indsats for at gøre stævnet så sikkert for deltagerne som muligt under de krævende forhold. Og når man tager i betragtning, at de først fik tildelt stævnet i november 2020, da det var sikkert, der ikke blev noget WMOC i Japan i 2021, må man tage hatten af for en imponerende arrangørpræstation. De 1.500 deltagere oplevede flotte arenaer, fine kort, krævende baner, og måske vigtigst af alt: En stemning som før COVID-19-pandemien, hvor man mødtes på tværs af landegrænser og alder i kantineteltet, ved resultatskærmene eller under de mange store parasoller, som var sat op for at beskytte mod den brændende sol. Det er helt givet, at der efter årets succes atter kommer det normale deltagerantal til næste års WMOC, som afholdes i den meget smukke Puglia-region i Italien.

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF