Årets MTBO bliver valgt af MTBO udvalget og der var igen i år fuld enighed om hvem der skulle have titlen.

Kåringen af årets MTBO rytter plejer at blive annonceret ved et af årets store stævner – normalt MTBO Camp’en eller DM weekenden som plejer at løbe af stablen i den første halvdel af året. Grundet corona tilstanden, har dette som alle har noteret sig ikke kunnet lade sig gøre i år, da langt de fleste arrangementer på terminslisten er flyttet til 2021. MTBO udvalget har derfor længe ventet på en passende lejlighed for kåring og prisuddeling, og i weekenden 25-27. september kunne det endelig lade sig gøre. Prisen blev i forbindelsen med årets anden MTBO stævne-weekend overrakt af MTBO udvalgets formand Troels Bent Hansen under mere beskedne former.

IMG 1755Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød)

En glad formand kunne berette at et enstemmigt MTBO udvalg, helt naturligt havde peget på Nikoline Holm Splittorff som årets prismodtager.

Nikoline fik selvfølgelig først og fremmest årets pris i kraft af de fremragende resultater som hun opnåede på den internationale scene sidste sommer. Ved Verdensmesterskabet, WMTBOC 2019 på hjemmebane i Viborg, viste hun overlegen klasse med 3 guldmedaljer og en enkelt af sølv. Og til det efterfølgende Junior-EM i Tyskland i starten af oktober 2019 viste Nikoline, at hendes præstationer til VM ikke var tilfældige: Hun vandt samtlige distancer til mesterskabet og bragte yderligere fire guldmedaljer hjem til samlingen.

Derudover vandt Nikoline Danmarksmesterskabet i D21 på sprintdistancen i Slagelse i juni og tog yderligere 2 sejre i juniorklassen (D20) i DM weekenden, på langdistancen i Tisvilde Hegn og mellemdistancen i Hedeland ved Roskilde.

Nikoline er en super seriøs idrætsudøver, der træner flittigt og målrettet - en lysende stjerne på MTBO himlen.

MTBO udvalgsformanden afsluttede med at bemærke at alle håber at Nikoline får mulighed for i 2021 at komme ud og viser sin styrke som senior-rytter.

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF