Nyheder

2019 vaerd at videStævne- og Reglementsudvalget har i længere tid haft et ønske om at sætte gang i en revision af ”Værd at vide”-hæfterne, der er et populært redskab til brug for især stævnekontrollanter og banekontrollanter. Hæfterne, der også dækker ”Værd at vide som dommer” og ”Værd at vide som deltager”, er udgivet i 2008 og er på mange områder forældede.

Siden 2008 er de ikke blevet opdateret og har derfor en række specifikke mangler, f.eks. er den nyeste udvikling med O-track og O-result af gode grunde slet ikke omtalt, divisionsturneringen er ændret, og der er nye krav til bl.a. børnebaner og blå baner.

Stævne- og Reglementsudvalget har derfor nu nedsat en arbejdsgruppe, der har fået i opdrag at revidere hæfterne, så de er helt up-to-date i forhold til vore dages orienterings-trends.

Tovholder på arbejdsgruppen er formanden for SRU, Erik Nielsen, Amager OK. De øvrige medlemmer er Erik Bobach, Silkeborg OK, Lars Thestrup, OK Melfar og Peter Sørensen, PI-København. Gruppen forventer at have færdiggjort sit arbejde inden sæsonstart 2020.

Har du en mening om eller gode ideer til indholdet af ”Værd at vide” hæfterne er gruppen meget interesseret i at høre herom, send i så fald gerne en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. med dine ønsker eller gode ideer.

Erik Nielsen
Stævne- og Reglement

Silas Hoffmann - samlet vinder i H/D11

I denne weekend blem MTBO sæsonnen to sidste konkurrencer afviklet i Vejle Nørreskov og Silkeborg Vesterskov.

VEJLE NØRRESKOV

På en dag hvor Vejle om morgenen havde oplevet masive regnmengder som forårsagede oversvømmelser og trafikkaos i midtbyen, blev der på toppen  af Vejle Nørreskov med udgang fra OK Snab afviklet MTBO i forholdsvis tørre forhold.

OK Snab og Horsens OK var gået sammen og lavet mellemdistance i Nørreskoven - en ny lokation for MTBO, rytterne blev udfordret af skovens meget detaljerede stinet, som gennem de sidste mange år er blevet udbygget til med et stort antal spor, som bland andet anvendes til storre licensløb i MTB. Udover et meget udfordrende stinet, er der også en hård kuppering, som udfordre de fysiske evner.

Midt på banen skulle ryterne skifte taktik da vilaveje, og et dertilhørende cykel/gangstinet i Bredballe, dannede rammerne om den midterste del af banen inden det gik retur gennem skoven mod mål. De mange stier og kraftige kuppering betød at rytterne skulle tænke sig om i vejvalget og muligvis kigge efter gode udenomsvejvalg for at undgå de snørklede singletrack.

SILKEBORG VESTERSKOV

Det har gennem de sidste mange år været tradition at Silkeborg er været for årets sidste løb, og det gentog sig på søndagens mellemdistance i den kupperede Vesterskov, bannelæggeren havde dog været flink og holdt sig fra den SV del som bestemt er den hårdeste, men der var fortsat masser af udfordring. Silkeborgskovene er ved at være udbygget med rigtig mange spor både til hesteryttere, MTB-ryttere og øvrige skovgæster, så dagens mellemdistance handlede i den grad om at være opmærksom og kkoncentreret hele vejen.

Arrangørerne fra Silkeborg OK, havde sørget for godt vejr og trods meldinger om regn, hold den sig på  afstand til etævnet var afviklet og præmieoverrækkelsen slut.

Weekendens løb var udover at være sæsonnens sidste og afslutningen på  året 2 cup's, TRIMTEX MTBO CUP for H21 og D21, og Dansk MTBO Cup for H/D11-20 og H/D40+

Flere af klasserne var afgjort inden weekendens løb men i enkelte klasser var der kamp om podiet helt frem til sidste løb.

Top 3 i TRIMTEX MTBO CUP

D21

1. Cæcilie Rueløkke Christoffersen, OK ØST Birkerød

2. Camilla Søgaard, Horsens OK

3. Annika Henriksen, Svendborg OK

H21

1. Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød

2. Oliver Friis, Horsens OK

3. Johan MacLassen, Rold Skov OK

Den fulde stilling kan findes på: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/ranglister

Dansk MTBO Cup Vinderne:

H/D11. Silas Hoffmann, OK sorø

D14. Miri Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød

H14. Stian Hoffmann, OK Sorø

D17. Gertrud Riis Madsen, Rold Skov OK

H17. Patrick Reibert Hansen, Allerød OK

D20. Sara Lykke Brinch, FIF Hillerød Orientering

H20. Marko Birk Nielsen, Aalborg OK

D40. Katja Brunstedt, OK ØST Birkerød

H40. Morten Bang Nørgaard, OK ØST Birkerød

D50. Berit Harfot, Horsens OK

H50 Bjarne Topp, OK ØST Birkerød

D60. Birgit Hausner, OK SG

H60. Søren Tarp, OK PAN Aarhus

D70. Ansa MacLassen, Rold skov OK

H70. Per Allan Pedersen, OK FROS

H/D75. John Rasmussen, Silkeborg OK

H/D80. Dolfi Rotovnik, Tisvilde Hegn OK

Den fulde stilling kan findes på: https://docs.google.com/spreadsheets/d/19ml9OyQ-OgeLkENFthU6VpmyaPDkWNVXwqMuMUlptmw/edit#gid=1356835294

Selvom sæsonen er afsluttet, betyder det ikke at der ikke er flere aktiviteter.

I Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark afvikles der hver år 3 forskellige MTBO Vintercup's, dog i et lidt anderledes format - her er der tale om pointløb med spørgsmål ved posterne og hvor man kører i par af 2.

I Nordsjælland afvikles der igen i år Vinterserie, som er en serie almindelige MTBO løb.

Er man interesseret anbefales det at tage fat i nogen af de lokale MTBO ryttere for at hører nærmere.

Løbere på gymnasiale uddannelser har mulighed for at søge om sportslig godkendelse hos Team Danmark til mere fleksible betingelser for eliteidræt under uddannelsen. Sportlig godkendelse giver adgang til 4-årige forløb, og giver derved ekstra tid til træning og restitution, mulighed for at flytte eksamener, større accept af fravær pga. eliteidræt, samt mulighed for supplerende undervisning. 3-årige Team Danmark forløb findes også, men rummer ikke den samme mulighed for træning og restitution i normal skoletid.

Dansk Orienterings-Forbund arbejder for at skabe optimale rammer for at kombinere eliteidræt og uddannelse på gymnasialt og videregående niveau. DOF opfordrer derfor unge talenter til at søge godkendelse til 4-årige Team Danmark-forløb, og gerne i dedikerede eliteidrætsklasser såfremt dette er muligt. 4-årige Team Danmark-forløb og dedikerede eliteklasser giver bedre og mere fleksible muligheder for at kombinere en gymnasial uddannelse med eliteidræt.

Team Danmark-godkendelse på gymnasiale uddannelser skal udnyttes til at skabe større udvikling hos talentfulde løbere, og Dansk Orienterings-Forbund er derfor forpligtet til at sikre at kun motiverede talenter godkendes til Team Danmark-forløb. Der er derfor opstillet en række kriterier for godkendelse, og alle kriterier forventes opfyldt for at løbere kan godkendes.

Kriterier:

 • Udtagelse til Ungdoms-EM (EYOC) – eller anden dokumenteret indsats svarende til de nationalt bedste løbere over det seneste år. Særlig vægt lægges på data fra forbundets online-træningsdagbog.
 • Aktiv og fast deltager ved TC-træning
 • Indsendt interessetilkendegivelse til juniorlandsholdet
 • En korrekt udfyldt ansøgning til Team Danmark

Team Danmark indbyder i samarbejde med elitekommunerne Odense, Aarhus, Roskilde, Aalborg, Holstebro og Esbjerg til informationsmøder om ungdomsuddannelse og elitesport. Se invitation i nedenstående link.

 • Roskilde d. 25. november
 • Aarhus d. 27. november
 • Aalborg d. 2. december
 • Esbjerg d. 3. december
 • Herning d. 4. december
 • Lyngby d. 5. december
 • Odense d. 10. december

Link til online ansøgningsskema til sportslig godkendelse kan findes på www.teamdanmark.dk

Ansøgningsfristen er den 10. januar 2020 og Team Danmark udsender svar senest den 6. februar 2020.

Link til oversigt over Team Danmark uddannelsespartnere: http://teamdanmark.dk/Eksperter/Karriere-og-uddannelse/Articles%20Folder-erhvervskarriere/Uddannelsespartnere.aspx

Link til invitation til informationsmøder: https://do-f.dk/images/landshold/Dokumenter/07748_-_Ungdomsuddannelser_infomateriale_-_Team_Danmark.pdf

Yderligere information kan fås ved henvendelse til DOFs Talentudviklingsansvarlige:
Rasmus Folino
Mob: 30 70 82 41
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

repmoede2018Strategiseminaret for DOF`s hovedbestyrelse, medarbejdere, områder og kredsbestyrelser bliver afholdt den 9. november 2019 i Brøndby.

I år vil strategiseminaret se fremad mod strategiperioden 2021-2025 (Plan 2025). 

Materialet til Strategiseminaret forventes udsendt i slutningen af oktober.

Medlemmer af HB, Kredsbestyrelser, Medarbejdere og Områder vil kunne tilmelde sig seminaret med tilmeldingsfrist: 1. november

Lørdag den 9. november:

Mødelokalet: Gunnar Nu 3 (A-bygningen, afsnit af den store sal)
Der vil være let morgenmad sat frem foran lokalet fra kl. 09:00.

09:30-10:30: Velkomst
Velkomst og præsentation af udviklingstendenser i Idrætten.

10.30-11:00: Udkast til ny DOF Mission, Vision og Strategi 2021 - 2025
Walther Rahbek præsenterer udkast til Plan 2025.

11:00-12:00: Gruppearbejde

12:00-13:00: Middag i Restaurant Havestuen, Idrættens Hus

13:00-15:00: Gruppearbejde

15:00-16:00: Plenum
Opsamling på diskussion fra grupperne.

16:00-: Dagens program er slut

Tilmelding til strategiseminaret foregår i O-service.

2019 DMHold OKPan

Foto: OK Pan Aarhus' Facebookside

OK Pan Aarhus kan kalde sig Danmarks bedste orienteringsklub igen efter en klar sejr i søndagens finale i COWI-ligaen - DM Hold, der blev løbet i Als Nørreskov med OK Syd som arrangør.

Aarhus-klubben vandt alle matcher med mindst 50 point og efterlod andenpladsen til Horsens OK, mens Søllerød OK blev nummer tre. Der var 13 point til forskel i den indbyrdes match mellem Horsens og Søllerød.

FIF Hillerød Orientering blev nummer fire, mens OK Snab og Kolding OK fulgte efter.

OK Pan var især overlegen i H21-klassen, hvor der stod Pan-løbere på de første fire pladser. Norske Emil Ahlbäck løb med sejren og var lidt mere end to minutter hurtigere end klubkammeraterne Jonas Munthe og Eskil Schøning. FIF løb sig i øvrigt ind på de tre følgende pladser i H21, med juniorløberen Malthe Poulsen som den hurtigste.

I D21 var tidligere verdensmester Ida Bobach skarpest på de knap syv kilometer og vandt et lille minut foran FIF's Nikoline Friberg Klysner, mens anden FIF'er Anne Konring Larsen blev nummer tre. Efterårets dobbelte danmarksmester Cecilie Friberg Klysner stillede ikke til start.

D20 blev vundet af FIF's Annika Simonsen, der i øvrigt løb samme vindertid som Ida Bobach på samme bane. D18 endte også på FIF-hænder, nemlig med en meget klar sejr til Sigrid Høyer Staugaard, der endda fortsat kan stille op i D16.

I H20 havde Malte Kjær Hemmingsen, FIF. en rigtig god dag og gav baghjul til de tre efterfølgende Pan-løbere, mens Søllerød OK's Lukas Becker snuppede sejren i H18.

Der er resultater og billeder på OK Syds hjemmeside, ligesom du kan dele og se vejvalg på O-track.

RSS Nyheder

feed-image RSS

DOF på Facebook

DOF ANBEFALER

Tema FindvejiSkolen2

DOF har udarbejdet et e-læringsforløb målrettet elever i 6.-7. klasse, som lærere gratis kan benytte. Læs mere

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF