Dansk Orienterings-Forbund arbejder for at skabe optimale rammer for at kombinere eliteidræt og uddannelse på ungdomsuddannelsesniveau og videregående niveau. Forlængede Team Danmark uddannelsesforløb (3-årig HF og 4-årig STX, samt forlængede erhvervsuddannelser) og dedikerede eliteklasser giver bedre og mere fleksible muligheder for at kombinere en gymnasialuddannelse med eliteidræt, herunder både ekstra fritid til træning og restitution, mulighed for at flytte eksamen, større accept af fravær pga. eliteidræt, samt mulighed for supplerende undervisning. 3-årige Team Danmark forløb findes også, som ansøges og vurderes på samme vis som de 4-årige forløb.

Team Danmark godkendelse på gymnasiale uddannelser skal udnyttes til at skabe større udvikling hos talentfulde løbere, og Dansk Orienterings-Forbund er derfor forpligtet til at sikre at kun motiverede talenter godkendes til Team Danmark forløb. Der er derfor opstillet en række kriterier for godkendelse, og alle kriterier forventes opfyldt for at løbere kan godkendes.

Kriterier:

  • Resultater til de danske mesterskaber i efteråret 2020*
  • Veludfyldt træningsdagbog (Sportlyzer)
  • Træning efter TBU’s anbefalinger for ens aldersgruppe
  • Aktiv og fast deltagelse ved TC-træning
  • En korrekt udfyldt ansøgning til Team Danmark med relevante bilag

  *normalt ville en udtagelse til EYOC være opstillet som kriterie, men da der grundet Covid-19 ikke har været afholdt EYOC i 2020 vil dette ikke være et kriterie for de atleter som skal søge ind på ungdomsuddannelser til 2021.

Endelig godkendelse og vurdering af ansøgerne foretages af DOFs talentudviklingsansvarlige i samråd med TC-trænerne. For Himmelbjergegnens Natur- og Idræstefterskole’s (HNIE) elever, vil det være orienteringslinjens ansvarlige der vil blive kontaktet i stedet for den respektive TC-træner.

Spørgsmål og henvendelser rettes til:

Astrid Ank Jørgensen
U18-træner
Dansk Orienterings-Forbund
Telefon +45 22 84 21 70
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF