Oversigt over klubbernes SI udstyr

  Faaborg OK OK HTF Odense OK OK Snab OK Syd Kolding OK Svendborg OK OK Gorm OK FROS Syd-kredsen
Postenheder
Poster *)  71 80 90 82 62 80 80 59 63  
Postnumre **) 110-179
+ 120
178 - 258 167 - 255 121 - 203 31-97 31-115
+ 2x120
31-110
+ 199
121-124,
201-255
61-127
+100 +120
 
Clear, check, start, mål 2 af hver,
+ 2 start,
heraf 1 master
2 af hver 2-4 af hver 2 af hver 2 af hver 2 af hver 2 af hver
+ 2 start
2 af hver,
heraf 2 master
2 af hver  
Aflæsere (USB) 2 BSM7      2 BSM7       1 BSM7
1 BSM8
1 BSM7
1 BSM8
 
Funktions-
"brikker"
1 sæt     1 sæt       1 sæt 2 sæt  
Printere m. aflæser 1   3 1 2 1     2  
SIAC batteritester       2            
*) Blå BSF8-DB postenheder (med mindre andet fremgår)
**) Undtagen 66, 68, 86, 89, 98, 99
Brikker         
SIcard8
(30 klip)
  50   30 60          
SIcard9
(50 klip)
49   50       69 25-30 40 75
SIAC           74        
Stativer (klip = klippetang)       
Letvægt 100 80 m. klip 90 m.klip 52 u. klip 62 m. klip
8 u. klip
50 u. klip 90 60 m. refleks
lille skærm
63 m. klip  
Alu 80? m. klip     78 m. klip 40 m. klip     60 m. klip
lodr. nr.
   
          
Radioposter       3            

Kontaktpersoner

Svendborg OK Leila Damkjær Pedersen, formand Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Bjørn Christoffersen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Gorm Pernille Buch, formand Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ole Binder Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
OK HTF Lars Klogborg, formand Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Peter Berg, beregner Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kolding OK Nicolai Wind Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Per Eg Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Odense OK Gerhard Jensen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ole Balslev Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
OK Snab Anders Boysen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Jens Liengaard Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Henning Schou (Radioposter) Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
OK Syd Birger Jønsson Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kristian Toustrup, beregner Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Michael Termansen, beregner Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
OK FROS Torben Hansen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Sydkredsen Mogens Nielsen, materiel Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Forretningsorden. Klik her ....>>>>

Hædringer ved klubledermødet d. 4-2-2019

div match vindere 2018 Sydkredsen formand Kate Kanstrup overrækker vinderpokaler i årets divisionsmatch. Rudolf Sørensen, OK Esbjerg (vinder af 3. division) -  Helle Schou, OK SNAB (vinder af 1. division), - Carstens Djurså, Odense Orienteringsklub (vinder af 2. division).

pereg og finn aeresplatte
 På vegne af Karl Kristian Terkildsen, sidste års modtager af Sydkredsens æresplatte, overrækker Sydkredsens næstformand Per Eg æresplatten til Finn Hove, OK Syd. 
 Niels Mlgaard med Bennikefadet 04022019

Niels Mølgaard fra Odense orienteringsklub modtog årets Bennikefad. 

 blomsttilmogens 2019
 Kate Kanstrup overrækker en velfortjent købmandskurv til Mogens Nielsen, OK West, for hans mange års medlemskab af bestyrelsen i Sydkredsens Venner, blandt andet med administration af distriktets trailer med stævnemateriael.

2019

aaretsklub2018 oksnab

Motivationen for kåringen til årets klub 2018:

Årets klub har gennem en årrække arbejdet med strategiske målsætninger, som har udmøntet sig i konkrete aktiviteter, som bl.a. omfatter frivillighed, børne- og ungdomsarbejde og voksentræning. Klubben har opnået en markant vækst i antallet af medlemmer i alle aldre.

Årets klub 2018 er OK SNAB.

OK SNAB har i en årrække arbejdet med strategiudvikling og ikke mindst implementering af en breddestrategi. Strategien tager afsæt i en klar vision om ”at tilbyde spændende og lærerige træningstilbud, der i gode rammer og i et godt socialt miljø inspirerer til mere, og som samtidig resulterer i, at alle medlemmer får optimal glæde ved at dyrke orienteringsløb”.

Ordene socialt og glæde er en rød tråd i OK SNABs aktiviteter. Klubben har med tydelige vejledninger og klare strukturer lykkedes med at engagere klubbens medlemmer i det frivillige arbejde på en måde, så alle synes det er sjovt.

Klubbens ”hjerte” er de ugentlige fællestræninger, hvor der er både Minitræning, Ungdomstræning og Voksentræning med imponerende gennemsnitlig 90 deltagere. Denne ugentlige samling med efterfølgende fællesspisning, når træningen er fra klubhuset, styrker det sociale miljø – og både arrangører og deltagere glæder sig til næste onsdagstræning.

Klubben er meget synlig i Vejle, og klubben mener selv, at det er glæden blandt klubbens medlemmer, der har bredt sig i byen – og dermed tiltrukket endnu flere medlemmer. Ikke mindre end 53 nye medlemmer er det blevet til over en 2 års periode, det svarer til en stigning på fantastiske 31%.

Tillykke til OK SNAB


 

2017

Mogens Nielsen, OK West fik Silvablokken

Silva-blokken gives til et udvalgsmedlem på kredsplan, som har udført et stort arbejde til gavn for orienteringssporten. Silva-blokken uddeles på skift mellem kredsene. I år tildeles den en person fra Sydkredsen.

Mogens silvablok 2017

Årets modtager er et venligt og hjælpsomt menneske, der sjældent siger nej til opgaver af en hver slags. Der er tale om en praktisk ”handy-man”, der ikke giver op overfor problemer inden for så forskellige områder som: Håndværk, IT, økonomi og ledelse.

Året modtager af Silvablokken startede som O-løber i 1963 og har én gang i sin lange O-løbs karriere vundet en medalje ved DM. Det var i 1968.

Ud over medaljetager ved DM kan året modtager af Silvablokken på sit visitkort skrive:

 • Løbstilmelder
 • Bestyrelsesformand
 • Revisor
 • Stævneleder
 • Webredaktør
 • tidtager og beregner
 • materielforvalter
 • korttegner
 • indkøber
 • medlem af stævne- og reglementsudvalget
 • kredsudvalgsmedlem
 • rejsearrangør
 • træningsløbsarrangør
 • løbsplanlægger.

Jeg tør godt sige, at løbsarrangementer i Sydkredsen i gennem rigtig mange år ikke ville have været det sammen uden den store indsats, som prismodtageren har leveret både i forhold til planlægning og i forhold til materiel. Der er nok ikke så mange blandt kredsens medlemmer, som kender vedkommende, og det er måske i virkeligheden, fordi der er tale om en beskeden person, der ikke har behov for at markedsføre sig selv.

Jeg mødte ham for første gang, da jeg for 7-8 siden blev valgt ind i kredsudvalg Syd. Jeg lærte ham hurtigt at kende, som en person, der har styr på tingene og et klart overblik over sine opgaver. Men også som et dejligt menneske, der bidrogr til hyggeligt samvær, når vi holdt møder.

Da jeg kort tid efter blev formand for Sydkredsen var han med sin enorme erfaring en meget stor hjælp for mig i forhold til at løse mange af de opgaver, jeg som helt ny stod overfor. Det har været en uvurderlig hjælp for mig i min udvikling som formand, at der altid var et sted, hvor jeg kunne spørge og velvilligt få svar.

Der er ingen tvivl om, at året modtager af Silvablokken har betydet meget for mig som formand, men der er heller ingen tvivl om, at han har betydet rigtig meget for Sydkredsen som helhed i sin rolle som terminslistefører og ansvarlig for kredsens materiel igennem rigtig mange år.

Jeg har aldrig været i tvivl om, at han skulle have Silvablokken, - og det har undret mig, at det ikke er sket tidligere. I 2014 var alt kørt i stilling til, at jeg kunne overrække ham Silvablokken, men i stedet fik han det år DOF’s ærestegn.

Mogens Nielsen, OK West, nu skal du have Silvablokken, inden du gør alvor af dine trusler om helt at gå på ”pension” i Sydkredsen. Kredsudvalg Syd ønsker dig tillykke og takker for din indsats.

Kate Nielsen, Formand Sydkredsen


2014

Ved DOF’s årlige repræsentantskabsmøde i 2014 var der stor hæder til klubber og medlemmer fra Sydkredsen.

Den fornemste af alle priserne: DOF’s ærestegn blev givet til:

- Knud Erik Thomsen, OK Svendborg

- Morgens Nielsen, OK WEST

Begge har fået ærestegnet for deres mangeårige engagement i Sydkredsudvalget (omkring 25 år). Samtidig har de begge to udført et utal af opgaver i egen klub i lige så mange år. Ærestegnet blev overrakt af formanden for DOF, Helge Søgaard.

Jens Peter Jensen, OK HTF modtog SilvaBlokken, der hvert tredje år tildeles en person i Sydkredsen, som har gjort et særligt arbejde til glæde for hele kredsen. Jens Peter Jensen har i mange år været indbegrebet af kredsungdomsarbejde i Sydkredsen, hvor han har været kredsens repræsentant i landudvalget, haft alle mulige roller i relation til KUM samt varetaget U1-kurserne og kredsungdomspokalen. Læs mere om Jens Peter og hans arbejde for Dansk Orienteringsløb her...>>>

Endelig blev OK Gorm den første modtager af DOF’s ny pris: Årets klub. OK Gorm var nomineret sammen med Hernings OK og Helsingør OK. Lise Tantholdt, Formand for breddeudvalget overrakte prisen og fremhævede bl.a. OK Gorms samarbejde med OK SNAB omkring træning af børn og unge og deres fælles satsning omkring elite, som har givet mange medaljer til OK Gorm’s unge medlemmer.

Æresplatten

 

Syskredsens Æresplatte er skænket af Sydkredsen i 1985.

Platten uddeles hvert år ved Sydkredsens repræsentantskabsmøde til en eller flere personer, som yder, eller har ydet en bemærkelsesværdig indsats til fordel for orienteringssporten. Tildelingsproceduren er så vidt vides ikke nedfældet, men følger statutten for ovenstående fad. Det vil sige at de tre seneste modtagere af fadet stikker hovederne sammen og indstiller årets modtager af hæderen.

2019 

Modtageren har været medlem af sin klub siden 1986, men var ikke en speciel aktiv orienteringsløber. Blev valgt ind i klubbens bestyrelse i 2009 som næstformand og blev i 2010 valgt til formand. Med sine ledererfaringer dels fra erhvervslivet og dels som frivillig spejderleder gik han energisk, målrettet og aktivt til jobbet som formand.

Han kom med et frisk syn på klubstruktur og samarbejder og på vurderingen af, hvor det gav merværdi at bruge kræfter i orienteringsidrætten.

Han medvirkede ved sammenlægningen af SOK, AAIG og OK Syd til OK Syd for at samle begrænsede kræfter i 3 klubbers bestyrelser til én mere slagkraftig bestyrelse.
finnhove aeresplatte2019
Tanken var at frigive kræfter til opgaver af mere udadrettet og udviklende karakter.
Han er i dag meget aktiv i forbindelse med rekruttering af nye medlemmer og meget aktiv i ”Find i vej” projekter og i skoleorientering, hvor han tegner skolekort og underviser lærere og elever i både Aabenraa og Sønderborg kommuner samt arrangerer skoleorienteringsløb.

Nu hvor Skolernes Find vej dag er afløst af Skole-OL Orienteringsløb er han også gået aktivt ind i dette nye samarbejde.
Han har endvidere flere gange været leder af beregning eller stævneleder bl.a. ved DM for hold.
 
Sidst men ikke mindst skaffer han sponsorer og har gode kontakter til pressen skolerne og de 2 kommuner.
 
Årets modtager er lidt af et geni, når det gælder hjemmesider, og han har i mange år været kredsens webmaster, - og fortsætter med denne opgave.

Han har opbygget kredsens hjemmeside hele to gange. Først da kredsen havde egen side, og siden hen, da DOF fik ny hjemmeside og stillede krav om, at kredsenes sider blev en integreret del af DOF’s hjemmeside.

Han har fra 2015 til 2019 været repræsentant for Sydkredsen i DOF’s ”kommunikations område”. Her har han deltaget i bl.a. opbygning af DOF’s nye hjemmeside. 
 
Årets modtager er Finn Hove, OK Syd
 

2018

Årets modtager burde nok have fået æresplatten for længe siden. Han har været yderst aktiv på mange fronter gennem mange år, både i DOF og i egen klub.

Som træningsudvalgsformand i DOF indførte han i begyndelsen af halvfemserne en professionel tilgang til styringen af DOF's elitevirksomhed og fik på den baggrund etableret grundpillerne til det samarbejde med Team Danmark, som vi kender i dag. Dette med en struktureret og ambitiøs arbejdsindsats, som han også lykkedes at få andre engageret i. Senere blev han ansat som breddekonsulent og sportschef. Men han er stadig aktiv i DOF, idet han senest er gået ind i rollen som områdeformand for skoleudvalget.


Mindst lige så imponerende er hans bedrifter på hjemmebanen i klubben. Her har han en stor del af æren for at klubben råder over et af landets bedste klubhuse. Han har både bygget og skaffet penge. Nu er han formand for klubhusudvalget, men også for kommunikations- og eliteudvalget og medlem af bestyrelsen. Han var for nogle år siden initiativtager til opstarten af Team Vejle Orientering, som den dag i dag lever i bedste velgående, og hvor han selvfølgelig også stadig bidrager på flere måder.

Senest har han været initiativtager til en række skoleprojekter i Vejle Kommune.
Ikke nok med at alt det ovenfor nævnte - nej, nu er han også gået ind i stævneledelsen for det kommende verdensmesterskab i Trekantområdet. Det var godt, for her er der virkelig brug for hans energi og store erfaring.

Modtageren evner i den grad at sætte sig mål, gå efter dem og at nå dem. Han er altid velforberedt på trods af travlhed. En meget ambitiøs ildsjæl, der ikke giver op, men som også evner at gå dialogens vej. Han kan tage æren for mange af de landvindinger klubben, regionen og forbundet har opnået.

Årets modtager er Karl Kristian Terkelsen, OK Gorm.

2017

Modtageren af Sydkredsens Æresplatte 2017 er et godt forbillede for mange og man kan kendetegne ham med ordene: dygtig, grundig og ydmyg. En meget behagelig person at arbejde sammen med. Samtidig er han meget engageret i sporten og er bestemt en virkelig god ambassadør for vores sport.

Han har en lang elitebaggrund, hvor han altid har været med helt fremme, og som han på fornem vis har bragt elementer fra ind i det arbejde, han yder i dag.

Et arbejde der dækker over stor aktivitet til både store og små arrangementer. Blandt andet over banelægning og kontrollant, til både DM´er og VM´er, som han favner med stor dygtighed og meget grundighed. Succesfuldt ungdomsarbejde i klubregi og ungdomsarbejde i kredsregi som organisator med stort engagement og forhåndsarbejde især i forbindelse med U1-sommerlejre de sidste mange år. Samtidig er han også en af trænerne i TVO (Team Vejle Orientering).

Ikke mindst er han formand i sin klub, og gør også her et stort arbejde.

Han har altid holdt på, at rigtig o-løb er lange o-baner i skoven, men efter flere års skepsis, til dels, også taget sprintorientering til sig.

Kendt af mange som Langdistancernes Konge, Flemming Jørgensen

2016

"Modtageren af Sydkredsens Æresplatte i 2016 har igennem mange år været dybt engageret i orienteringssporten. Hun har ydet en stor indsats på mange områder til sportens fremme.

Hun har en lang elitebaggrund, som hun på fornem vis har bragt elementer fra ind i det arbejde, hun yder i dag. Et arbejde der dækker over korttegning, banelægning og ungdomsarbejde. I sit arbejde har hun evnet at undersøge og omfavne nye strømninger inden for sporten. 

Som person er hun afbalanceret, positiv og engageret. Hendes entusiasme for sporten i alle dens former er smittende, og hun er dermed en rigtig god ambassadør for sporten.

Det er derfor en glæde at kunne give Æresplatten videre til Marianne Lynge Krogh fra Kolding OK. "

2015

Modtageren af Sydkredsens Æresplatte i 2015 har siden 1973 været en meget aktiv person inden for orienteringssporten. Han har på en lang række områder ydet og yder fortsat en stor indsats til sportens fremme.

Han har tegnet kort siden 1975 og har siden 1991 fungeret som kortkonsulent for forbundet, han har været klubformand og har været banelægger og stævneleder ved adskillige af sin klubs arrangementer. Ligeledes har andre klubber nydt godt af hans hjælp som kontrollant ved mange store og små arrangementer.

Som person er han ligefrem, humoristisk og afbalanceret. En engageret person, som det er rart at arbejde sammen med og være sammen med i forskellige sammenhænge.

Det er derfor en glæde at kunne give æresplatten videre til Bent Petersen fra AAIG

2014

Modtageren af æresplatten i 2014, har i rigtig mange år været en aktiv spiller inden for orienteringssporten. Især inden for området korttegning har han gjort en stor indsats, han startede som korttegner i starten af 70- erne i HTF og har siden ikke set sig tilbage hvad dette angår.

Han har rekognosceret og rentegnet rigtig mange kort af en god kvalitet i vores område, senest på Fanø i forbindelse med DM-ultralang i 2013, hvor han også var banelægger, som også er en af hans spidskompetencer. Han har i mange år været kortkonsulent i Sydkredsen.

Han er et behageligt og imødekommende person, som er nemt at samarbejde med..

Det er mig derfor en stor glæde, at kunne sende æresplatten videre til Hans Jochumsen fra Esbjerg Orienteringsklub.

2013

Årets modtager af ”æresplatten” er Klaus Staugaard. Klaus løb sit første åbne løb i 1972. I 1977 var han på ungdomslandsholdet, som den første fra sin klub. Klaus har to DM guldmedaljer og 7 gange bronze.

I 1981 blev han ungdomstræner i klubben og i 1983 overtog han næstformandsposten samtidig med han var ungdomstræner. Fra 1984 og frem til 1990 var Klaus formand for Kolding Orienteringsklub og i 2002 blev han årets KOK`er. Omstændighederne har gjort, at han de senere år har måttet drosle ned med at løbe.

Klaus har i mange år været et stort aktiv inden for udarbejdelse af orienteringskort, han har rekognosceret mere end 50 kort og rentegnet mere end 20 også for naboklubberne HTF og SNAB. Har flere gange været brugt som banelægger og banekontrol i det sydjyske område. Han har i mange år været et rigtig godt aktiv for Kolding Orienteringsklub.

I forbindelse med sin klubs 40 års jubilæum, har Klaus lavet et kæmpe arbejde, hvor han har været manden bag et rigtig flot jubilæums skrift, som aldrig er set magen til. Derudover har han lavet et historisk skrift om Vejen O-Klub.

Klaus er en yderst behagelig person at omgås og som trods af sin sygdom altid ser positiv på tingenes tilstand.

Hjertelig tillykke med ”æresplatten” Klaus, den er vel fortjent.

2019. Finn Hove, OK Syd

2018: Karl Kristian Terkelsen, OK Gorm.

2017: Flemming Jørgensen, OK Snab

2016: Marianne Lynge Krogh, Kolding OK

2015: Bent Petersen, AaIG

2014 Hans Jochumsen, Esbjerg OK

2013 Klaus Staugaard, Kolding OK

2012 Birger Jønsson, Sønderborg OK

2011 Jørn Andersen, HTF

2010 Per Eg, Kolding OK

2009 Grethe Buch, OK Gorm

2008 Henrik Nygaard Jensen, OK Snab

2007 Lars Grevang, Esbjerg OK

2006 Annette Sperling, Kolding OK

2005 Mogens Nielsen, OK West

2004 Mona Rasmussen, OK HTF

2003 Peer Kristensen, Kolding OK

2002 Steffen Alm, OK HTF

2001 Hans Frederiksen, IF Skrydstrup

2000 Ole Tornbo, OK SNAB

1999 Hans Nielsen, Hviding IF

1998 Eva & Michael Christensen, OK HTF

1997 Ellen & Paul Staugaard, Kolding OK

1996 Mogens Thomsen, AaIG

1995 Ingerlise Andersen, OK HTF

1994 Niels Møller Petersen, FROS

1993 Christen "Krøller" Laursen, Kolding OK

1992 Kim Rud, Kolding OK

1991 Poul Larsen/Louis Sørensen, OK Esbjerg

1990 Per Allan Pedersen, FROS

1989 Asta Pedersen/Jens Sørensen, OK West

1988 Birte Kjems/Knud Lindstrøm, Ribe OK

1987 Asta Terkelsen, OK Gorm

1986 Andreas Konring, OK Esbjerg

1985 N.P. Pedersen, Kolding OK

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF