World Cup: Jakob Edsen lagde flot fra land i Kina

| Nyheder 2019

IMG 6723Fem danske landsholdsløbere kunne lørdag morgen dansk tid også skrive Kina på deres orienterings-cv efter World Cup-mellemdistancen, der blev løbet på siden af Xiqiao-bjerget, der er en udslukt vulkan.

Resultatmæssigt kom Jakob Edsen bedst igennem, da han løb sig til en 23. plads i herrernes skarpe felt.

Det er Jakobs klart bedste World Cup-resultat på en skovdistance i karrieren.

Emil Øbro blev nummer 74 i det mere end 100-mand store felt.

I dameklassen var Caroline Gjøtterup hurtigste dansker på en 36. plads - omtrent fire minutter hurtigere end Josefine Lind og Cecilie Klysner, der sluttede som nr. 46 og 47.

I toppen af dameklassen var Sveriges Tove Alexandersson igen-igen den hurtigste og vandt sin ottende World Cup-sejr ud af otte - og har allerede sikret sig den samlede sejr. Natalia Gemperle, Rusland og schweiziske Julia Jakob fulgte umiddelbart efter Alexandersson.

Herrerne fandt også deres samlede World Cup-vinder på dagens mellemdistance, der er den næstsidste afdeling i årets konkurrence.

Her vandt svenske Gustav Bergman nemlig med mere end et minut foran Schweiz' Joey Hadorn og franske Lucas Basset.

Bergman kan dermed ikke hentes på tirsdagens sprint.

Der er resultater, tracking og tv fra dagens konkurrence på IOF's liveside.

Allerede i morgen tidlig fortsætter World Cuppen med en sprintstafet mellem tv-kulisser og forlystelser i en filmby.

Det danske hold består efter planen af Cecilie Klysner, Caroline Gjøtterup, Jakob Edsen og Emil Øbro og starter omkring kl. 7.30 dansk tid.