JEC stafet

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Efter to utrolig flotte individuelle konkurrencer på sprint og langdistance var det danske hold mere beskedent på den afsluttende stafet. Det ændrer dog ikke på, at JEC har været en stor succes for det danske hold, der har vist, at vi har rigtig mange juniorløbere, der kan være med helt deroppe, hvor det er rigtig sjovt. Foto: Jeppe Ruud.

De danske løbere kunne ikke leve helt op til det flotte niveau de havde vist på sprint og lang til den afsluttende stafet til årets Junior European Cup JEC - men der var da nogle gode enkeltpræstationer af glæde sig over.

På stafetten er klasserne ikke delt op i 18 og 20 klassen, så feltets styrke var nok lidt stærkere end til Junior-VM, da de bedste nationer havde fire hold med i konkurrencen.

Danmark 5. bedste nation i D18/20
I Dameklassen leverede det danske 3. hold en virkelig flot præstation. Ida Agervig Kristiansson åbnede flot og var i mål som nr. 14 - 1½ minut fra top tre. Mathilde Smedegaard Madsen fulgte flot op og løb med en tid der var et sekund hurtigere end Idas holdet op på en 12. plads. Lotte Jauhojärvi Markussen fulgte rigtig flot op på sine holdkammeraters stærke udlæg og løb holdet i mål på en 10. plads, knap 6 minutter efter de schweiziske vindere, hvor Elena Pezatti løb holdet fra en 5. til en førsteplads på sidste tur.

Det er værd at bemærke, at det var tre schweiziske, tre svenske, to norske og et finsk hold, der var foran de danske piger, så Danmark blev 5. bedste nation i damestafetten.

Inden sidste tur lå de fire svenske hold nr. henholdsvis 1, 2, 4 og 6 - men det førende hold kiksede helt og sluttede som nr. 15, mens de andre tre hold blev nr. 4, 5 og 6. Medaljerne gik til Schweiz, Finland og Norge.

Førsteholdet blev disket
På det danske førstehold sluttede det desværre før det rigtig fik begyndt. Lise Termansen tabte sin brik i skoven. Hun stemplede resten af posterne i kortet, men selvom brikke blev fundet og aflæst, blev hun stadig disket, da klippet på sidste post ikke kunne aflæses ordentligt. Ida Øbro og Agnes Nørgård Kracht løb ganske fint på 2. og 3. tur - ca. 1½ minut hurtigere end det danske 3. hold - men selv uden diskvalifikationen var de ikke helt deroppe, hvor de gerne vil være.

På det danske 2. hold fik Hedvig Valbjørn Gydesen ikke den bedste start. Hun var i mål som nr. 29 godt 7 minutter efter det førende svensk hold - og ca. 4 minutter efter den danske 3. hold. Malin Agervig Kristiansson løb heller ikke et perfekt løb på andentur, men hun forsvarede placeringen som nr. 29. Annika Simonsen løb så til gengæld en rigtig fin sidste tur og hentede 10 placeringer, således af Danmark 2 kunne løb i mål på en 19. plads

Herrene blev nr 18
I herreklassen løb Mikkel Holm Nielsen en fornuftig førstetur. Han var godt 1½ minut efter det førende schweiziske hold som nr. 20. Men konkurrencen er benhård i herreklassen, så toget med alle de gode hold var kørt, da Søren Thrane Ødum løb ud på andentur. Søren løb en fin andentur og hentede fem placeringer, men mistede lidt tid til teten, så Danmark 1 nu var 3½ minut efter det svenske 3. hold, der nu havde overtaget føringen. På sidste tur tabte Andreas Bock Bjørnsen tre placeringer, således at Danmark 1 sluttede som nr. 18 - 9:15 efter Norge, der med to fantastiske sidste ture løb en dobbeltsejr i hus, med deres andethold 23 sekunder foran førsteholdet. Bronzen gik til Schweiz.

Der var tre danske hold mere med i konkurrencen. 3. holdet med Jacob Steinthal, Mikkel Lyskjær og Linus Agervig Kristiansson løb en fin 24. plads i hus 2½ minutter efter 1. holdet. Jacob skiftede som nr. 35 på første tur - Mikkel løb holdet op på en 25. plads, og Linus hentede yderligere en enkelt placering på sidsteturen med et flot løb, hvor han hentede et minut ind på det danske 1. hold.

Det danske 2. hold med Johan Halkjær Dupont, Jonas Gabs Rasmussen og Mads Møller Skaug sluttede som nr. 32. Johan løb ellers en fin førstetur og skiftede som nr. 24. Jonas lagde godt fra land på andenturen og fik hentet nogle placeringer, men han vrikkede desværre lige inden publikumspassagen. Han gennemførte løbet med mistede en del tid på at han måtte sætte tempoet ned, og holdet faldt tilbage til en placering som nr. 32, som Mads forsvarede.

Det sidste danske hold blev desværre disket. Jeppe Edvardsen var i mål som nr. 34, lige foran Jacob. Theis Munktved mistede en del tid på andenturen, så holdet fald tilbage til en placering som nr. 37. Malthe Poulsen blev disket på sidste tur. Jeg ved i skrivende stund ikke hvad årsagen var.

Der kommer formentlig også nogle baner og anden information på arrangørernes hjemmeside: http://jec2019.fr/.