World Cup: Jakob Edsen var skarp på søndagens sprint

| Nyheder 2019

Jakob EdsenSøndag eftermiddag sluttede World Cup-feltet turen til Schweiz af med den individuelle sprint i centrum af byen Laufen, der også lagde asfalt til gårsdagens knock-out sprint.

Og her lykkedes det for Jakob Edsen at komme flot igennem de 3,6 kilometer klassisk bysprint, da han blev nummer seks i B-finalen - 26 sekunder fra toppen af listen.

- Jakob lavede en rigtig fin præstation. Han har leveret en stabil præstation, som viser, at vi er på vej. De andre har også løbet nogle fornuftige løb, og nu har vi så et arbejde, vi skal hjem og lave, så vi kan præstere noget bedre næste år, siger sportschef Lars Lindstrøm med henvisning til det altoverskyggende mål for 2020 - VM i Danmark.

Emil Øbro var 26 sekunder efter Jakobs tid og endte som nummer 22 i herrernes B-finale.

Hos damerne var Miri Thrane Ødum eneste danske islæt i A-finalen - hvor hun blev nummer 33 i det stærke World Cup-felt. Caroline Gjøtterup var hurtigste dansker i B-finalen, hvor hun sluttede lige uden for top 20.

Cecilie Klysner valgte som ventet at spare kræfterne og give ro til den ankel, som hun slog under fredagens mellemdistance.

Tove Alexandersson tog sin syvende World Cup-sejr ud af syv mulige i år, da hun vandt dagens sprint med 16 sekunders forspring til hjemmebaneløberen Elena Roos. Det schweiziske supertalent, Simona Aebersold, blev nummer tre.

Den belgiske sprintspecialist Yannick Michiels løb med sejren hos herrerne. Han var to sekunder hurtigere end briten Kristian Jones, der ellers lå med de hurtigste mellemtider på den første halvdel af banen. Rutinerede Matthias Kyburz sørgede for schweizisk repræsentation på herrernes præmieskammel med sin tredjeplads.

Landsholdet rejser hjem fra Schweiz søndag aften med tre konkurrencer på tre dage i bagagen i et felt, der ikke fås meget stærkere.

World Cup-runden har med de to sprintkonkurrencer lørdag og søndag været første store konkurrenceskridt på vejen mod næste års VM i Danmark - og samtidig en chance for at gøre status over landsholdet her 10 måneder før det går løs i Trekantområdet i juli.

- Vi har behov for at løfte os fysisk og vi har behov for at dedikere os endnu mere til det tekniske arbejde. Så det er sådan set som forventet, at vi ligger dér, hvor vi gør nu, og det kan vi sagtens nå, siger Lars Lindstrøm.

Landsholdet skal allerede i aktion i World Cuppen igen i slutningen af oktober, hvor turen går til Kina.

Se resultater, tracking og mere fra dagens konkurrence.