Skip to main content

Favoritsejre ved DM Mellem i Rold Skov

| Nyheder 2019

2019 DMMellem Skammel2

Favoritterne holdt hovedet koldt i sensommersolen i Rold Skov, da der lørdag eftermiddag blev løbet danmarksmesterskaber på mellemdistancen.

Og derfor var det også landsholds- og VM-løberne Cecilie Friberg Klysner, FIF Hillerød Orientering og Tue Lassen, Faaborg OK, der kunne træde højest op på skamlen efter løbet.

I D21 beviste Cecilie, at 10. pladsen på samme distance ved verdensmesterskaberne, ikke var nogen tilfældighed, da hun vandt overbevisende efter de lidt mere end 5 kilometer i skoven.

- Det gik rigtig godt, så kort kan det siges. Det var et fint og hurtigt terræn, og jeg lavede kun to små fejl på 10 og 20 sekunder, så jeg er rigtig godt tilfreds, sagde hun efter sejren.

2019 DMMellem Klysner

Sølvmedaljen endte om halsen på landsholdskammeraten Caroline Gjøtterup, Faaborg OK, der løb sit første løb i terræn siden VM-stafetten for præcis to uger siden. Og det føltes godt, sagde hun efter løbet - på trods af lidt kroge ind i posterne og et reelt bom på tredjesidste post.

Og hendes grønne Faaborg-jakke blev ikke den eneste på D21-podiet, idet Ita Klingenberg løb sig ind på tredjepladsen i dag.

I H21 var der heller ikke meget tvivl om sejren. Tue Lassen vandt med en margin på lidt mere end halvandet minut til Eskil Schøning, OK Pan Aarhus, der var to sekunder foran Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, der havde meldt sig op fra juniorklassen.

Tue gennemførte et rigtig godt teknisk løb, og fortalte, at han - ligesom på VM-mellemdistancen, hvor han blev nummer 16 - ikke havde supergode ben, men kunne kompensere med et nærmest fejlfrit løb.

For Søren Thrane Ødum var det en god oplevelse at få seniormetal om halsen efter herrernes lidt mere end seks kilometer.

- Jeg havde god fart fra start, men begyndte at tabe momentum efter 10 min. Jeg kæmpede dog på hele vejen, men mistede desværre ca. 45 sekunder på post 14, hvor jeg havde en helt skæv retning, fortalte han efter løbet.

I Trimtex Senior Cup betyder dagens resultater, at Caroline Gjøtterup overtager føringen inden sidste afdeling - DM Lang om to uger i Grib Skov. Forspringet til dagens vinder, Cecilie Friberg Klysner, er på 28 point, men da Cecilie kun har løbet fem løb, står hun med gode kort i kampen om den samlede sejr.

Hos herrerne ser det ud til at blive en tæt duel mellem Emil Øbro, Tisvilde Hegn OK, Aarhus 1900-løberen Jakob Edsen og Rasmus Djurhuus, OK Pan Aarhus.

2019 DMMellem Faaborg

Tre glade Faaborg-løbere på seniorpodiet i dag.

I D18 blev Hedvig Valbjørn Gydesen, OK Melfar danmarksmester - foran tre Søllerød-løbere, hvoraf Mathilde Smedegaard Madsen og Alberte Kaae-NIelsen fik medaljer med hjem.

Og blandt de unge juniorherrer løb Jacob Steinthal, FIF med sejren i en tæt duel, hvor Søllerød OK's Lukas Becker fik sølv, og Theis Munktved, Allerød OK løb med bronzen - alle inden for 42 sekunder.

I D20 trak Agnes Kracht Nørgaard, Tisvilde Hegn OK, det længste strå i kampen mod Annika Simonsen, FIF, og vandt med bare 10 sekunder. Her gik bronzen til Lise Termansen, OK HTF, der var to minutter efter.

Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan Aarhus, vandt med hele 2.39 minutter i H20 - Farum OK's Mikkel Lyskjær fik sølv, mens FIF-løberen Malthe Poulsen var yderligere et halvt minut efter på tredjepladsen.

I Løberen Junior League er der to afdelinger tilbage - DM Lang og KUM. Her ser et flot forår ud til at give Ida Øbro, der blev femmer i dag, en god udgangsposition for en samlet sejr, mens Andreas Bock Bjørnsen efter dagens sejr er ny mand i førertrøjen hos drengene. Søren Thrane Ødum er bare 10 point efter og kan sagtens nå at snuppe den samlede sejr.

Find resultaterne på Rold Skov OK's  hjemmeside for løbet - H21-tracking kan ses her og D21 her.

Lørdag aften kl. 21 fortsætter orienteringsweekenden i det nordjyske med Midgårdsormen.