VM i Orientering: Dansk 8-plads i damestafetten

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Danmarks damer blev nr. 8 ved lørdagens afsluttende stafet ved VM i Norge. Herrerne blev nr. 13.

Under barske forhold i regn og rusk præsterede de danske damer en flot 8. plads. Stafetten afvikles med tre ture og på det danske hold løb gårsdagens nr. 10 på mellemdistancen, Cecilie Friberg Klysner, den første tur. Cecilie tabte lidt tid i starten, men løb sig flot op og skiftede som delt nr. 4, blot et minut efter førende Sverige.

453A3641

Damestarten er gået

"Jeg traf et valg i starten, som viste sig at være langsommere, så jeg så de første foran mig ved første post, men jeg var stadig sammen med en masse gode løbere og de løb lige præcis hvad jeg kunne følge med til. Jeg løb sikkert til mine poster og prøvede at lukke hullet til sidst, men de løb for stærkt", fortalte Cecilie efter målgang.

453A3682

Cecilie foran Rusland ved publikumspassagen

For andentursløber Caroline Gjøtterup var det store spørgsmål, om foden ville holde efter skaden i går. "Vores fysioterapeut fik lagt tapen helt perfekt, så jeg følte jeg kunne give fuld gas", fortalte Caroline, der hold fart med de stærke finske løbere på hele den sidste del af banen.

453A3831

Caroline Gjøtterup i regnen ved passagen af arenaen

Miri Thrane Ødum løb ud på sidste tur sammen med Finland, men havde en lidt længere rute i starten og så ikke den finske løber. Undervejs blev Miri passeret af Catherine Tylor fra Storbritannien, men Miri indhentede hende igen og sikrede med en flot spurt 8. pladsen. "Jeg havde tabt syne af Catherine, så det var herligt at indhente hende igen og det var rigtigt rart at afslutte VM ved at vinde en spurt. Jeg havde håbet at kunne kæmpe med om top 6, som var vores mål, men alt i alt er jeg rigtigt godt tilfreds med mit løb", fortalte Miri. Et rigtigt godt resultat for det unge danske hold.

453A4190

Miri Thrane Ødum spurter 8. pladsen hjem

Damestafetten blev vundet af Sverige i et benhårdt spurtopgør med Schweiz, hvor spurtspecialisten Karolin Ohlsson var klart stærkere end Julia Jakob til sidst. Rusland spurtede på samme måde fra de norske værter, der lige som sidste år måtte se sig henvist til fjerdepladsen.

453A4306

Tue Lassen på første tur

I herrestafetten løb rutinerede Tue Lassen første tur for Danmark. På den meget løbsbetonede bane kom Tue lige præcis ikke med, da de hurtigste hold kom af sted i en stor gruppe og selvom Tue kæmpede det bedste han havde lært, så blev hullet til de førende langsomt større, så han skiftede som nr. 17, tre minutter efter de førende.

453A4520

Bjørn Cederberg passerer arenaen

Bjørn Cederberg løb anden tur for Danmark og holdt 17. pladsen, men tabte yderligere 5 minutter til de hurtigste. Rutinerede Søren Bobach leverede i sin første start her ved VM en fantastisk sidste tur og løb Danmark op på den endelige 13. plads. Til sidst var Søren meget tæt på at passere stormagten Rusland, men han satsede lige lidt for hårdt på at komme op og det blev til en lille fejl.

453A4716

Fornem sidstetur af Søren Bobach

Herrestafetten blev en skuffelse for de forsvarende mestre fra Norge. I den bedste sendetid på norsk TV kunne de se den store mester Olav Lundanes sende Magne Dæhli ud på sidste tur med et forspring på et halvt minut til Finland og næsten halvandet til Sverige. Men det var ikke Magnes dag. Han lavede store fejl og det er der ikke plads til. Så svenske Gustav Bergman, der løb et perfekt løb, kunne til sidst sikre svensk dobbeltsejr i stafetten foran Finland og Frankrig.

Verdensmesterskaberne er nu slut. De danske landsholdsløberes næste større opgave bliver World Cup i Schweiz i slutningen af september. Sæsonen afslutes med World Cup i Kina sidst i oktober.

Resultater, Stafet, VM i Norge 2019

Kvinder:

3 x  4,8 - 5,1 km. 12 poster

1. Sverige (Lina Strand, Tove Alexandersson, Karolin Ohlsson) 95,49 minutter
  2. Schweiz (Sabine Hauswirth, Simona Aebersold, Julia Jakob) 95,53 minutter
  3. Rusland (Anastasia Rudnaya, Tatiana Ryabkina, Natalia Gemperle) 96,56 minutter

8.Danmark (Cecilie Friberg Klysner, Caroline Gjøtterup, Miri Thrane Ødum) 105,08 minutter