Junior VM: Hvilken finale!

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Arrangørerne af Junior-VM sluttede ugen som de startede den: Men en fuldstændigt fantastisk arena, der var et senior-VM værdig. Den skrånende plads gav de utroligt mange tilskuere ideelle muligheder for både at følge tracking og video på storskærmen, samt følge indløb til og udløb fra publikumsposten, indløb til mål, overlevering af kort til næste løber og udløb til startpunktet. Og da man endnu en gang lykkedes med stort set at holde skyerne tætte over arenaen, var der ikke nogen, der berettiget kunne klage over noget. Det skulle da lige være de danske fans, der måtte se begge førstehold lige præcis havne uden for podiet med de 6 bedste nationer. Herrerne var 10 sekunder fra og pigerne lidt over et minut, begge på en 7. plads.

JWOC 2019 HerrestartenHerrestarten er gået

I herreklassen viste Mikkel Holm Nielsen fra andetholdet i den grad de danske farver, da han førte feltet an på den første del af banen og til sidst skiftede som nr. 14, ca. 2 minutter efter de førende. Morten Ørnhagen Jørgensen var godt tilfreds med at levere et stabilt løb, hvor han dog sekund for sekund blev løbet fra af de noget ældre konkurrenter, således at han kunne sende Andreas Bock Bjørnsen i skoven som nr. 22, 2:26 efter de førende schweizere.

JWOC 2019 Mikkel stafetMikkel Holm Nielsen giver alt i opløbet

Andreas gav fuld gas og løb sig op gennem feltet og var allerede på anden radiopost nr. 8, blot 15 sekunder fra 5. pladsen. Siden kunne tilskuerne på trackingen se nogle små svaj, som normalt ikke ville betyde ret meget, men i et internationalt felt kan være forskellen på at være med eller ikke. Så selvom Andreas løb et halvt minut ind på teten, så endte han med at sende Søren Thrane Ødum ud på sidste tur på 8. pladsen.

JWOC 2019 ABB STØ skifte stafetAndreas sender Søren afsted

Søren løb også et absolut fornuftigt løb, var på første radio blot 25 sekunder fra briterne på den eftertragtede sidste podieplads og sidst på banen var afstanden blot 8 sekunder, der til sidste endte med at blive 10 sekunder, men altså de berømte stople ud for det danske hold. Som du kan høre i juniorlandstræner Jeppe Ruuds vurdering på DOFs facebookside, vurderer han at de tre har løbet rigtigt godt, men de andre var bare hurtigere. Ikke mindst suveræne Kasper Fosser, der løb Norge til den tredje guldmedalje i træk på herrestafetten - og samtidig gjorde han selv rent bord ved skovdistancerne ved dette Junior-VM.

JWOC 2019 damestartenStarten på damestafetten

Damestafetten startede mens herrerne løb ud på tredje tur og her var Hedvig Valbjørn Gydesen på forhånd udvalgt til førsteturen på det danske førstehold. Hedvig var rigtigt flot med i starten, men så blev det et svaj, hvor de øvrige stærke nationer fik et lille hul - dog ikke mere end at Hedvig midt på banen blot var 40 sekunder efter de senere guldvindere fra Storbritannien. Hedvig var da også foran begge norske hold, da hun skiftede som nr. 10, små to minuter efter de førende svenskere.

JWOC 2019 Stafet Hedvig og AnnikaHedvig sender Annika af sted

Annika Simonsen fulgte mønsteret med en rigtigt god start, men også hun tog derefter et par af de små fiskekroge, som der desværre ikke rigtigt er plads til, så hun endte med at være godt 5 minutter efter de førende russere, da hun sendte Ida Øbro ud på tredje tur.

JWOC 2019 Stafet Ida venterIda Øbro hepper på Annika lige før skiftet

Ida lagde ligesom Andreas i herrestafetten ud som lyn og torden, løb over et minut ind på de førende og havde kontakt med Tjekkiet, som endte med at erobre 5. pladsen. Men selvom Ida løb eksakt samme tider som de førende briter og løb klart ind på Norge, der endte som nr. 6, så blev det altså til slut den sure 7. plads. For Ida er den nok særligt sur, da det var den samme, hun vandt i sprinten og når man lægger den til Idas 9. plads på mellemdistancen, så tegner det et billede af et rigtigt flot Junior-VM for Ida, som hun dog helt sikkert ikke er tilfreds med. Det kan man også fornemme på Idas og Annikas tak til arrangører og tilskuere for deres indsats og support, som ligger på DOFs facebook-side.

JWOC 2019 DamemedaljevinderneMedaljevinderne i damestafetten

Ved årsskiftet tager Ida, Agnes og Lise sammen med Mads fra herregruppen springet op på den store scene i seniorklassen. Der hvor det er endnu hårdere, men hvor de samtidig er endnu sjovere, når det lykkes, hvilket seniorlandsholdet med vores syvdobbelte verdensmester Maja Alm i spidsen har vist også er muligt, så alt ligger åbent i de kommende år. Inden da er der dog et Junior European Cup til efterår, som de kan se frem til.

JWOC 2019 Tyrkiet tager overTyrkiets Orienteringsforbunds formand modtog på vegne af næste års arrangører IOFs fane, mens Nick Suter fra IOFs Council takkede arrangørerne for en fantastisk uge

De resterende løbere på holdet har mindst et juniorår mere og kan derfor satse videre frem mod næste års junior-VM, der afholdes øst for Istanbul i Tyrkiet sidst i juni og starten af juli. Vi andre kan se tilbage på et af de bedst arrangerede juniorverdensmesterskaber i mands minde, som OK Pan Aarhus og Silkeborg OK kan være virkeligt stolte over at have arrangeret. Måske er de lidt trætte nu, men må så blot huske: "Pain is temporary, pride is forever".