GULD til Malin på EYOC sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Malin Agervig Kristiansson tog en suveræn guldmedalje på EYOC sprint. Foto: Rasmus Folino

Guld til Malin Agervig Kristiansson
I dag blev 'Der er et yndigt land' spillet ved præmieoverrækkelsen i Grodno i Hviderusland. Med et helt fantastisk løb sikrede Malin Agervig Kristiansson sig dagens suverænt største sejr. Hun vandt med ikke mindre end 31 sekunder, og kan dermed rejse hjem med en flot guldmedalje.

Det har været lidt af en rutchetur for Malin. Hun har haft en rigtig god forårsæson med mange flotte resultater. Men til testløbene til junior-VM lykkedes hun ikke rigtigt, og hun kom derfor ikke på holdet, der skal repræsentere de danske farver i Silkeborg og omegn om en uges tid. Men hun kom med til EYOC, hvor Danmark har tradition for at sende de 17-18 løbere, der har vist højt niveau, men ikke har fået en plads på junior-VM holdet.

På langdistancen måtte Malin afbryde sit løb, for at hjælpe en svært tilskadekommen løber. På stafetten præsterede hun noget under sit sædvanlige niveau - men i dag sad den lige i skabet. Malin løb et utrolig stabilt løb, hvor hun kun var 20 sekunder efter den super tid man får, hvis man lægger alle strækvindere sammen. Det er utrolig flot - og gav altså en sejr på 31 sekunder.

Fra en bus et sted i Polen giver Malin denne forklaring. "Det der gik godt i dag var, at jeg holdt koncentration på mig selv og kortet, ved at tage et stræk ad gangen, og ved altid at have en god plan for det stræk jeg var på". Og når hun gør det - så er hun svær at slå....

En sejr på 31 sekunder er en kæmpe sejr i sprint. Og det skal ses i lyset af, at mange af de andre nationer stiller med løbere, der også er udtaget til junior-VM. Fx slog Malin sidste års bronzemedaljør fra Junior-VM sprint (og guldmedaljør fra mellemdistancen) Csilla Gardonyi med 47 sekunder i dag. Så det er i sandhed en præstation, der er værd at skrive hjem om.

Eva Örnhagen Jørgensen havde en mindre god dag og sluttede 3:47 minutter efter Malin. Eva blev i går ramt af en madforgiftning efter frokost, der også ramte mange af de øvrige løbere. Det sad stadig i kroppen og trætheden medførte også, at hun fik lavet en del fejl. Men den lidt ærgerlige afslutning på konkurrencerne ændrer ikke på billedet af, at Eva har præsteret rigtig godt til disse mesterskaber.

Mange flotte danske præstationer
Det var i det hele taget en super god dansk dag. Ud over Malins guldmedalje blev det til mange andre flotte danske præstationer

7. plads til Jacob Steinthal
I M18 løb alle fire danske herrer godt. Bedst af danskerne var Jacob Steinthal, der sluttede på en 7. plads blot 20 sekunder efter den polske vinder. Elias Hinge Krogsgaard var ramt af samme maveonde som Eva, men han nåede tydeligvis at blive helt frisk. Han var 38 sekunder efter den polske vinder på en placering som nr. 13. Jonas Gabs blev nr. 26 og Linus Agervig Kristiansson nr. 34, begge ca. et minut efter. Så de to sidstnævnte er ikke helt tilfredse med deres præstationer - men Linus kan i hvert fald glæde sig over, at hans søster løb en guldmedalje hjem til Danmark og familien.

Top 10 placering til Sigrid Høyer Staugaard
I W16 løb Sigrid Høyer Staugaard et rigtig flot løb. Hun var 43 sekunder efter den tjekkiske vinder - hvilket rakte til en placering som nr. 10. De tre andre piger ramte ikke helt dagen. Elanor Henriksen løb dog et godkendt løb og sluttede som nr. 35 1:37 efter, mens Siri Simonsen på en 51. plads og Marie Møller Nielsen på en placering som nr. 83 var under vanligt niveau.

Det forlyder dog fra træner, Rasmus Folino, at der over hele linjen var rigtig flot niveau på store dele af banen.

Flot jævnt niveau i M16
I M16 delte Oscar David Bromann Jensen og Mathias Buchgreitz 14. pladsen - blot 29 sekunder efter den tyske vinder, Konstantin Kunckel. En præstation de begge kan være god tilfredse med.

Pudsigt nok delte de to andre danskere i klasse også deres placering, da de begge blev nr. 49. De var blot 1:24 efter den tyske vinder - hvilket vidner om et utrolig jævnt niveau i klassen. Især Villads Skovbjerg var godt tilfreds med sit løb, mens Jonas Damm Als fik lavet lidt for mange fejl, og gerne ville have gjort det lidt bedre.

Top tre i W16 - med en glad Malin Agervig Kristiansson på guldpladsen. Foto: Rasmus Folino