Skip to main content

MTBO DM Lang Mestre Fundet

| Morten Bang Nørgaard | Nyheder 2019

Ved denne den anden løbsdag i årets MTBO DM program stod der langdistance på menuen. Hvis gårsdagens sprint var i den mere ekstreme ende på vejr-fronten, så var der lidt mere humane forhold til rytterne under dagens løb. Tiltagende regn og tordenvejr efterhånden som stævnet skred frem gjorde dog alligevel sit for at skabe sine udfordringer til deltagerne i form af glatte rødder og blød skovbund.

Igen i dag havde banelægger-holdet gjort et rigtigt godt stykke arbejde. Klaus Olsen havde fået lagt nogle gode og udfordrende baner i Tisvilde Hegn til alle aldersklasser der efterfølgende velfortjent høstede rosende kommentarer fra mange. Rytterne blev sendt godt rundt i det meste af skoven på langdistancebaner hvor der var langt mellem de oplagte vejvalg og hvor der konstant skulle tages beslutninger. De finurlige områder i Tisvilde Hegn blev udnyttet fint og orienteringsevnerne blev således stillet på prøve hele vejen rundt.

HD21 podie DM Lang

D21 og H21 MTBO DM Lang  2019 podiet

På resultatsiden var der i eliteklasserne da capo fra gårsdagen, idet de nykårede sprint forbundsmestre nu også kan kalde sig for henholdsvis kongen og dronningen af den lange distance det næste års tid efter at have nappet hver deres sejr igen i dag. Blandt damerne havde Camilla Søgaard (Horsens OK) efter enkelte udfordringer specielt i starten af banen et stabilt løb som holdt til en sejr i sikker stil foran Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST Birkerød) som fik en fin oprejsning fra gårsdagen og nappede sølvmedaljen. Ea Lykke Otte (Aalborg OK) tog sig af den sidste podieplacering og dermed bronzemedaljen blandt damerne. 

Som antydet var der ingen af de andre herrer der kunne gøre noget med Thomas Steinthal (FIF Hillerød) i dag. Thomas har hen over vinter- og forårssæsonen kørt en del landevejsløb og det stillede ham naturligt overfor spørgsmålet om hvis og i givet fald hvordan MTBO færdighederne var blevet påvirket af det. For at sige det kort, så fik Thomas vist at han så absolut kan træde nogle stabile watt og at orienteringsevnerne så absolut er blevet holdt ved lige. Han tog dermed en meget sikker sejr foran Allan Jensen (Silkeborg OK), som derved i dag kravlede en tand op på podiepladsen. På 3 plads i herre elitefeltet var der i dag endnu et glædeligt gensyn med en anden tidligere landsholdsrytter, idet Andreas Bergmann (Allerød OK) kæmpede sig til bronzemedaljen.

HD20 podie DM Lang

D20 og H20 MTBO DM Lang  2019 podiet (fraværende: Malte Kliem)

På junior siden blandt herrerne var der på forhånd en storfavorit, som da også indfriede forventningerne i overbevisende stil. Mikkel Brunstedt Nørgaard (OK ØST Birkerød) har både god fart i benene og godt flyd i orienteringen for tiden og levnede ikke en chance for de andre i klassen. Malte Kliem (Farum OK) og Marko Birk Nielsen (Aalborg OK) sikrede sig hhv. sølv og bronze efter dagens præstationer. I dame juniorklassen var der i dag et startfelt efter at de alle som en havde valgt at konkurrere i eliteklassen ved gårsdagens sprint. Her viste Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød) at hun er godt kørende og tog en meget sikker sejr foran Birka Øhlenschlæger Nielsen (Silkeborg OK) som dog bøvlede lidt med en løs sadel undervejs. Her fik Annika Henriksen (Svendborg OK) endnu en gang vist at det går den rigtige vej efter hendes lange skadesperiode da hun kom ind til en 3 plads og fuldendte podiet.

Fulde resultater kommer på Tisvilde Hegn OK’s hjemmeside.