Skip to main content

Så er det Jukola-tid

| Helge Lang Pedersen | Nyheder 2019

Verdens største orienteringsstafet, den finske Jukola-stafet, afholdes i år ved Kangasala - en forstad til Tampere, hvor Junior-VM blev afholdt i 2017. Jukola er en enestående blanding mellem hvad vi på den ene side i Danmark kender som DHL-stafetten, hvor virksomheder løber stafet sammen, og så på den anden side orienteringsidrættens svar på Champions League, hvor verdens bedste klubhold konkurrerer om æren ved at komme på det prestigefyldte præmiepodie.

Jukola kort 2019

Stafetten indeholder en damestafet med 4 ture, som har første start lørdag kl. 13:00 dansk tid, samt herrestafetten med 7 ture, der starter lørdag aften kl. 22:00 dansk tid. Igen i år sættes deltagerrekord med 21.500 deltagere. Heraf er der som sagt et imponerende stort antal firmahold og andre hold, der normalt ikke har orientering som deres speciale, men som tager udfordringen op at forsøge at få deres hold gennem det hårde terræn i den lyse finske sommernat.

 

Danske OK Pan Aarhus har stolte traditioner i stafetten, da klubben tilbage i 2014 kunne stille et dream team med Emma Klingenberg på første tur. På anden tur sikrede den da nykårede Europamester Signe Søes klubben et forspring på 49 sekunder, hvorefter Maja Alm og Ida Bobach aldrig så sig tilbage og klubben vandt med næsten 4 minutter. I 2018 blev OK Pan Aarhus nr. 10. Det bliver spændende at følge klubben i årets udgave. Holdet består af Caroline Gjøtterup, Stine Bagger Hagner, Hedvig Valbjørn Gydesen og Camilla Bevensee.

 

Farum-Tisvilde OK stiller et hold med unge Agnes og Mathilde Nørgaard Kracht, Iben Valery og så lidt mere rutinerede Masha Semak. Vi har i skrivende stund ikke information om andre danske hold, men det kan anbefales at følge Jukolas livesending, hvor sidste års vinder Store Tuna OK fra Sverige igen ventes at være blandt favoritterne.

 

På herresiden er det særligt de samme to danske hold, der ventes at markere sig, dog med OK Pan Aarhus som det hold, vi fra dansk side kan have størst forventninger til. OK Pan stiller med dette spændende hold: Rasmus Djurhuus, Emil Ahlbæk, Mads Skaug, Søren Bobach, Christian Bobach, Jonas Munthe og Stefan Frands Petersen.

 

Sidste års vinder af herrestafetten, finske Koovee, er hjemmehørende i netop Tampere, så mon ikke vi skal forvente at de vil gøre deres yderste for på hjemmebanen at holde sidste års toere, Tiomilavinderne fra IFK Göteborg, bag sig.

Man kan følge live resultater gratis her og man kan følge den fulde pakke af livesending fra begge stafetter her. Det koster blot 18 Euro, så har man adgang til hele molevitten.