Junior testløb mellem

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Søren Thrane Ødum gjorde rent bord og vandt alle tre testløb. Foto: Helge Lang

Mellemdistancen er nu afgjort - og junior testløbene er dermed overstået for denne gang. Nu har løberne gjort deres arbejde, så nu har juniorlandstrænerne tre dage til at beslutte sig for, hvem der skal repræsentere Danmark til Junior-VM Danmark og EYOC i Hviderusland denne sommer. Traditionen tro har løberne ikke gjort denne opgave helt let for trænerne, da der har været en del forskellige løbere, der har præsteret godt på forskellige dage.

Hattrick til Søren Thrane Ødum
En løber har dog gjort det meget let for trænerne. Søren Thrane Ødum løb den tredje sejr af tre mulige i hus i dag, da han vandt med en margin på 43 sekunder foran Linus Agervig Kristiansson, der igen havde 27 sekunder at give af ned til Mads Møller Skaug på tredjepladsen.

I H20 er der tre løbere, der er kommet i top 6 alle tre dage, Søren Thrane Ødum, Malthe Poulsen og Andreas Bock Bjørnsen. Dagen 2'er Linus har ikke løbet så godt de to første dage, hvor han er blevet nr. hhv. 14 og 11. Dagens 3'er Mads lagde ud med fejlklip på sprinten, men har fulgt godt op med en 6. plads i går og så tredjepladsen i dag.

Så er der to løbere, der er kommet i top 6 to gange. Morten Ørnhagen Jørgensen blev nr. 4 på langdistancen og nr. 5 på dagens mellemdistance. Mikkel Holm Nielsen blev 3'er på sprinten, 5'er på lang og nr. 8 i dag. Ud over disse løbere er der kun Jacob Steinthal og Mikkel Lyskjær, der har top 6 placeringer.

Sejr til Ida Øbro på mellemdistancen
Efter to løb lidt under hendes normale niveau lykkedes det i dag Ida Øbro at løbe sejren i hus på mellemdistancen. Hun vandt med en margin på 50 sekunder foran Annika Simonsen, der igen var 1:13 minutter foran Mathilde Smedegaard Madsen.

I D20 tegner der sig et lidt mere klart billede af, hvem der har klaret sig bedst til disse testløb. Så her er spørgsmålet, hvor meget tidligere præstationer kommer til at spille ind.

Ida Øbro, Hedvig Gydesen og Lise Termansen har været i top 6 alle tre dage. Annika Simonsen har en 1. og en 2. plads fra skovdistancerne. Agnes Nørgaard Kracht har en 3. og en 2. plads fra sprint og lang - men et mindre vellykket løb i dag. Mathilde Smedegaard Madsen har en 1. og en 3. plads - men en mindre vellykke langdistance i går. Lotte Jauhojärvi Markussen har løbet tre stabile løb med placeringerne 6, 7 og 6. Malin og Ida Kristiansson har begge løbet under vanligt niveau. Ida har en 5. plads fra lang og Malin en 7. fra sprint som bedste løb.

Mathias Buchreitz vandt H16
I H16 lykkedes det Mathias Buchreitz at få skovlen under under Oscar David Broman Jensen i dag. Mathias var hele 2:30 minutter hurtigere en Oscar, der også blev slået af Jonas Damm Als.

I H16 skal der udtages fire løbere til EYOC i slutningen af denne måned i Hviderusland. Oscar har to sejre og en tredjeplads, mens Mathias har en sejr og to andenpladser. Så de har virkelig vist sig frem fra deres bedste side. Dagens 2'er Jonas Damm Als har en fjerdeplads med fra sprinten - men måtte udgå på den lange distance i går.

Ud over disse tre løbere er der fire forskellige løbere, der har løbet sig i top fire en af dagene. Fælles for disse fire løbere er, at deres øvrige resultater ikke har været tæt på top fire. Gustav L Holmberg blev nr. 3 på sprinten, Tobias Biering blev nr. 3 på langdistancen, Valdemar Marager blev nr. 4 på langdistance og Mikkel Berglund blev nr. 4 på dagens mellemdistance. Ser man mere på stabilitet, så har Villads Skovbjerg tre forholdsvis gode resultater med to 5. pladser og en 6. plads. Så der er noget at gruble over for udtagelseskomitéen.

Sikker sejr til Sigrid Høyer Staugaard i D16
I D16 løb Sigrid Høyer Staugaard en sikker sejr i hus med et forspring på 2:39 minutter til Marie Møller Nielsen, der igen havde 34 sekunder ned til Siri Simonsen.

Der skal også udtages fire løbere i D16, og her bliver der igen lidt hovedbrud for trænerne. Spørgsmålet er hvor meget enkelte toppræstationer tæller i forhold til tre stabile resultater, og hvor meget man vælger at se på årets øvrige resultater.

Sigrid Høyer Staugaard, Siri Simonsen og Eva Örnhagen Jørgensen har vundet hver deres distance. Sigrid er blevet nr. 4 og 6 på de øvrige distancer, Siri har en 3. plads fra lang og et fejlklip fra sprinten at supplere med, mens Eva er blevet nr. 6 på lang og mellem.

Marie Møller Nielsen har to andenpladser fra sprint og mellem. På langdistancen lå hun og Xenia Bregensøe til henholdsvis en 2. og en 1. plads, da de sammen bommede en post med 8 minutter og gled ned på en 9. og 8. plads. Elanor Henriksen har tre stabile resultater - en 3., en 4. og en 5. plads. Theresa Skouboe har en 2., en 4. og en 8. plads.

Du finder resultaterne fra weekends konkurrencer her: http://okpan.dk/jwoctest2019/. Mellemdistancen bliver tilgængelig på www.o-track.dk kl. 14:00 i dag (10. juni 2019). Jeg ved ikke i skrivende stund om langdistancen og sprinten også bliver lagt ud på et tidspunkt.

Udtagelsen
Udtagelsesløbene var samtidig udtagelse for Tjekkiet, Storbritannien og Finland - og der var rigtig mange udenlandske stjerner fra andre nationer, der løb de samme baner, så der var rig mulighed for at benchmarke formen på de danske løbere op imod de bedste.

Juniorlandstræner Jeppe Ruud var rigtig godt tilfreds med det han så: "Det har været en rigtigt god weekend, ikke mindst på grund af de mange udenlandske deltagere, hvor flere af dem har vundet Junior-VM-medaljer. Vi var måske ikke helt oppe og matche dem på langdistancen, men bredt set er vi godt med og det, der er aller fedest at se er, at det er en stor gruppe af løbere, der præsterer."

På spørgsmålet om det bliver svært at udtage holdet, svarede Jeppe: "Ja, det bliver det, men det er det hvert år. Juniortrænerteamet vil nu diskutere grundigt frem og tilbage indtil vi er enige."

Jeppe gennemgik endvidere udtagelsesprocessen: "Hvis vi i hver klasse kan se 6 løbere, der har skilt sig ud på baggrund af de tre dages testløb, så udtages udelukkende på baggrund af testløbene. Hvis ikke, så vil vi kigge bredere og også inddrage andre resultater i vurderingen. Der vil gå 3-4 dage med vurderinger og kontakt til løberne - og i forhold til Junior-VM-udtagelsen ringer til alle de testløbsdeltagere, som har indsendt interessetilkendegivelse til junioreliten."

Weekendens testløb var endvidere test i forhold til Ungdoms EM (EYOC) sidst i juni. Der udtages 4+4 deltagere i H og D 15-16 og måske vil der blive udtaget enkelte deltagere i klaserne H og D 17-18, men Jeppe understregede, at dette ikke er besluttet endnu. Til EYOC får kun de udtagne løbere direkte besked - øvrige løbere vil sammen med alle os andre kunne se resultatet af udtagelserne til begge landshold på DOFs hjemmeside sidst i den kommende uge.

Malthe Poulsen sikrede sig med en 2., en 3. og en 4. plads i de tre testløb en rigtig god chance for at komme på den danske JWOC hold. Foto: Helge Lang

Linus Agervig Kristiansson løb ind til en flot 2. plads på mellemdistancen. Spørgsmålet er, om det efter to ikke optimale løb på sprint og lang var nok til at komme på holdet?