Dagens sjællandske mesterskaber på lang distance var samtidig en delkonkurrence i den danske juniorrangliste LØBEREN League. Derfor løb  D 18 og D 20 samme bane, ligesom H 18 og H 20 havde samme bane, så resultaterne kunne samles til et resultat. Alle resultater fra SM Lang kan findes her.

Ida Øbro løber sejren hjem i D 20

I D 20 var der ingen over og ingen ved siden af Ida Øbro fra den arrangerende klub, Tisvilde Hegn OK. Allerede på radioposten var hun over 4 minutter hurtigere end nærmeste konkurrent, således at landsholdskollegerne og klasskammeraterne Annika Simonsen, FIF, og Agnes Nørgaard Kracht, også fra THOK, måtte se sig henvist til de sekundære placeringer mere end 5 minutter efter.

D 20 SM 2019

Podiet i D 20

I D 18 blev det til en sikker sejr til Malin Agervig Kristiansson, OK SNAB, der således henviste de tre Søllerød-løbere Mathilde Smedegaard Madsen, Camille Marie Næstoft Juhl og Alberte Kaae-Nilelsen til de efterfølgende pladser.

Malin SM 2019

Malin Agervig Kristiansson i opløbet

Dagens største positive overraskelse oprandt i H 20. På forhånd var de stærke løbere fra FIF Hillerød og OK Pan Aarhus spået de bedste chancer, men Mikkel Lyskjær, der i øjeblikket ikke er i juniorlandsholdsgruppen, leverede en radiotid, som ingen af de øvrige kunne matche. Og da Mikkel holdt det høje tempo helt ind til mål, blev det til en sejr til Farum-løberen. Tættest på Mikkel kom Mads Møller Skaug ca. et minut efter, mens klubkammeraten fra OK Pan Aarhus Johan Halkjær Dupont 3½ minut efter netop henviste Malthe Poulsen, FIF Hillerød til fjerdepladsen. Malte Kjær Hemmingsen fra FIF Hillerød endte på 5. pladsen. Malthe og Malte blev dog hhv. sølv- og bronzevinder i SM Lang, da Aarhus-løberne ikke kan blive sjællandsmestre. 

Mikkel L SM Lang 2019

Mikkel Lyskjær løber sejren hjem

H 20 SM 2019

SM medaljevinderne i H 20

I H 18 blev det til den ventede sejr til endnu en juniorlandsholdskandidat, Søren Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, men i dag matchede Sørens tid ikke  Mikkel Lyskjærs, således at det som skrevet ovenfor blev Mikkel, der vandt dagens afdeling af LØBEREN League. Theis Munktved fra Allerød OK blev nr. 2 i H 18, mens Sørens tid rakte til 3. pladsen i LØBEREN League afdelingen.

H 18 SM 2019

Medaljevinderne i H 18

I D 21 vandt Masha Semak fra Farum OK, mens titlen i H 21 gik til Kasper Ingerslev fra Ballerup OK. H 16 blev vundet klart af Oscar David Broman Jensen fra Allerød OK, mens Sigrid Høyer Staugaard fra FIF tog titlen i D 16.

Stævnet havde i øvrigt fint besøg, da den 4-dobbelte franske VM-medaljevinder, Lucas Basset fra Frankrig fik en sidste øjebliks tilmelding i H 21, så han uden for konkurrence kunne give en pejling på, hvad en verdensstjerne kan løbe en H 21-bane på 15 km i Tisvilde Hegn på. Svaret var 1:14, hvilket giver en km-tid lige under 5. Det var dog ikke helt så hurtigt som Kasper Fosser og Vojtech Kral løb ved Danish Spring i marts i samme skov, men så er der jo også kommet blade på træerne i mellemtiden.

Miri SM 2019

Miri Thrane Ødum i opløbet

Den danske landsholdsløber Miri Thrane Ødum, OK Øst Birkerød, der i sidste weekend præsterede en flot 5. plads på mellemdistancen ved de norske testløb til World Cuppen i Finland, havde også fået en sidste øjebliks tilmelding uden for konkurrence og Miri brugte 63 minutter på de 10.3 km - en tid, der lover godt - dels for den kommende World Cup i Finland, der afvikles med mellemdistance 8. juni, Lang distance 9. juni og sprintstafet 11. juni og dels for forberedelserne frem mod VM i Norge til august.

For juniorernes vedkommende var dette sidste større konkurrence på Sjælland forud for junior-VM, der afholdes i Danmark i juli måned. Testløbene hertil afholdes i pinsen i Aarhus og ved Himmelbjerget. Det er muligt at deltage i løbene, selvom man ikke er juniorløber, da banerne efter testløbene åbnes for andre interesserede.

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD