Danish Spring sprint

| Thomas Jensen | Nyheder 2019

Ida og Malin Agervig Kristiansson blev nr. henholdsvis 1 og 3 i D20E. Lise Termansen løb sig ind mellem de to søstre og sikrede rent dansk bord i klassen.

Favoritsejr i D21E
I D21E gik sejren ikke helt overraskende til den 9-dobbelte juniorverdensmester Simona Aebersold fra Schweiz. Hun vandt med komfortable 36 sekunder foran den norske landsholdsstjerne Silje Ekroll Jahren. Cecilie Klysner blev som ventet bedste dansker. Hun sluttede som nr. 4 godt et minut efter Aebersold - et yderst tilfredsstillende resultat efter Cecilies lange skadesperioder.

Finsk og norsk i H21E
I herre elite vandt finske Severi Kymalainen. Kymalainen er en rigtig dygtig sprintløber, der vandt sølv i de finske sprintmesterskaber i 2018 efter den norske verdensmester Olav Lundanes og foran stjerner som franske Fredric Tranchand og belgiske Yannick Michiels.

Der var finske eller norske løbere på de første 5 pladser - og så fulgte danske Jakob Edsen på en helt godkendt 6. plads - 50 sekunder efter den finske vinder.

Flot løb af Andreas Bock Bjørnsen
I herre junior-elite klassen vandt forhåndsfavoritten norske Kasper Fosser en komfortabel sejr. Han havde 29 sekunder at give af til Andreas Bock Bjørnsen. Men selvom 29 sekunder er en del i sprint, så er det et super flot resultat af Andreas. Kasper Fosser er virkelig i en klasse for sig, og når han løber godt, er der ingen der kan røre ham. Så en andenplads efter Kasper Fosser i et virkelig stærkt felt, er en flot præstation.

Suveræne danske juniorpiger
I dame junior-elite blev det til firedobbelt dansk sejr. Men det var lidt andre navne der endte helt øverst i resultatlisten, end denne artikels forfatter havde forventet.

Det var ikke overraskende, at Ida vandt - men lidt overraskende at hun hed Agervig Kristiansson til efternavn. Ida har dansk mor og svensk far (den tidligere Tisvilde Hegn OK løber Björn Kristiansson) og har sammen med resten af familien meldt sig ind i OK Snab i 2018. Både hun og hendes lillesøster Malin har løbet nogle flotte løb i 2018, hvor Ida blandt andet blev nr. 5 til DM-mellem. Malin har flere optrædender på juniorlandsholdet.

Men i dag var det altså storesøster Ida, der trak det længste strå. Hun vandt med 19 sekunder foran Lise Termansen, der igen var 24 sekunder foran Idas lillesøster Malin. Lotte Jahoujärvi fuldendte den danske triumf ved at løbe en 4. plads i hus. De sædvanligvis stærkeste danske juniorkort blandede sig ikke i topstriden. Ida Øbro klippede forkert og Agnes Nørgård Kracht havde en dårlig dag og sluttede langt nede i resultatlisten.

Annika Simonsen løb til gengæld rigtig flot - bare ikke til Danish Spring. Hun tog i stedet til Sverige for at løbe de svenske natmesterskaber, som hun vandt for andet år i træk!!

Andreas Bock Bjørnsen løb en flot andenplads i hus efter storfavoritten Kasper Fosser fra Norge og foran australske Aston Key på tredjepladsen