Halvdelen af danskerne i a-finalen til JWOC mellem

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

Malthe Poulsen viste igen i dag fuld koncentration, da han løb sig sikkert i finalen på mellemdistancen. Billedet er taget fra Malthes Twitter profil

Det lykkedes for fire af de danske piger og to af de danske drenge at kvalificere sig til A-finalen på mellemdistancen i morgen.

Jeppe Ruud var generelt tilfreds med den danske indsats i dag: "En OK Dansk dag." kalder han det i en mail fra Ungarn. Og han fortsætter "Vi ender med at have halvdelen af holdet i A finalen i morgen. Det føles altid lidt uretfærdigt når 3 løbere er så tæt på at kvalificere sig, men det er spillets regler. Til gengæld er Lotte lige indenfor, efter et par timers nervepirrende venten. I morgen regner vi med at sværhedsgraden bliver hævet en smule, noget som umiddelbart vil passe os fint."

4 af 6 piger videre
Hos pigerne løb Annika Simonsen, Ida Øbro og Agnes Kracht sig sikkert videre til a-finalen med placeringer som nr. henholdsvis 13, 7 og 10. Fælles for alle tre piger var, at de holdt et rigtig godt tempo. Den tid de var efter deres respektive heat vinder har de mistet på små bom. Så hvis de bom kan blive sorteret fra til finalen i morgen, er der bestemt potentiale til gode placeringer. Lotte Jauhojarvi Markussen sikrede sig også lige præcis en finaleplads, da hun med en margin på 10 sekunder til nærmeste forfølger sikrede sig 20. pladsen, der er sidste finalegivende placering.

Hedvig Gydesen, der løb så flot på sprinten, var med en placering som nr. 23 ærgerlige 32 sekunder fra en plads i a-finalen. Hun bommede lidt i starten, men løb sig efterfølgende godt op - men desværre nåede hun ikke at hente nok placeringer på den sidste del af banen. Alberte Kaae kom rigtig dårligt fra start. Med bom på post 1 og 3 var hun allerede ved post 3 seks minutter efter - og så var løbet kørt. Hun sluttede som nr. 43.

Malthe P og Søren videre
Hos drengene løb Malthe Poulsen igen i dag et rigtig godt løb. Malthe har vist rigtig flot stabilt niveau ved disse mesterskab. Det gav i dag et sikkert avancement til a-finalen med en 10. plads - blot 1:42 efter heatvinderen Eirik Breivik. Søren Ødum var i sit heat endnu kortere tid fra heat sejren. Han fik også en 10. plads i sit heat, men var kun 1:31 efter.

Hvor det var stolpe ind for Lotte hos pigerne, var det desværre stolpe ud for Malthe Kjær Hemmingsen. Han sluttede som nr. 21 - og var blot 5 sekunder fra at tage den sidste plads i a-finalen fra en af de store favoritter Isac von Krusensierna fra Sverige. Laurits Bidstrup blev nr. 23, så det var ikke så mange placeringer han manglede, men der var et minut op til den finalegivende 20. plads. Andreas Brock og Mikkel Holm bommede begge for meget og sluttede et godt stykke fra a-finalen som nr. henholdsvis 37 og 34 i deres respektive heats.

Malthe Kjær Hemmingsen gennemgår dagens bane. Kun 5 sekunder skilte ham fra en a-finale