Lørdag formiddag begynder det nok største orienteringsarrangement på dansk jord nogensinde, når flere end 4000 løbere mellem 35 og 99 starter ud på sprintkvalifikationen i DTU Science-området syd for Hørsholm. Og målet er det samme for dem alle; at blive officiel verdensmester i orienteringsløb for veteraner på sprint-, mellem- og langdistance. Mellemdistancen er i øvrigt ny i WMOC-sammenhæng, der hidtil har budt på to finaler - sprint og lang.

Søndag følger den spektakulære sprintfinale i centrum af København søndag, mellemdistance-kvalifikation og - finale løbes tirsdag og onsdag i Tisvilde, inden verdensmesterskaberne slutter fredag eftermiddag med langdistancen i Grib Skov.

Og selv om arrangementet naturligt nok trækker på frivillige danske kræfter - især i arrangørklubberne Tisvilde Hegn OK, OK Øst Birkerød, Farum OK og Søllerød OK, så er der også danske medaljechancer i sigte i løbet af ugen.

Tisvilde Hegn OK kan i år binde en flot sløjfe på en imponerende stime: Klubben har ved de seneste ni veteranverdensmesterskaber haft en løber øverst på medaljeskamlen. Senest var det Keld Johnsen, der vandt en suveræn guldmedalje på sprinten i New Zealand i fjor. Keld er også på startstregen i M65 år, og i WMOC-feltet er også THOK-løberne Thomas Greve Jensen, Tenna Nørgaard Landsperg, Leif E. Larsen og Rune Olsen, der har vundet veteranguld i løbet af den seneste håndfuld år.

Carsten Jørgensen, der fik en sølvmedalje i fjor på sin "nye" hjemmebane i New Zealand, er også med på sin gamle hjemmebane i Nordsjælland. Palle Bay, Køge OK, havde en bronzemedalje med hjem fra New Zealand i 2017 og er igen en del af M85-klassen, der tæller et imponerende stort felt i underkanten af 50 løbere.

Det enorme WMOC-felt rummer også en række internationale stjernenavne - blandt andre svenske Jörgen Mårtensson, M55 og schweizeren Simone Niggli, W40 for blot at nævne to, der har en imponerende række senior- og veteranmedaljer på samvittigheden.

Verdensmesterskaberne kan følges på arrangementets hjemmeside, Facebookside - og på O-Track, hvor løberne bliver opfordret til at dele deres vejvalg.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF