EYOC stafet

| Thomas Jensen | Nyheder 2018

De danske løbere fik samlet sig en masse værdifuld erfaring i at løbe internationale mesterskaber.

De danske EYOC løbere sikrede Danmark en 9. plads og to 13. pladser på den afsluttende stafet. Det var ikke helt som håbet, men gode stabile præstationer, hvor der var flere lyspunkter.

I H16 lagde Jonas Gabs og Oscar David Broman Jensen godt ud, og efter de første to turer var de helt fremme i et lille felt, der lå til at slås om 4. pladsen. Theis Munktved kom dog i menneskehænder på sidsteturen, og mistede lidt placeringer til sidst, men en 9. plads var et fornuftigt resultat i det stærke felt.

I H18 fulgte Morten Ørnhagen Jørgensen fint op på sit flotte resultat på langdistancen. Han var med helt fremme og skiftede til Johan Dupont mindre end et minut efter det førende (og senere vindende) franske hold. Johan Dupont mistede godt 6 minutter på andenturen, og Lasse Falck Weber yderligere ca. 3 minutter - så danskerne sluttede godt 10 minutter efter franskmændende på en tilfredsstillende placering som nr. 13.

I D16 løb Elanor Henriksen og Eva Ørnhagen Jørgensen fornuftigt på de to første ture. De kunne dog ikke følge det høje tempo i teten - så de var ca. 11 minutter efter vinderne fra Schweiz. Schweizerne imponerede desuden med alle tre at ligge inden for 14 sekunder i løbstid. Så de trak yderligere fra danskerne på sidste tur, hvor Siri Simonsen, der jo imponerede med en flot 6. plads på den lange distance, ikke havde sit livs bedste løb. Så pigerne sluttede som nr. 13.