DM MTBO mellemdistance

| Johan MacLassen | Nyheder 2018

Søndag blev det årets sidste DM MTBO gennemført Broddingbjerg.

Viborg Ø-by's nærskov er et kupperet område med masser af sjove og varierende stier, hvilket danner perfekte forhold for MTBO.

Viborg OK gennemførte for 3. dag et fantastisk stævne med gode baner og hyggelig stemning og en god afslutning på DM-weekenden.

Juniorklasserne

I D20 blev det Nikoline Holm Splittorff (FIF Hillerød Orientering) som kørte hurtigste tid, på 2 pladsen kom klubkammeraten Sara Lykke Brinch, mens langdistancens vinder, Christine reibert Hansen (Allerød OK), sikrede sig bronzen.

I H20, var Mikkel brunstedt Nørgaard igen hurtigst og viser igen at formen er klar til sommerens forestående internationale mesterskaber. Noah Tristan Hoffmann (OK Pan Aarhus) og Rasmus Rasmussen (OK Snab) kørte sig til henholdsvis Sølv og bronze i klassen.

Udramatisk D21

Modsat langdistancens store drama blev mellemdistancen ikke afgjort på sekundstrid, Camilla Søgaard (Horsens OK, afgjorde lagde tidligt på banen afstand til konkurrenterne, og fik lavet et stort hul, og med strækvinder på 25 af 28 poster var der ikke på noget tidspunkt den store tvivl om hvem der skulle stå øverst på sejrsskamlen.

Cæcilie Rueløkke Christoffersen (OK ØST birkerød), havde dog så godt fast i 2. pladsen og med kun mindre fejl var det bare tempoet og flowet i orienteringen som afgjorde kampen om guldet.

Podiet blem fulemdt med en tro kopi af langdistancen da Anna Telyakevych (Farum OK) uden problemer sikrede sig bronzen for 2. gang.

I Trimtex MTBO cuppen overtager Anna Telyakevych førerpladsen på ranglisten, dog er afstanden ned til Cæcilie Rueløkke Christoffersen  på 2. pladsen blevet noget mindre. 3. pladsen indehaves af Maja Lykke Brinch fra (FIF Hillerød orientering)

Gamle stjerner i H21

I H21 var Thomas Steinthal (FIF Hillerød orientering) igen hurtigts på banen og kan nu kalde sig dobbelt dansk mester i MTBO. på 2. pladsen dukker der en gammel sterne op, Michael Sommer (OK ØST Birkerød) som tidligere har været fast mand på landsholdet, viste de yngre ryttere hvordan man kører på cykel. og det er vist også nødvendigt når langdistancens sølv- og bronzemedaljøer blev disket, Oliver friis (Horsens OK) fik et forkert kort og Johan MacLassen (Rold skov OK9 klippede en forkert post). det betød også at der var åbnet op for en ny mand på 3. pladsen. Casper Sørens (OK Øst birkerød) sikrede dermed sin første DM medalje i MTBO.

I Trimtex MTBO cup ændre weekendens løb ikke meget på førerpositionen,da Thomas Steinthal blot udbygger sit i forvejen store forspring med 3 nye sejre, mens 2. og 3. pladsen nu besættes af Johan MacLassen og Oliver Friis.