DMM 2017 Senior

De danske mesterskaber på mellemdistance bød på en god kombination af favoritsejre og mindre overraskelser. Fra den kuperede stævneplads med den fabelagtige udsigt kunne tilskuerne følge med i afgørelsen af de mange klasser.

I dameseniorklassen startede favoritten Cecilie Friberg Klysner tidligt og havde helt efter bogen bedste tid, da hun passerede mållinjen. Tiden holdt indtil VM-kollegerne Amanda Falck Weber og Mri Thrane Ødum kom til radioposten i tider, der var henholdsvis 40 og 90 sekunder hurtigere. Forskellene holdt i mål, hvilket betød, at Miri Thrane Ødum efter målgang kunne hyldes som dansk mester. "Jeg synes det var meget reelt - det var en rigtigt god bane på et godt kort", fortalte Miri efter løbet. "Når det var noget bøvl på kortet, så var det ogå noget bøvl i terrænet. Jeg lagde hårdt fra land og følte mig fysisk og teknisk godt løbende og løb meget på retninger og jeg synes jeg håndterede de skift, der var i teknikken rigtigt godt. Når man skulle ind i det grønne, skulle man være rigtigt sikker - og så kom man ud i det åbne og skulle løbe rigtigt stærkt igen. Jeg havde små svaj i det grønne og lige før publikumspassagen, men ellers gik det rigtigt godt" sluttede den tilfredse danske mester. Amanda vandt sølv og Cecilie Friberg Klysner endte på bronzepladsen.

I herresenior var der mere dramatik. Rasmus Thrane Hansen, Søllerød OK førte indtil de sidste 4 løbere nåede radioposten. Det holdt indtil Bjørn Cederberg, THOK var små 45 sekunder hurtigere. Kort efter passerede Marius Thrane Ødum, OK Øst Birekrød, i bedste tid og med kendskabet til Marius' sikre teknik var det forventet, at Marius ville løbe den hjem. Men et stort bom lige før pubikumspassagen sendte Marius uden for medaljerækken, hvilket også Rasmus Djurhuus fra OK Pan og Thor Nørskov, OK Øst Birkerød, ikke var sene til at udnytte. Rasmus erobrede førstepladsen, mens Thor var et halvt minut hurtigere ved passagen af stævnepladsen. Thor lod vente på sig i indløbet mod sidste post, men nåede lige præcis i mål til at sikre en sejr på 8 sekunder og dermed fuld valuta i dagens afdeling af TRIMTEX Cup.

DMM 2017 Juniorer

 

I juniorklasserne kæmpede man udover DM-titlerne om ranglistepointene i LØBEREN League. I damejunior var det ventet, at det ville blive et opgør mellem Tisvilde Hegn OK-pigerne Ida Øbro og Agnes Nørgaard Kracht. Ida startede først af de to og var bedst på radioposten, men Agnes var bare 8 sekunder langsommere der. Men Ida trak fra og i mål var marginalen 43 sekunder. Astrid Maag fra Søllerød OK leverede fra en tidlig startpoision en fornem præstation ved at erobre bronzen.

Carl Emil Schøier Kovsted fra THOK startede tidligt i herrejunior og erobrede førerpositionen, som holdt indtil de sidst startende. Andreas Bock Bjørnsen, OK Pan var først til at straffe tiden før Malte Klær Hemmingsen fra FIF Hillerød løb ind til guldmedaljen foran de to øvrige.

I H16 og D 16 blev det til favoritsejre ti Søren Thrane Ødum og Hedvig Valbjørn Gydesen.

Alle resultaterne fra DM kan ses her.

Stilheden sænker sig nu over stævnepladsen, hvorfra Midgaardsormen starter kl. 22:00 lørdag aften.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF