Maskot LITEM i Mountainbike Orientering blev afsluttet lørdag d. 5. august, hvor både Dame- og Herresenior kørte en bronzemedalje hjem, mens ungdoms pigerne kørte en flot 4. plads hjem, blot 2 sek fra bronze. Dette får den totale medalje score op på ikke mindre end 4 guldmedaljer, 1 sølv, 2 bronze samt 4 podie placeringer til det danske MTBO Landshold ved de Europæiske Mesterskaber i MTBO.

Men knapt har sejrerusen lagt sig og de danske rytter nået hjem efter deres succesfulde EM i Mountainbike Orientering inden de igen har måtte rette blikket og træningen mod næste store stævne, da VM i Mountainbike Orientering (WMTBOC) starter i denne weekend. Mesterskabet afholdes i og omkring Vilnius, Litauen, hvor første officielle konkurrence er mellemdistancen på mandag.

De danske rytters cykler er allerede på vej til Vilnius, Litauen, mens de sidste rytter flyver fra København i morgen formiddag.

Litauen ser ud til at have stor fokus på marketing og reklame af sporten og har bl.a. haft pressemøder, massiv reklame i byen samt at deres informationsniveau indtil videre har været af høj kvalitet. Desuden har de for nyligt løftet slåret for deres maskot, som de har fået produceret i guld, sølv og bronze og som kun er forundt de der vinder medaljer.

VM køres i Junior og Senior klasserne og det danske hold består af de 4 herre og 3 damer, der også var udtaget til EM i Frankrig.

Junior: Thomas Steinthal (FIF Hillerød)

Senior: Camilla Søgaard (Horsen OK), Cæcilie Christoffersen (OK ØST Birkerød), Nina Hoffmann (OK Sorø), Rasmus Søgaard (Horsens OK), Rasmus Folino Nielsen (FIF Hillerød) samt Oliver Friis (Horsens OK)

Følg de danske rytter på den officielle hjemmeside - http://www.mtbo.lt/wmtboc-2017/ Stævnet kan også følges via Facebook.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF