AnnikaDagens MTBO EM menu stod på mix sprint stafet for seniorerne og tilsvarende uofficiel mix sprint stafet for junior (H/D 18-20) og ungdoms klasserne (H/D -17). Rytterne på hvert hold kunne se frem til at køre to ture i den flotte slotspark Parc de Charbonniere og de omkringliggende skovarealer som byder på et tæt stinet af varierende fremkommelighed. Der var ret stor forskel på gaflingerne de 4 ture imellem så flere hold lavede lidt elevatorkørsel i resultatlisten på den konto. Men alle ryttere melder om gode baner og en stafet som var sjov at køre.

I ungdomsrækken kunne det danske hold ikke helt holde følge med teten på de første par ture. De fik dog fart i pedalerne til sidst, spiste en enkelt placering og sluttede på en 5 plads.

I den ældre klasse fik ungdomsrytteren Annika Henriksen en flot debut og bestod testen mod de andre junior piger med glans. Hun taber lidt tid på første tur men kører en fejlfri anden tur hvor hun holder trit med de førende russere. Thomas Steinthal kæmper hårdt for at minimerende afstanden på sidste tur, henter 2 minutter på teten og kører en flot 6 plads og dagens anden podieplacering hjem til Danmark.

I eliteklassen blev der stillet med 2 hold. Førsteholdet med Camilla og Rasmus Søgaard indkasserede et ærgerligt fejlklip. Det andet hold med Cæcilie Christoffersen og Oliver Friis kører en stabil stafet og ender på en 13 plads 6:58 efter det vindende hold fra Tjekkiet.

Nu lades der op til morgendagens afsluttende stafet over 3 ture. Her stilles der kun hold i senior klasserne samt i dame ungdom. Dameholdet består af Nina Hoffmann, Cæcilie Christoffersen og Camilla Søgaard. Herreholdet udgøres af Thomas Steinthal, Rasmus Folino Nielsen og Rasmus Søgaard. Ungdomsholdet består af Annika Henriksen, Sara Lykke Brinch og Christine Reibert Hansen.

Følg med live på http://www.o-france.fr/2017-mtbo/live/

Senior

1) Martina Tichowska & Krystof Bogar, CZE 81.34

2) Marika Hara & Jussi Laurila, FIN 81.46

3) Gaelle Barlet & Baptiste Fuchs, FRA 82.04

13) Cæcilie Christoffersen & Oliver Friis, DEN 2 88.32

Junior

1) Olga Mikhaylova & Yuri Balev, RUS 75.30

2) Jutta Nurminen & Miska Tervala, FIN 76.39

3) Wilma Kraolva & Matyas Ludvik, CZE 77.31

6) Annika Henriksen & Thomas Steinthal, DEN 79.54

Ungdom

1) Lucie Rudkiewics & Kylian Wyrmer, FRA 66.54

2) Rozalie Kucharova & Jan Hasek, CZE 69.48

3) Kaarina Nurminen & Antti Riisanen, FIN 69.56

5) Christine Reibert Hansen & Mikkel Brunstedt Nørgaard, DEN 73.30

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF