Mere GULD til danskorientering

| Nina Hoffmann | Nyheder 2017

3xGULD 1Det var dansk magtdemonstration ved EM i MTBO, da de danske herrer gjorde rent bord og hjemtog guldmedaljen i de 3 mesterskabsklasser.

Første guldmedalje blev en realitet i H17, da Mikkel Brunstedt Nørgaard, OK ØST Birkerød tog sin første internationale medalje efter at have kørt et stærkt løb, hvor han fra første radiokontrol havde hurtigste tid og ikke så sig tilbage. Mikkel vinder med over 2 min, utrolig stærkt kørt af den unge Mikkel, der har endnu et år tilbage i klassen.

Kort efter kom Thomas Steinthal, FIF Hillerød i mål med klart bedste tid i H20, men måtte vente spændt da der var en del startende efter ham, der kunne blande sig i medaljestriden. Thomas var optimistisk, da han vidste han havde kørt et stærkt og fornuftigt løb. Som han selv sagde da han kom i mål: ”Der er blevet munket, hold kæft jeg har kørt stærkt i dag”. Thomas, var som Mikkel, nr. 1 ved første radiopost og holdte det hele vejen hjem og ender med at vinde med 42 sek efter 77.51 i skoven på den 33.8 km lange bane. Anden guldmedalje til Danmark var en realitet.

Tredje og sidste guldmedalje blev vundet på herre seniorsiden af Rasmus Søgaard, Horsens OK. Rasmus, er som de 2 andre drenge bedst på første radiokontrol og holder føringen hele vejen hjem. Men med en føring der under løbet svinger mellem 6 og 32 sekunder var intet givet førend sidste mand var kommet i mål. Rasmus gav efter målgang udtryk for at være afklaret hvad end resultatet måtte være, da han vidste at han havde givet alt hvad han havde.

Midt i guldrusen fik Danmark også deres første podieplaceringen i D17 ved Christine Reibert Hansen, Allerød OK, blot 48 sek fra bronze. De unge danske piger er i rivende udvikling og viser med dagens podieplacering at de nærmer sig den absolutte top.

Det skal blive spændende at følge de unge mennesker, der allerede nu viser målrettethed og vilje til at satse. Denne uges resultater kan med sikkerhed være en yderligere inspiration for rytterne frem mod VM i Danmark 2019.