Tom Holloway (IOF-Generalsekretær), Leho Haldna (IOF-Præsident), Walther Rahbek Mortensen (DOF-Formand), Kenneth Majkjær Mikkelsen (DOF-Direktør) underskriver kontrakten for WOC 2020.

Med Maja Alm i front har de danske landsholdsløbere gennem den sidste uge hentet 3 VM-medaljer for Danmark. Ugen har udover VM-løbene også budt på officielle pligter for den danske delegation herunder underskrivelse af VM 2020-kontrakten (WOC 2020), som er forhandlet mellem Dansk Orienterings-Forbund (DOF) og det Internationale Orienteringsforbund (IOF).

Underskrifterne blev sat på kontrakten i Tartu, Estland i forlængelse af IOF Presidents Conference med deltagelse af 47 nationale orienteringsforbund.

Walther Rahbek Mortensen, DOF-Formand:

- Underskrivelse af WOC 2020 er kronen på værket og det sidste ud af 4 VM-arrangementer i Danmark i perioden 2018-2020. De øvrige arrangementer; VM Masters 2018, VM Junior 2019 og VM Mountainbike 2019 er underskrevet tidligere. De næste 3 år bliver intensive i DOF og kommer til samlet at omfatte op til 1.000 frivillige. En stor opgave, som kun lader sig gøre fordi 11 klubber aktivt har indvilget i at organisere og samle de mange frivillige på tværs af orienteringsklubber i Danmark."

Kenneth Majkjær Mikkelsen, DOF-Direktør:

- Med kontrakten på plads kan vi i DOF sætte gang i arbejdet med at planlægge WOC 2020 i trekantsområdet med støtte fra Vejle, Fredericia, Kolding kommune og Sport Event Denmark (SEDK). Det danske VM bliver med fokus på sprintdisciplinerne, hvor Danmark med det aktuelle VM-guld til Maja Alm og VM-sølvet i sprintstafet for landshold er blandt de absolut bedste i verden. Med de internationale arrangementer vil vi vise, at Dansk Orientering befinder sig i en guldalder, hvor vi markerer os internationalt på flere fronter."

VM i Danmark - WOC 2020 - afvikles fra d. 7. til 11. juli, 2020 med finalekonkurrencer i Vejle, Fredericia og Kolding.

DOF på Facebook

Sponsorer

Cowi
Trimtex
Sportident
Løberen
Silva
Klinik
Godik
Sportlyzer
Grafisktrykcenter

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF