Skip to main content

Stærke juniorklasser i påsken

| Nyheder 2017

Mads Skaug - her på første etape - blev nummer tre i H18. Foto: Påskeløb 2017s Facebookside

Mere end 1700 løbere har brugt påskedagene i Thy på det traditionsrige Påskeløb, som Mariager Fjord OK og Nordvest OK i år stablede på benene.

Og da juniorlandsholdet havde lagt etapeløbet ind som en del af deres påskesamling (læs: Juniorsamling med fokus på at præstere under pres), kunne de mange løbere følge med fra sidelinjen i stærkt besatte juniorklasser. Tved Klitplantage lagde jord til torsdagens første etape, mens de to sidste etaper blev løbet i Tvorup Øst. Alle dage bød dermed på teknisk krævende indlandsklitter - og især anden etape stillede skrappe krav til løbernes evne til at orientere i tætheder.

I D18 har trekløveret med Tisvilde Hegn OK-løberne Agnes Nørgård Kracht, Ida Øbro og FIF Hillerøds Annika Simonsen holdt et højt, fælles niveau i begyndelsen af sæsonen. Og i Thy var det Agnes Nørgård Kracht, der også vandt Danish Spring-mellemdistancen og DM Nat, der snuppede den samlede sejr. Hun startede først på jagtstarten og løb også hurtigste tid på sidstedagen - og derfor var der ingen tvivl om sejren. Annika Simonsen blev en sikker nummer to, mens Ida Øbro tabte tid på torsdagens første etape og endte derfor på den samlede tredjeplads.

I D20 gjorde OK Gorms Josefine Lind rent bord og var hurtigst på alle etaperne. Line Cederberg fra Tisvilde Hegn OK tog sig af andenpladsen.

H18 var ligesom den jævnaldrende dameklasse stærkt besat - og her løb FIF Hillerøds Malte Kjær Hemmingsen med den samlede sejr efter en supertæt afgørelse. OK Pan Århus' Mads Skaug havde ellers over et minut til de nærmeste forfølgere inden lørdagens jagtstart, men Malte og Farum OKs Mikkel Lyskjær indhentede føringen undervejs og i spurten snuppede de henholdsvis første og andenpladsen, mens Mads Skaug løb ind til en samlet tredjeplads. Allerøds Lasse Fugmann Thamdrup havde tre stabile løb i påskedagene og blev nummer fire - fem minutter efter det tætte trekløver.

I den ældste juniorklasse hos herrerne var Laurits Bidstrup Møller, Silkeborg OK helt suveræn blandt de danske løbere med to førstepladser på første- og andendagen - og endte også med den samlede sejr foran svenske Per Karlsson fra Tylöskog og Rasmus Møller Jess, OK Roskilde.

D21 bød på dramatik, efter OK Gorms Nina G. Najbjerg startede ud mere end tre minutter efter den førende, PI-Københavns Mette Stub. Gorm-løberen var dog klart hurtigst på sidste etape - og kunne derfor løbe i mål knap ti minutter før Mette Stub.

I H21 skabte Eskil Schøning, OK West, sig en komfortabel føring med en stærk andendag - og kunne derfor tage hul på jagtstarten med knap tre minutter ned til OK Pans Rene Rokkjær, der var nærmeste forfølger. De minutter fik den hurtige veteran dog hurtigt løbet ind - og de to førende løbere lå helt lige på den sidste halvdel af banen. Ungdommen viste sig dog at være hurtigst i spurten - fire sekunder skilte Eskil og Rene i målet. OK Esbjergs Tobias løb top 4-placeringer alle dage og endte på en samlet tredjeplads - tre minutter efter teten.

Påskeløb 2017s hjemmeside med resultater, Livelox med mere

TV Midtvests reportage fra første etape i Tved