De danske herre-orienteringsløbere fortsætter med at levere toppræstationer i World Cuppen.

De danske herre-orienteringsløbere fortsætter med at levere toppræstationer i World Cuppen.

I dagens konkurrence, Sprint i Røros bykerne, besatte René Rokkjær og Carsten Jørgensen henholdsvis 4'de og 5'te pladsen i aftenens finaleløb. René beviste dermed at hans 10'plads ved World Cuppen i Belgien ikke bare var et 'lucky punch', men at han med stor autoritet er ved at etablere sig i verdenstoppen. Carsten leverede endnu engang en fornem præstation, og er meddagens 5'te plads kravlet yderligere op i den samlede World Cup-stilling (Før dagens konkurrence lå han på en samlet 9'ende plads). Både René og Carsten præsterede omtrent prikfrie løb, og var begge meget tilfredse. Dagens vinder Bjørnar Valstad (Norge), var i en klasse for sig i dag. Han åbnede løbet som død og djævel og opbyggede et komfortabelt forspring på de første 5 poster, herfra og hjem handlede det bare om at undgå fejl, og sejren var en realitet. På banens sidste del var det derimod franskmanden Thirry Giourgou som imponerede ved at æde sig ind på Bjørnars forspring, som i mål blev på sølle 4 sekunder.

Dameklassen blev afgjort i en endnu tættere sekund-strid. Vinderen, Emma Engstrand fra Sverige, var sølle 7 tiendedele af et sekund foran Simone Luder (Schweiz), som igen kun var 2 tiendedele af et sekund foran Katarina Allberg fra Sverige.
I den samlede stilling er Simone Luder suverænt i spidsen og ligner allerede på dette tidlige tidspunkt en vinder af den samlede World Cup.

mvh
Jakob Ødum, +45 21 44 64 54


Se hele World Cup på: http://www.orienteering.org/

DOF på Facebook

Sponsorer

Trimtex
Løberen
   Silva

Organisationer og partnere

International Orienteering Federation
Team Danmark
Dansk Skole Idræt
Sport Event Denmark
DIF
OCAD